Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 01-07-10, 11:49 PM   #1
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
我的第一次...

剛剛因為貧困而退了訂的我.... 走了入下兩層新開的老牌醫館新診所...

我: 醫生呀醫生, 我而家好失落...

大夫: 點呀你? (死窮鬼, 成副寒酸相, 冇錢就過主啦)

我: 我好想食返啲唔太貴, 但看似比較浮誇我藥, 安慰下我個弱小心靈...

大夫: 咁呀, 呢件啦 (丟下)

我: 呢件都可以負擔嘅... 多謝醫生...

大夫: 得啦得啦, 好行夾唔送

舊 01-08-10, 12:09 AM   #2
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
恭喜....買到心頭好
唔似得某貓咁...無奈地等
不知何年何月至可以得償所望

舊 01-08-10, 09:37 AM   #3
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
都幾和諧丫~

舊 01-08-10, 10:18 PM   #4
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
恭喜....買到心頭好
唔似得某貓咁...無奈地等
不知何年何月至可以得償所望
.....

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-10, 01:12 AM   #5
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

故事繼續...

當我失落地在星際間遊魂期間, 突然在天上傳來一把十分斯文的聲音....

天之聲: 你, 失落嗎?

我: (發生什麼事!?) ......

天之聲: 我問多你一次, 你, 失落嗎?

我: 很空虛, 很窮...

天之聲: 你向我許願, 再添多少香油, 願望就會成真.

我: ....... (二話不說丟下紅色油王辰沙一張, 許了一個願)

天之聲: 你的願望已經受理.......

(天上突然飄下一張紙... 肥什麼花的...)

我: (看了上面的內容....而且...個數字好像細左少少....) !!!!!!

天之聲: 近排海關風聲緊 你沒有看到什麼跟聽到什麼, 明白了嗎?

我: 我明白了....

舊 01-09-10, 01:29 AM   #6
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

好浮誇.

地上的人類會向神許願; 天上的神又向誰許願呢? 答: 斯文的大宇宙.
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-10, 08:20 AM   #7
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
B+W,我看到示申墮落透了

引用:
作者: KKH 查看文章
好浮誇.

地上的人類會向神許願; 天上的神又向誰許願呢? 答: 斯文的大宇宙.

舊 01-09-10, 09:45 AM   #8
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: KTN 查看文章
B+W,我看到示申墮落透了
我好窮... 不過這是大宇宙的意志...

Rice

舊 01-09-10, 12:48 PM   #9
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
小事一樁,何足掛齒!

舊 01-09-10, 10:13 PM   #10
KTN
~♡

宇宙x示申的創做,原來是猫尾

舊 01-09-10, 10:22 PM   #11
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: Strider 查看文章
小事一樁,何足掛齒!
有相請JAM /

Rice

舊 01-10-10, 11:00 AM   #12
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
我沒圖...
所以我不jam相了
另....
我剛失戀...給女生狠狠的飛了
她只一句[你同我唔夾]
我想買隻夾的藥...食左會同女生更夾的.....
TwT

註: 我係真失戀....
但不要把我移去情版....那邊不能訴苦的.....
TwT

我開始想學KK掌門...做單身鑽石級王老五....
起碼可以敗相機..敗一櫃漫畫....
敗一些同我[夾]的東西....
唉~~~~~~~

舊 01-10-10, 11:17 AM   #13
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
太傷心唔記得講...
最近為米神求得一上上大吉之籤..
籤文曰:

一朝米神墜凡塵
尋得如意玉中人
把臂維園成雙對
結伴花間夢裡行

大吉.....

舊 01-10-10, 11:57 AM   #14
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: M-eye 查看文章
我沒圖...
所以我不jam相了
另....
我剛失戀...給女生狠狠的飛了
她只一句[你同我唔夾]
我想買隻夾的藥...食左會同女生更夾的.....
TwT

註: 我係真失戀....
但不要把我移去情版....那邊不能訴苦的.....
TwT

我開始想學KK掌門...做單身鑽石級王老五....
起碼可以敗相機..敗一櫃漫畫....
敗一些同我[夾]的東西....
唉~~~~~~~
令我想起往事.....

舊 01-10-10, 01:02 PM   #15
KTN
~♡

令人一時語塞...

舊 01-10-10, 02:28 PM   #16
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
我沒圖...
...
喂喂, 我的書櫃裡還有 John le Carre, John Fowles, D.H.Lawrence, ...
還有中外詩詞歌賦, 楚詞, 山海經都有耶, 還有儲了廿五年的 LPs!

女人, 就好像一班巴士, 錯過了, 等下一班就是了.
相機就不同了, 這可是一生一世的大事情,
錯過了你會悔恨終生, 上錯車你會悔恨終生, 落錯車你會悔恨終生.
隨便上車落車是不夠愛的表現. 唯有不停上車, 永不落車才是真王道.
(請不要問我不下車怎上車這種蠢問題, 請運用多一點想像力,
和多看一點谷川流老師的小說, 個人推薦逃離學校, 不過要冒思覺失調的危險就是了.)

要當個真-王老五的代價可是十分沉重的.
你試過禍水的力量, 令你的荷包一切由零開始, 縱使還了自由,
卻連買本漫畫的錢都要左度右度嗎? (不是扮窮那種, 而是真的需要左度右度才夠錢買)
之後要捱好多年才可以買 cube 的啦.
不過, 年輕人嘛, 不用走這條路, 48小時後又是一條好漢啦!

啊, 我可不是在安慰你, 牢騷而已.

最重要的問題是,
你想買乜?
幾時入泡菜?
舊 01-10-10, 02:43 PM   #17
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
...
最近為米神求得一上上大吉之籤..
...
以下乃由 MSN 廟宇內發生之真神真事改篇…

人: 「神啊, 100L+頂級機, 用於香港的花展恐怕不夠長.」
神: 「朕用小小白+洋蔥圈, 配以 300L, 樂也.」
人: 「神啊, 那麼 100L 有啥用?」
神: 「無知蠢物! 朕用來拍人像.」

舊 01-10-10, 02:52 PM   #18
KTN
~♡

你倆(m/k)的對答...實在太高層次了...小的不才...解讀不能..../\

你是不是用錯了詞彙
朕 x
最少也用上和他更有關連的...
祂 o

人像..我已經看到淫狼人像>

舊 01-10-10, 02:52 PM   #19
Strider
初段

即係咁
"女人"呢樣野, 好死.
除左阿媽之外, 冇邊個女人你係冇左佢唔得.
take it easy.

而為左盡快復原同忘記唔開心既事, 我只係諗到一個方法:

敗家.

共勉之.

舊 01-10-10, 02:57 PM   #20
KTN
~♡

有家室的男人..話....總不能亂說.......

我覺得以手腳發之汗水作途徑都是忘記的一種....

引用:
作者: Strider 查看文章
即係咁
"女人"呢樣野, 好死.
除左阿媽之外, 冇邊個女人你係冇左佢唔得.
take it easy.

而為左盡快復原同忘記唔開心既事, 我只係諗到一個方法:

敗家.

共勉之.

舊 01-10-10, 03:21 PM   #21
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: KTN 查看文章
你倆(m/k)的對答...實在太高層次了...小的不才...解讀不能..../\

你是不是用錯了詞彙
朕 x
最少也用上和他更有關連的...
祂 o

人像..我已經看到淫狼人像>
我承認「朕」不是很貼切, 不過沒有神會自稱「衪」吧.

你解讀不能, 恐怕是因為你把祈禱對象想錯了. \/
舊 01-10-10, 09:10 PM   #22
KTN
~♡

可能是語言的錯...朕/祂也有種違和...
或者換一換..."わが"比較般配

/\

引用:
作者: KKH 查看文章
我承認「朕」不是很貼切, 不過沒有神會自稱「衪」吧.

你解讀不能, 恐怕是因為你把祈禱對象想錯了. \/

舊 01-10-10, 10:22 PM   #23
riceking
一人前のダメ人間

乜我個敗家Post變得又沉重又咁玄....

餘興:

Rice

舊 01-10-10, 10:25 PM   #24
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: riceking 查看文章
乜我個敗家Post變得又沉重又咁玄....

餘興:

Rice
你呢粒野?
買了新腳/新頭?

舊 01-10-10, 10:57 PM   #25
Strider
初段

JAM相時間

#1 目標出現了

#2 試真d (順帶一提鳴謝米王兄+間接鳴謝M眼兄教試光圈葉!)

#3 其實米神數銀紙都蠻帥的

#4 收錢, 拎野, 走人!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:37 AM

手機版 | APP版