Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-01-08, 03:25 AM   #126
Wtak
God of Gamer
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
可唔可以講解下片尾出場果位黑人,同埋個組織SHIELD....

我無追開美漫,唔明

不過Iron man真係幾好睇,better than i expected.

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 03:31 AM   #127
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
我今晚響朗豪坊睇,有字幕叫人留低喎

唔知有冇人留意果個水蛇春咁長既credit?
我同班fd一路睇,一路話其實呢個credit係咪就係所謂精彩片段呢
淨係Drivers都起碼有40個+,連預備Animals果位人兄都榜上有名

另,10%出力果度唔死得都有可能
不過睇住主角飛去亞富汗,再雙腳落地即時dup停果一下,我即時反應係:副戰甲入面應該已經變左一pat肉醬
但係Ironman飛去阿富汗求村民嗰幕
真係型到震!!

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 08:10 AM   #128
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Wtak 查看文章
可唔可以講解下片尾出場果位黑人,同埋個組織SHIELD....

我無追開美漫,唔明

不過Iron man真係幾好睇,better than i expected.
Ironman之後會成為shield既大佬...管理超級英雄既組織.....

舊 05-01-08, 09:13 AM   #129
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
其實Iron Man Mk-I佢飛走時咁樣撞落去都冇事(雖然係沙地)都已經好奇

引用:

我無追開美漫,唔明

補充一下
最尾位獨眼龍叫Nick Fury
係S.H.I.E.L.D. Director (之後發生Civil War先到Tony Stark做Director)
S.H.I.E.L.D.應該話係管理superhero之餘仲係一個好強嘅政府軍事分支
冇記錯有好多superhero其實都關佢地研究事(如果以Ultimate時空計的話)

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 09:48 AM   #130
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
本來沒有太大期待去看,但是看完後絕對是感到物超所值的!

雖然沒有太大驚喜位(最可惜是戰鬥場面較少),但最少故事做有得有紋有路,簡簡單單的已說了很多道理出來(例如:自己搞出的麻煩應要自己收拾的)

最欣賞的地方是很詳細的說那三件戰甲的製作過程,很有趣

總言之絕對是可列為最好看的美式英雄電影之一

ps:其實今集還有一個少少的伏線的,差不多最後時黑人軍官看了看銀色的mark2時說了:「下次吧!」
事實上下次差不多肯定由他著的了(漫畫版他就是另一個iron man:war machine)
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 11:13 AM   #131
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
買左飛今晚去megabox睇,好期待~~

舊 05-01-08, 01:57 PM   #132
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: kohta 查看文章
買左飛今晚去megabox睇,好期待~~
MegaBox好!!不過,好大聽過喎…

舊 05-01-08, 02:48 PM   #133
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
琴晚睇左, 好正~
男主角做得好好, 有d邪氣...
女主角一向係我最愛的hollywood女星, 冇得頂~

作為一套娛樂片, 真係乜都齊晒....
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 02:50 PM   #134
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
頭先去左又一城睇, 全場坐滿咁滯, 第1行都有人坐, 臨尾有出字幕話有精彩片段叫人留低.

着戰甲就好型, 除就好辛苦.
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 02:54 PM   #135
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

琴晚果場都有字幕叫人唔好走住, 但一樣好多人走..

我冇睇到有字幕, 但係我女朋友就話有
舊 05-01-08, 02:55 PM   #136
zurg
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 泰利 查看文章
頭先去左又一城睇, 全場坐滿咁滯, 第1行都有人坐, 臨尾有出字幕話有精彩片段叫人留低.

着戰甲就好型, 除就好辛苦.
今早係旺角百老匯睇
見到有人出字幕時走左,但轉頭又坐返入黎睇
zurg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 05:37 PM   #137
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
其實Iron Man Mk-I佢飛走時咁樣撞落去都冇事(雖然係沙地)都已經好奇

補充一下
最尾位獨眼龍叫Nick Fury
係S.H.I.E.L.D. Director (之後發生Civil War先到Tony Stark做Director)
S.H.I.E.L.D.應該話係管理superhero之餘仲係一個好強嘅政府軍事分支
冇記錯有好多superhero其實都關佢地研究事(如果以Ultimate時空計的話)
咁Nick Fury有乜power?
佢個樣好似海盜船船長

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 07:01 PM   #138
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
咁Nick Fury有乜power?
佢個樣好似海盜船船長
實際上冇乜
只係有實力軍人一名
不過S.H.I.E.L.D.有好多好神嘅新科技/裝備

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 07:14 PM   #139
wiidesu
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
但係Ironman飛去阿富汗求村民嗰幕
真係型到震!!
聽晚我都睇lo

50% PS3 | 50% NDSL
wiidesu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 08:20 PM   #140
Eking

註冊日期: Feb 2006
War machine 唔係機械人咩 ?

舊 05-01-08, 08:45 PM   #141
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
今天天睇了,好正,不過唔係好明.(因為無字幕,而且講得好快~)
S.H.I.E.L.D個全名真係聽唔清楚~
還以為credit後係會見到部上左色的war machine....點知等咁長時間只係得nick講左幾句野~

war machine好似係人黎的.(不是那個黑人嗎?james咩)

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 09:17 PM   #142
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: AiStudio 查看文章
今天天睇了,好正,不過唔係好明.(因為無字幕,而且講得好快~)
還以為credit後係會見到部上左色的war machine....點知等咁長時間只係得nick講左幾句野~

war machine好似係人黎的.(不是那個黑人嗎?james咩)
唔知係唔係呢個 : Supreme Headquarters, International Espionage, Law-Enforcement Division

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 09:51 PM   #143
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
最尾仲以為惡搞
jumper獵人大佬亂入
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 10:43 PM   #144
shield
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
3DS Friend Code1633 4520 6340
引用:
作者: AiStudio 查看文章

下?!冇中文字幕?
諗住聽日同friens去睇....
shield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 10:56 PM   #145
YIUYIU
Banned
淆底最好扮隱形唔覆

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
引用:
作者: 極真 查看文章
最尾仲以為惡搞
jumper獵人大佬亂入
人家叫morgan freeman...
引用:
作者: shield 查看文章
下?!冇中文字幕?
佢應該講緊戲中有否提到S.H.I.E.L.D.既全寫...
YIUYIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-08, 10:58 PM   #146
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: YIUYIU 查看文章

不...不是morgan freeman, 是samuel jackson啊...
舊 05-01-08, 11:06 PM   #147
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
Morgan Freeman老好多
呢個係Samuel L. Jackson

舊 05-01-08, 11:18 PM   #148
YIUYIU
Banned
淆底最好扮隱形唔覆

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
引用:
作者: kin~kin 查看文章
不...不是morgan freeman, 是samuel jackson啊...
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
Morgan Freeman老好多
呢個係Samuel L. Jackson
sorry....

瘀死了. 經常把他倆的名字攪亂.

對. 是我最喜歡的samuel jackson....unbreakable, star wars...
YIUYIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-08, 12:45 AM   #149
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
唔知係唔係呢個 : Supreme Headquarters, International Espionage, Law-Enforcement Division
唔該
引用:
作者: shield 查看文章
下?!冇中文字幕?
引用:
不是,我剛好在外國,所以只好去外國的戲院睇~
我的英水平差,只係明到主要做咩,好多仔細對白我都唔係好明,特別係個主角講野又特別快~

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-08, 12:55 AM   #150
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
隻機械臂勁搞笑xD

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Iron Man 神祕人1號 電視遊戲討論版 25 05-06-08 08:22 PM
Amphibian Man nefrezx 電視遊戲討論版 1 12-25-07 12:49 AM
Man Utd 1-0 Middlesbrough steve 體育版 2 09-04-02 04:38 PM
Newcastle vs Man city steve 體育版 2 08-25-02 02:56 PM

現在的時間是 04:17 AM

手機版 | APP版