Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-19-06, 08:16 PM   #76
|0|
God of Gamer
太陽神

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Jamie
個人認為776難玩得太無意思
用無聊器屈升LV都覺得超難
用超任玩都不知道要S/L幾多次才有可能爆到機
這叫做被隻GAME虐待, 而不是享受遊戲

論難度烈火控制得最好, HARD會有點叫救命但未至於玩不到

GBA FE的問題是隱藏人物和變化比較少
烈火HARD有裡關已經是唯一的特別設定

來到GC, 我反而覺得主角不再是領主已經有了點突破
故事都是那些老套橋段
難度就雖然不算很難, 但也一點也不親切...
系統有一個很重要的改進, 就是体擋(撞)
雖然可能令難度變低, 但戰術變化就多了

總結是, 有一個非入WII不可的理由了 ^^
屈升LV不嬲作用有限
你玩咁耐都未知咩?

776難係難在佢多陷阱
令人容易百密一疏

人地都比埋數值你參考
如果係自己唔小心去計
就咪賴隻game啦
|0| 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-06, 08:23 PM   #77
|0|
太陽神

引用:
作者: Guy
都係聖戰好玩....
最難玩就一定係776....
gba果幾隻......算啦
好彩冇玩過gc果隻姐..評語咁差
聖戰都已經易玩左啦

世界觀係比紋章之謎落墨多左
但系統上只係776既試金石
舊 09-21-06, 02:36 AM   #78
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003

6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-06, 03:19 AM   #79
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
http://gonintendo.com/?p=6343

(按圖可以放大)
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-06, 10:37 AM   #80
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: |0|
屈升LV不嬲作用有限
你玩咁耐都未知咩?

776難係難在佢多陷阱
令人容易百密一疏

人地都比埋數值你參考
如果係自己唔小心去計
就咪賴隻game啦
屈升LV作用有限??????????????
例如速差1, 就已經是可不可以追擊的差別, 兩倍效率呀!!
有時力差1, 就可能是剛好殺到或剛好扣剩1的分別
升LV時只有HP+1時, 如何?? 算啦, 升完作用有限

776難在就算升LV加得不錯, 都要計到好盡才勉強過到版
人老了, 時間有限, 要我再玩一次776我會覺得太浪費光陰
776已經超過了是玩GAME和被隻GAME玩的底線
寧願輕輕鬆鬆玩蒼炎就算了

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-06, 12:53 PM   #81
|0|
太陽神

引用:
作者: Jamie
屈升LV作用有限??????????????
例如速差1, 就已經是可不可以追擊的差別, 兩倍效率呀!!
有時力差1, 就可能是剛好殺到或剛好扣剩1的分別
升LV時只有HP+1時, 如何?? 算啦, 升完作用有限
升盡咪上限20
哩個先係令你冇得屈LV既重點呀

就係聖戰太重練功
776先去返重計算嘛
哩隻不嬲係玩戰術
唔係玩育成的
舊 10-04-06, 02:14 PM   #82
aluzi
Senior Gamer

画面是PS2的水平啊!虽然说游戏性最为重要,但是在次时代平台上没有一点突破怎么行呢?
aluzi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 12:19 AM   #83
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: aluzi
画面是PS2的水平啊!虽然说游戏性最为重要,但是在次时代平台上没有一点突破怎么行呢?
我情願佢退去2d
依家次世代個個係到polygon有時真係幾灰下

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 12:32 AM   #84
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
2D好好多

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 12:34 AM   #85
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
如果隻game唔係叫fire emblem我諗我睇多兩眼都覺浪費時間
點解唔可以似ps2o個隻咁架,睇落咪仲令人舒服
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 12:36 AM   #86
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: jason 仔
如果隻game唔係叫fire emblem我諗我睇多兩眼都覺浪費時間
點解唔可以似ps2o個隻咁架,睇落咪仲令人舒服
因為ps2 o個隻唔係叫fire emblem
係叫tearing saga 系列 叫bewick saga/
依家d fe只係頹貨既象徵

舊 10-05-06, 12:39 AM   #87
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: GUSTAV
因為ps2 o個隻唔係叫fire emblem
係叫tearing saga 系列 叫bewick saga/
依家d fe只係頹貨既象徵
可唔可以唔好咁無聊 唔同名唔同系列就唔可以似架啦
舊 10-05-06, 12:41 AM   #88
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
>可唔可以唔好咁無聊 唔同名唔同系列就唔可以似架啦

商業世界就係咁無聊嫁啦
你TEAM人走佐仲比你用返個名?
咪傻啦

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 12:42 AM   #89
GUSTAV
The One
poor

引用:
可唔可以唔好咁無聊 唔同名唔同系列就唔可以似架啦
我想表達既係依家fire emblem 得返個名係到
當年係我地心目中既fe 已經唔存在

bewick saga 先叫有資格做當年fe既後繼

不過我絕對同意自己好無聊
當然我亦唔反對係有人意解能力太高

舊 10-05-06, 12:43 AM   #90
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: 廢人
>可唔可以唔好咁無聊 唔同名唔同系列就唔可以似架啦

商業世界就係咁無聊嫁啦
你TEAM人走佐仲比你用返個名?
咪傻啦
似乎你get錯咗我既意思,我既意思係話點解開發而家既fire emblem人員唔學下人用2d而用3d
舊 10-05-06, 12:47 AM   #91
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: GUSTAV
我想表達既係依家fire emblem 得返個名係到
當年係我地心目中既fe 已經唔存在

bewick saga 先叫有資格做當年fe既後繼

不過我絕對同意自己好無聊
當然我亦唔反對係有人意解能力太高
好似唔多關意解能力高唔高事,如果你態度好啲啲既話相信好難會令人誤會
舊 10-05-06, 01:19 AM   #92
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
如果好似GC果隻甘, 就真係算了.....

舊 10-05-06, 01:58 AM   #93
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: ~Tsz~
如果你係計畫面既話咁就真係可以算啦..當然如果計系統既話就另計啦
佢堅持用3d既話真係會令玩家好脫力架..上集既人設我本來覺得好正的說..可惜...
就咁毀咗係班開發人員手上
舊 10-05-06, 02:09 AM   #94
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
引用:
如果你係計畫面既話咁就真係可以算啦..當然如果計系統既話就另計啦
佢堅持用3d既話真係會令玩家好脫力架..上集既人設我本來覺得好正的說..可惜...
就咁毀咗係班開發人員手上
人設好得, 不過3D化後...脫力 ,音樂比較平淡, 再脫..
系統,節奏都係覺得最sfc時代果几隻最好,紋章之迷同聖戰都爆左3~4次,GC果隻玩左6~7話就賣左啦, 可能吾岩我

舊 10-05-06, 02:06 PM   #95
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
引用:
似乎你get錯咗我既意思,我既意思係話點解開發而家既fire emblem人員唔學下人用2d而用3d
GBA個3隻咪用2D
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 02:11 PM   #96
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: seed2005
GBA個3隻咪用2D
你竟然係電視遊戲討論版同我講手提game,玩野麼
舊 10-05-06, 02:26 PM   #97
seed2005
Ultimate Gamer

Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
引用:
你竟然係電視遊戲討論版同我講手提game,玩野麼
其實我係想講而家既fire emblem開發人員係識用2d既
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 03:40 PM   #98
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
作者: seed2005
其實我係想講而家既fire emblem開發人員係識用2d既
識用但係唔用咁有咩用
舊 10-05-06, 03:51 PM   #99
河野貴明
Game Master

PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
引用:
作者: ~Tsz~
GBA頭果集算算好少少,GC蒼炎玩到我咁既面口>

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 05:21 PM   #100
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: 河野貴明
GBA頭果集算算好少少,GC蒼炎玩到我咁既面口>