Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 67 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 87 127  ... 最後
日本動漫畫討論版>「機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ」10月4日 日5放送開始!!丨 監督:長井龍雪 脚本:岡田麿里
T.K. 03:45 PM 03-21-16
我以為阿$指果個豆泥w
pet3 04:04 PM 03-21-16
作者: nameH:
其實叫老野同大小姐迫少少坐上巴巴托斯, 三明應該可以10秒內送佢地到會場
劇中已經說過了
不可以用ms

因為會影響城中運作
這樣會影響伯伯的選情

當然現在號角行入黎先會城停電了
錯在號角
所以三日月先可以入黎
DMRevolution 04:08 PM 03-21-16
作者: Eclair:
一向小型部隊潜入都係佢地既打法
對名瀬又係對宇宙海賊又係
而家明明無得打
反而硬衝真係…餅餅唔係度真係成班人都只係識死衝
可以理解餅餅為limiter, 沒左咪......

至於二季...由地球去返火星
肉羊哩咖 04:23 PM 03-21-16
作者: Eclair:
一向小型部隊潜入都係佢地既打法
對名瀬又係對宇宙海賊又係
而家明明無得打
反而硬衝真係…餅餅唔係度真係成班人都只係識死衝
硬踫硬正面對撼一向都唔係澳加嘅慣技;真係無咗餅乾幫手,定係佢心浮氣燥得滯?後者唔似

再退一步,點解號角要阻頭阻勢先?鐵華被通緝?無講過;你有啲人同佢有私怨姐,都唔係咁嚮地球公開咁打。

(後加:OK,照返十八話個邏輯,我號角唔老嚟就唔畀你過;咁咪唔係咁防守法咯,派多啲兵馬撲出去滅團喇,咁多MS咁多日都打唔過5部MS,唔通地球上面佢哋唔夠人?)

還是蒔苗被拒入境/受阿布爾政府所托?又唔係,因為老嘢最後都入到場噃;就算係政府所托,咁已經多多少少係干涉四大內政。
psidef 04:38 PM 03-21-16
作者: 肉羊哩咖:
係好奇怪,可能係MS嗰陣時已經大晒, MW又好夠用,無必要飬住個空軍(連直昇機都無)
-----
無責任予想:

第一季因為便當太多太血腥暴,極之兒童不宜而被投訴(其實係萌系女角便當嘅反彈嚟)

嚮「高層介入」之下,最終回變成:
...
三明用盡阿賴耶識嘅真正威力,同埋背後靈守謢之下,打敗咗艾因,但係亦因此變成精神失常;終生要由阿$照顧,面具男將包發瘟/嘰哩嘰哩削成人棍,開住卡碧尼(誤)成為地球圈霸主;(蘿莉們從此有難)

第二季將變成一個有極度歡樂風的作品,由另一班死小孩做主角,名為「鐵血的Double孤兒」

敬請期待

又一班? 一個好啦......就叫"鐵血的飄零燕"
iu fu pig 05:03 PM 03-21-16
其實由機械艾恩飛去城市,
白毛老頭同大哥佢地已經贏左大半

影響城市電源又造成破壞,機械恩同咖哩(號角)唔死都有排解釋
由手機版發出
肉羊哩咖 05:19 PM 03-21-16
作者: T.K.:
我以為阿$指果個豆泥w

DMRevolution 05:35 PM 03-21-16
作者: iu fu pig:
其實由機械艾恩飛去城市,
白毛老頭同大哥佢地已經贏左大半

影響城市電源又造成破壞,機械恩同咖哩(號角)唔死都有排解釋
由手機版發出
放心啦, 妳覺得入得去, 仲出得番黎
分分鐘三明成為英雄
casio 05:41 PM 03-21-16
我反而覺得硬碰硬真係冇辦法
首先有人提議過下水道潛入,但係呢過方法首先就要先得到市內下水道嘅圖則嚟定路線,因為橋有號角軍,如果太早出嚟可會引返橋上嘅號角軍入城,加上下水道不見得可以俾MW通過,可見鐵華團只能用手槍等細火力兵器嚟保護阿伯同大小姐,而號角軍就算唔用重火力,用MW車過去鐵華團都可以死幾個
其次,城市同廢棄車城之間有河,可見下水道的出口就係河道上,所以無論如何,鐵華團都要先攻陷橋先先可行下一步
當然,鐵華團其實仲可以繞路,從陸路潛入,但係鐵華團冇正式陸路交通工具,所以必然要棄置無法帶走嘅物資,雖然號角軍嘅MS九成都只係鐵華團嘅靶,但可以帶走嘅物資到底夠鐵華團補給幾多次?
所以個人認為澳加嘅方案雖然不見得係最佳方案,但係有限資源嘅情況下算係次佳方案
T.K. 05:49 PM 03-21-16
地下水道唔係想象中咁易進行
以前防挖地道,插銅棍黎監聽
而家裝閉路,你都幾難避
仲要唔係主場
freemanl 06:02 PM 03-21-16
我唔明鐵華團個個甘心肯衝去死, 大哥講為了大家的未來, 究竟實際報酬係咩?
鐵華團ms一路強化起來, 性能比號角的明顯強, 號角腐敗極都應該會懷疑有人暗中支援, 點解無人去查背後勢力?
HakiK 06:05 PM 03-21-16
作者: freemanl:
我唔明鐵華團個個甘心肯衝去死, 大哥講為了大家的未來, 究竟實際報酬係咩?
鐵華團ms一路強化起來, 性能比號角的明顯強, 號角腐敗極都應該會懷疑有人暗中支援, 點解無人去查背後勢力?
其實由始至於追住鐵華團尾都係好少數既號角部隊,去到今次都市守衛果班好可能都唔知自己打緊乜,
淨係知唔好比呢班人入

今次大哥d演說真係中哂邪教毒咁,一直講無退路有終點為左鐵華團既未來,死到一個無剩係有咩未來?
KENSNAKE 06:05 PM 03-21-16
作者: 肉羊哩咖:
細路揸車有投訴材料。
T.K. 06:08 PM 03-21-16
佢地真係無得輸,鐵華玩完,佢地無飯開,會去到昭弘小時候被販賣的地步
tcmchan 06:13 PM 03-21-16
作者: KENSNAKE:
細路揸車有投訴材料。
就算係細路揸車都一樣記得戴安全帶, 做個好榜樣
teealpha 06:13 PM 03-21-16
作者: freemanl:
已經講到好白,戰死者為生還者開拓未來,再粗d講,養分/肥料
但前題係要打贏,否則大家一齊死晒響度
搏就50/50,唔搏就係0,所以先話係賭博
casio 06:17 PM 03-21-16
作者: KENSNAKE:
細路揸車有投訴材料。
人哋只係貧乳同生得矮
supermanlady 06:36 PM 03-21-16
『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ』公式HPを更新!

公式サイトにて下記情報を公開しました!

【Story】
第24話「未来の報酬」 の情報を追加
http://www.g-tekketsu.com/story/
【Character】
ラスカー・アレジ の情報を追加
http://www.g-tekketsu.com/character/
【Mobile Suit】
グレイズ・アイン の情報を追加
http://www.g-tekketsu.com/ms/
【Products】
[Plamodel]
・キャラスタンドプレート クーデリア・藍那・バーンスタイン の情報を追加
・HG 1/144 グレイズアイン の情報を追加
・1/100 ハイレゾリューションモデル ガンダムバルバトス の情報を追加
・1/100 ガンダムキマリス(ブースター装備) の情報を追加
・1/100 ガンダムバルバトス第6形態 の情報を追加
・HG 1/144 ガンダムキマリストルーパー の情報を追加
・HG 1/144 グレイズリッター (カルタ機) の情報を追加

[Game]
・トライエイジ 鉄血の4弾 の情報を追加

[CD]
・ Original Sound Tracks の情報を更
http://www.g-tekketsu.com/products/plamo.php
作者: :
3/23『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ Original Sound Tracks』

細路翔 06:45 PM 03-21-16
下季比名瀨知道自己兩個後宮係因為朱古力玩野神裝亂咁派先瓜老襯應該有戲睇(?

其實由衝出火星開始佢地成班人都經無後路

打到一半返火星只會似當64班學生咁比人事後清算

加上佢地以前就係三不五時比大人推出去清地雷既存在,對人命價值觀唔可能同我地一樣
鈴蘭 07:15 PM 03-21-16
我而家最驚既係死老野得左米之後踢走大小姐同鐵華團:o)
qwe 08:20 PM 03-21-16
艾恩明顯癲左...
朱古力竟然親手隊朋友...
如果集體吐便當, 第2季應該係改造人大戰...
s2001154 09:05 PM 03-21-16
其實阿$應該唔夠高睇著前左右渣車......
人棍艾恩變左超機人
三明無Seed爆仲有無勝算
細路翔 09:14 PM 03-21-16
王我主表示你何時產生了大家裝備等級一樣我就比較弱的錯覺

應該同halo既斯巴達一樣,王我主本身潛力同基礎素質就係天才級再捉去做手術,艾因只係一個凡人就死無選擇再捉去魔改a

但我覺得奇既係號角作為全人類文明圈唯一正規武力居然只可以靠艾因黎救場?
正常應該有特殊部隊一個人一部mw就可以殺爆成個鐵華團先係(?

時臣果然係時臣,下集睇黎只能比自己個契仔玩死
尼路 09:20 PM 03-21-16
機械恩你早日落去同大叔一齊玩啦。
便當多到……
硬碰硬呢點就咁睇無辦法,MS唔入得城,橋被人炸剩一條,想曉路一班MS係後面度等緊你,除左衝真係無法。
朱古力居然行出來真係估你唔到……
話說呢套530真係越睇越覺錯時間……
日向小RAYRAY 09:22 PM 03-21-16
我最希望下季咖哩做主角,向朱古力復仇
標籤:Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒
第一 ... 27 67 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 87 127  ... 最後

返回主題版面