Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-13-16, 09:10 PM   #1751
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
直接1vs1X
直接1vs3㊣

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 09:11 PM   #1752
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
上次唔係已經証實左冇無敵時間咩....真係唔用炮直擊已經好好.....

17歲咁都死唔去又可以比人魔改了....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 09:12 PM   #1753
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: T.K. 查看文章
直接1vs1X
直接1vs3㊣
你岩,三月重要自動讓rd,對面重唔知足

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 09:44 PM   #1754
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
下集應該死好多人
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 10:19 PM   #1755
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
第廿三話

1. 朱古力人你都夠狠,咁樣隊自己嘅「朋友」去死。佢嘅咀頭好勁,捉晒心理去講,就推到啲友跟佢意思做

2. 艾恩就咁就變咗「融機人」,仲要好感恩嗰隻添~

3. 澳加知畀面具男出賣咗。三明講返佢同餅乾對話嗰段,都幾感動

4. 十七歲仲懵個第三集個中尉,而佢亦真係吸取唔到任何教訓:你摟得揪,就唔好等,唔好學人擺款,唔係就死得好快

5. 又係單方面虐殺,但又唔係唔好睇嗰隻;尤其一腳踩落去嗰下,真係嘩咗出嚟;因為真係好明快,同埋滿足觀眾嘅虐待狂心理(?!)

6. 三明一聽到朱古力人個名,當堂呆咗,估佢都意識到個呢單嘢同佢有咩關係

7. 睇嚟鐵華團上上下下都入咗修羅道;嘰哩嘰哩嗰個便當今話未食得住,應該係丁緊

8. 不過團長最後一番話,又見到餅乾嘅仇得報,令到大家正常返少少;雖然澳加嫂最後都好似認同,不過以佢咁理性,最後幾有可能離團

9. 下回:你話城市唔畀阿哈反應爐入咩?號角就睬你都有味,MA華麗出場!而下回死幾多人?好多支旗喎。

引用:
作者: 利家 查看文章
最後
17歲真係便當?
唔可以係暈左only?
係領咗便當,對眼無咗光彩。

唔係由嘰哩嘰哩救返,就唔係激起佢復仇嘅心。又同時間交待埋個三角關係,一石二鳥

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
睇完今集~我覺得大小姐係朱古力親生妹~
何以見得?

不過中文維基條目,有個版係係:大小姐個老豆位第一任老婆,生咗大少姐後失咗蹤;呢位女仕同朱古力個老豆生咗朱古力(?!),所以佢哋係同母異父嘅兄妹嚟;但呢個講法無被有關方面証實過。

此篇文章於 03-13-16 10:31 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 10:22 PM   #1756
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: ~Sau~ 查看文章
下集應該死好多人
點睇都係機械恩無雙殺小朋友兵

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 10:28 PM   #1757
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
d劇情有無得再慘烈啲,已經係深夜檔尺度
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 10:50 PM   #1758
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
我係估ガリガリ同17歲知道比朱古力暗算, 然後絕望同飲恨中散華
依家17歲算走得好幸福。呢個角色幾可愛,本來期待多d戲份,可惜

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 11:41 PM   #1759
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
我係估ガリガリ同17歲知道比朱古力暗算, 然後絕望同飲恨中散華
依家17歲算走得好幸福。呢個角色幾可愛,本來期待多d戲份,可惜
最後の嘘
可能就係講ガリガリ為左17歲而講最後既大話 比佢幸福咁走
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-16, 11:49 PM   #1760
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
睇住17歲被虐同咁慘既咖喱,開始唔鍾意三日月,害死Biscuit既係奧加,希望Ein下集殺多D。

PS 買隻人馬先。

舊 03-14-16, 12:45 AM   #1761
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
說起來這番還適合放日五嗎?

今話睇得我都有D唔舒服了
兩邊都被仇恨控制
非要殺得你死我亡然後巧克力得利

少年兵的FLAG立很大
總覺得下一話會便當大放送
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 01:02 AM   #1762
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
爛仔交

舊 03-14-16, 01:24 AM   #1763
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Celes 查看文章
睇住17歲被虐同咁慘既咖喱,開始唔鍾意三日月,害死Biscuit既係奧加,希望Ein下集殺多D。

PS 買隻人馬先。
其實我反而係睇完今集好憎朱古力假面
玩弄感情,一邊叫人朋友一邊推個朋友去死
然後再過埋朋友一梗將人地既部下變成生體部件,根本就極惡非道.....
佢又好明顯係知道17歲對佢有好感先好似告白咁甜言蜜語推17歲去死,真係令人作嘔,迪奧再世
ゲロ以下の匂いがブンブンするぜ!

其實當肥仔係已經決定左帶著覺悟跟著奧加打江山
就已經無話邊個害死邊個,果個只係唔好彩
而鐵華團同ミカ 佢地搵食+打緊仗姐 佢地無義務配合對面提出既玩法丫

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 03-14-16 01:59 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 03-14-16, 01:56 AM   #1764
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
由知佢ロリコン個下已經令人作嘔,到害死埋女僕已經想佢快d死
到底咩身世先可以解釋到佢既人渣行為
但佢部Grimgerde真係好型仔

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 02:00 AM   #1765
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
今日佢可以推兩個幼い馴染出黎死
他日亦可以推蘿莉出黎死

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 03-14-16, 02:17 AM   #1766
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
活在和平的我們
其實沒資格說三明殘忍
說什麼殘忍也只是鍵盤戰士而已

唔肯dual?
鐵華團那邊只要一粒飛彈就可以全團gg了

打法殘忍?
又想睇大魔王腰斬後既虛偽不殺論?

的確呢套唔岩係日5
但係合付戰爭慘烈呀
難道大家仍想看cctvb既情節,報喜不報憂既虛偽世界?
與其睇歡樂既虛偽戰爭片、我寧可看真實的

那腳真係好爛仔交,但好爽
其實龍如出完一大堆極終結技,對手土下座既劇情係好唔真實的
唔係要宣揚暴力,而係更暴力既一直都有,生存在戰爭社會只有這樣才可存活

開始喜歡洗白中既加喱冰棒
佢出場救人那幕人同機都好型

舊 03-14-16, 06:45 AM   #1767
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
何以見得?
我凝住朱古力同大小姐~都係收養返黎~都係鐵血既孤兒仔~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 08:49 AM   #1768
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
我凝住朱古力同大小姐~都係收養返黎~都係鐵血既孤兒仔~
引用:
朱古力/面具男應該係飬子,有傳佢老豆好「嗰味嘢」,特別係金髮細路仔(見十九話佢部車有個咁嘅細路),所以朱古力/面具男憎到佢入骨,並立心打倒同佢代表嘅號角。佢同蒙特有咩關係?待考

七星家有四家仲係無影,而出咗場嗰三個都係法里德家(面具男老豆)有關,一個得一粒仔一粒女(仲要畀人「食」埋),一個無,最強大個得一粒女個家長仲無埋(?);亦印証咗繁衍嘅真義~ 

[補遺]大少姐係「孤兒」,因為佢早就畀「父親大人」出賣,變咗無依無靠

佢同面具男係兩兄妹嘅話,未免太W~

此篇文章於 03-14-16 11:00 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-14-16, 09:15 AM   #1769
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
活在和平的我們
其實沒資格說三明殘忍
說什麼殘忍也只是鍵盤戰士而已

唔肯dual?
鐵華團那邊只要一粒飛彈就可以全團gg了

打法殘忍?
又想睇大魔王腰斬後既虛偽不殺論?

的確呢套唔岩係日5
但係合付戰爭慘烈呀
難道大家仍想看cctvb既情節,報喜不報憂既虛偽世界?
與其睇歡樂既虛偽戰爭片、我寧可看真實的

那腳真係好爛仔交,但好爽
其實龍如出完一大堆極終結技,對手土下座既劇情係好唔真實的
唔係要宣揚暴力,而係更暴力既一直都有,生存在戰爭社會只有這樣才可存活

開始喜歡洗白中既加喱冰棒
佢出場救人那幕人同機都好型
+1
咁樣就唔鍾意,敵人黎架,打緊仗啊
真係去睇師奶劇吧啦

舊 03-14-16, 09:51 AM   #1770
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
三明既一腳令我諗起某2個地獄公務員

戦いたいから戦い 潰したいから潰す!
俺達に大義名分などないのさ!

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 10:34 AM   #1771
小嘉
The One

打緊仗wo
唔係你死就我亡
仲講咩殘忍
咁人類食肉
獅子食肉
係咪叫殘忍

單方面殘殺手無串鐵既普通人先係殘忍
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 11:14 AM   #1772
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
今次終於有個奸角係令觀眾咬牙,而唔係一尾白痴+老馬

今次主角團唔再係和平正義廚,相反仲係仇恨旋渦既其中一方,真係好爽,但係好難有好下場
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 11:41 AM   #1773
小嘉
The One

Seed 都有仇恨一面
但最後玩不殺過左火位
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 11:44 AM   #1774
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
今日佢可以推兩個幼い馴染出黎死
他日亦可以推蘿莉出黎死
反而一開始就知他會推蘿莉去死.....由頭就知他本身就當對方係一隻棋

引用:
...
其實基拉玩不殺都係一開場就秒左你....點會等.....SD都係因為卡加利係都到講廢話先等下......

其實真係唔明17歲點解中左禁多次伏都仲會覺得對面會同她講騎士度.....感覺7星家D人都真係好天真
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-16, 11:55 AM   #1775
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ouki 查看文章
其實真係唔明17歲點解中左禁多次伏都仲會覺得對面會同她講騎士度.....感覺7星家D人都真係好天真
呢位大小姐嘅實戰經驗真係可能係零~ 

佢係九年嚟日日操鍊,但應該好似機動警察漫畫版,入面個教官咁,對戰之前一定要行過禮先~ 

你估而家係玩緊寵物小靈精咩?!

又因為礙於身份和面具男的三言兩語,覺得要堂堂正正攞返個面,而放棄偷襲;結果係面具男賭嬴

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 02:48 PM

手機版 | APP版