Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 02-05-03, 06:38 PM   #1
kaworu
Banned

註冊日期: Mar 2002
用數碼相機影D相可以send落部T68i嗎?

要有咩野裝備(software)?
用紅外線得唔得架?
kaworu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-03, 06:52 PM   #2
URA
God of Gamer
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew

舊 02-05-03, 06:57 PM   #3
kaworu
Banned

要用咩software?
舊 02-05-03, 09:06 PM   #4
大雄
God of Gamer
卡啦騷

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagkalaso
將D相縮到O岩SIZE同埋256色先

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-03, 09:56 PM   #5
★☆無 敵☆★
奸人才是王道
新選組三喪 無敵堅

註冊日期: Aug 2002
photoshop 修改法
1.開啟你的圖片將圖片剪裁至101x80
2.影像>調整>色相/飽和度>飽和度調成+18
3.影像>調整>亮度/對比>亮度-5對比+20
4.濾鏡>銳利化>遮色片銳利化調整>總量500%強度0.2高反差0
5.影像>模式>索引色>讀取256色盤(請先下載)
6. 混色:擴散 , 總量50% ,保留精確顏色打勾

之後係點,我都唔清楚...
★☆無 敵☆★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-03, 10:57 PM   #6
<大鱼巨星<
Game Master
★★★★★★★★★★

註冊日期: Nov 2002
上SE個綱下載一個Image Editor軟件.個軟件好簡單好以用...最好用紅外線 唔洗甘麻煩 T300到得

此篇文章於 02-10-03 11:00 PM 被 <憭鱼撌冽< 編輯。
<大鱼巨星< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-03, 10:58 PM   #7
<大鱼巨星<
Game Master
★★★★★★★★★★

註冊日期: Nov 2002
引用:
Originally posted by 麥歌里高堅 :
photoshop 修改法
1.開啟你的圖片將圖片剪裁至101x80
2.影像>調整>色相/飽和度>飽和度調成+18
3.影像>調整>亮度/對比>亮度-5對比+20
4.濾鏡>銳利化>遮色片銳利化調整>總量500%強度0.2高反差0
5.影像>模式>索引色>讀取256色盤(請先下載)
6. 混色:擴散 , 總量50% ,保留精確顏色打勾

之後係點,我都唔清楚...
之前我試過...好煩
<大鱼巨星< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-03, 11:53 PM   #8
kaworu
Banned

我用緊個software
t68i photo maker plus
佢可以好方便禁send相
舊 02-19-03, 10:35 AM   #9
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
我用緊bluetooth....^^
基本上係想玩bluetooth先出t68i
電腦用那個usb bluetooth接收器$330
下個目標係有bluetooth的PDA 同部T68i玩互動~嘿嘿

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:51 PM

手機版 | APP版