Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-23-07, 12:53 PM   #1
ALAN=FREECSS
Junior Member

註冊日期: Jan 2007
[問]figure 價錢

http://www.goodsmile.info/products/m...ax0607-01.html
現在大約幾錢?
同埋點分真假,thx
ALAN=FREECSS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-07, 02:00 PM   #2
アンディ
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDandy07hk
引用:
作者: ALAN=FREECSS 查看文章
http://www.goodsmile.info/products/m...ax0607-01.html
現在大約幾錢?
同埋點分真假,thx
上次同FD去兆萬16樓買~
$428

依家大部份地方都冇~

分真偽:
通常偽物~
1.異常地便宜~
2.冇鐳射標籤(我唔知依個算唔算,因為有D就算正貨都冇)
3.用你既記憶力~同你依家望幅圖既樣參差幅度大唔大~

\ 老鄉在日本 /
アンディ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-07, 08:30 PM   #3
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: hk101 查看文章
上次同FD去兆萬16樓買~
$428

依家大部份地方都冇~

分真偽:
通常偽物~
1.異常地便宜~
2.冇鐳射標籤(我唔知依個算唔算,因為有D就算正貨都冇)
3.用你既記憶力~同你依家望幅圖既樣參差幅度大唔大~
假貨個盒同真貨有無唔同 ?
Qe1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-07, 08:33 PM   #4
アンディ
Crazy Gamer

引用:
作者: Dawn 查看文章
假貨個盒同真貨有無唔同 ?
有時好似一樣架啵~
e.g果次係信和見到黑Saber~
唔係見到$88依張Label~

我開頭以為堅~

其實廠商應該加多D正貨既措施~
保障我地消費者~

\ 老鄉在日本 /
舊 01-23-07, 09:27 PM   #5
Qe1
Crazy Gamer

引用:
有時好似一樣架啵~
e.g果次係信和見到黑Saber~
唔係見到$88依張Label~

我開頭以為堅~

其實廠商應該加多D正貨既措施~
保障我地消費者~
個價已經好有問題...如果假貨都賣到堅貨咁貴我地咪中硬招
舊 01-23-07, 10:29 PM   #6
valkyrie
Crazy Gamer
VF-1A

註冊日期: Jan 2004
出面少見少有 出現左炒價
最貴4XX

灣仔OR 銅羅灣見過有(當然係真野)
valkyrie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-07, 10:31 PM   #7
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: ALAN=FREECSS 查看文章
現在大約幾錢?
同埋點分真假,thx
其實你話個老闆真定假, 再睇佢面色同反應, 已經知道是真假~~~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-07, 10:36 PM   #8
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: KIM 查看文章
其實你話個老闆真定假, 再睇佢面色同反應, 已經知道是真假~~~!
佢會應該比咩面色..
真野=>感覺被屈..>
真野=>無知所惜>

流野=>聲大夾惡>

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-07, 10:56 PM   #9
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: House 查看文章
佢會應該比咩面色..
真野=>感覺被屈..>
真野=>無知所惜>

流野=>聲大夾惡>
流野~~~>佢會話唔知! (因為佢都怕你放蛇!!!)

舊 01-23-07, 10:57 PM   #10
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: KIM 查看文章
但係你問親佢真野定假野~
對方一定知你唔識分耍你啦~

舊 01-23-07, 11:03 PM   #11
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: Asurada 查看文章
但係你問親佢真野定假野~
對方一定知你唔識分耍你啦~
睇下對手啦~~~!

舊 01-23-07, 11:22 PM   #12
AthrunZala
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: valkyrie 查看文章
出面少見少有 出現左炒價
最貴4XX

灣仔OR 銅羅灣見過有(當然係真野)
我係初頭3xx正常價入jo
到而家都未開 早知入多2隻la
AthrunZala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-07, 12:15 AM   #13
アンディ
Crazy Gamer

引用:
作者: AthrunZala 查看文章
我係初頭3xx正常價入jo
到而家都未開 早知入多2隻la
有早知冇乞衣

通常事後想搵番~都係預左比鋪頭賺~
更可況有時佢行貨賣哂/得水貨~賣得貴都好正常~

\ 老鄉在日本 /
舊 01-24-07, 12:49 AM   #14
ultrachiu
Ultimate Gamer
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
呢隻女見過有3款(應該係唔同公司出)
本身冇玩去囡囡,不過呢隻真係幾靚下
月尾出糧買返隻先

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-07, 12:55 AM   #15
アンディ
Crazy Gamer

引用:
作者: ultrachiu 查看文章
呢隻女見過有3款(應該係唔同公司出)
本身冇玩去囡囡,不過呢隻真係幾靚下
月尾出糧買返隻先
比d資料你~
GoodSmile: http://www.amiami.com/shop/ProductInfo/product_id/60068
Alter: http://www.amiami.com/shop/ProductInfo/product_id/57749
Max Factory: http://www.amiami.com/shop/ProductInfo/product_id/55415

差至好係由上至下 個人判定
P.S我唔識魔京~我只係憑肉眼睇手工去定,可能功力未到家

\ 老鄉在日本 /

此篇文章於 01-24-07 12:58 AM 被 アンディ 編輯。
舊 01-24-07, 12:59 AM   #16
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
比d資料你~
GoodSmile: http://www.amiami.com/shop/ProductInfo/product_id/60068
Alter: http://www.amiami.com/shop/ProductInfo/product_id/57749
Max Factory: http://www.amiami.com/shop/ProductInfo/product_id/55415

你還漏了海洋堂果隻

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-07, 01:14 AM   #17
御社神
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
有早知冇乞衣

通常事後想搵番~都係預左比鋪頭賺~
更可況有時佢行貨賣哂/得水貨~賣得貴都好正常~
最緊要都係呢隻野係做得好靚,就算4字都值

不過初頭見人網上賣3字頭(平過行貨返),太唔識貨了
御社神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-07, 01:22 AM   #18
アンディ
Crazy Gamer

引用:
作者: mikemike 查看文章
你還漏了海洋堂果隻
謝提醒~
海洋堂: http://www.hobbystock.jp/i.php?_t=in...Y-GCF-00000338

排名Good Smile<海洋堂(價格定價比GS低)
引用:
作者: 御社神 查看文章
最緊要都係呢隻野係做得好靚,就算4字都值

不過初頭見人網上賣3字頭(平過行貨返),太唔識貨了
因為一開頭既訂價~最平好似係3百70/80到~

咁雅虎d人拎出來賣~當然唔可以太高~

但一冇貨就....

\ 老鄉在日本 /
舊 01-24-07, 03:51 PM   #19
Qe1
Crazy Gamer

新手一問 :
買完figure番黎你地會點處理佢 ?
舊 01-24-07, 03:54 PM   #20
Rse9

註冊日期: Nov 2004
引用:
新手一問 :
唔係囉出黎display就係原盒收埋佢架啦

唔通買完番黎掉左佢 ?

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-07, 04:00 PM   #21
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
新手一問 :
咭紙packing
set好器材>開盒>扲出來>影相>check相>入盒>入倉

吸塑packing
直接入倉

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-07, 05:43 PM   #22
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
我覺得海洋堂個隻對眼.... , 個人感覺gs個隻靚d

之前max個隻延左成幾次期, 其他個幾隻搶閘出左先
但果然max慢工出細貨!

一開始番貨個時我仲記得周圍都減價... 由當初37x左右減到320-340都有
估唔到依家炒到成400幾...

唉... 不過講起就唔開心, 我唔見左佢副眼鏡....
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-07, 05:54 PM   #23
Lilith
Game Master
魔女の墮天使

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
我覺得海洋堂個隻對眼.... , 個人感覺gs個隻靚d

之前max個隻延左成幾次期, 其他個幾隻搶閘出左先
但果然max慢工出細貨!

一開始番貨個時我仲記得周圍都減價... 由當初37x左右減到320-340都有
估唔到依家炒到成400幾...

唉... 不過講起就唔開心, 我唔見左佢副眼鏡....

GS?? Alter??

因為當初行派貨時呢隻野都係平咗~~ 所以舖先減價~~

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗

我珍惜你,你亦要珍惜你自己~
Lilith 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-07, 09:14 PM   #24
Qe1
Crazy Gamer

都係塵骸魔京既女主角 , 大家覺得呢隻ガレージキット出品既點 ?

我有意入~大家俾d意見我~...

此篇文章於 01-24-07 09:37 PM 被 Qe1 編輯。
舊 01-25-07, 12:08 AM   #25
ultrachiu
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
引用:
比d資料你~

唔計武裝神姬,呢隻可能會係我第一隻囡囡
點睇都係maxfactory好d...(之前行奇趣見特價41x都想買,點知行完個round返轉頭就冇左)
"塵駭魔京"係佢個名?(乜都唔識)

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
WCCF 香港遊玩熱點、價錢優惠 劍心 街機遊戲討論版 3 01-15-04 08:59 AM
GBASP 價錢!? →柏恆〤 手提遊戲機討論版 1 11-05-03 12:03 AM
預計03年5-8月推出廣東,國語 CD,卡拉OK, 演唱會及電影影碟日期及價錢參考 (更新: 30/6 - 00:30分)-(有圖)- JACKY Neo Entertainment TREND 148 07-16-03 08:09 PM
聽聞 GBA-SP 的價錢 t-cup 手提遊戲機討論版 34 02-20-03 11:54 AM

現在的時間是 08:15 AM

手機版 | APP版