Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-18-15, 10:11 PM   #451
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
好猛 話殺就殺。不過係日5番組咁直接會唔會⋯⋯

開始有意見話咁會唔會對細路有影響

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-15, 10:14 PM   #452
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
其實咁打都唔爆先比較正常,又唔係被炮彈擊中,只係白兵戰又唔係火藥庫正常來講點會打兩下就爆,話晒都係"武器"嘛。
其實呢套野係俾大人睇的吧……

舊 10-18-15, 11:08 PM   #453
WonderJimmy2
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDWonderjimmy
XBox Live GamertagWonderJimmyUS
先啪咗班大人,臨散場眼都唔眨補幾鎗送大叔上路,我真係睇緊少年番?!
WonderJimmy2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-15, 11:14 PM   #454
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: GN00508771 查看文章
好猛 話殺就殺。不過係日5番組咁直接會唔會⋯⋯

開始有意見話咁會唔會對細路有影響
其實我覺得寫實D係好事
戰鬥並唔係咁英雄主義可以玩不殺
反而覺得可以話比細路知戰爭既事實
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-15, 11:27 PM   #455
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
探戈式配樂同台詞

即時諗起隻神Game
ACE COMBAT ZERO

機設唔再重要
劇情希望有能力改寫以後高達系的方向

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-15, 11:28 PM   #456
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
見血的哥兒,難怪J2要放做深夜番⋯⋯係咪要期待之後主角會為報大哥仇變成John Wick
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-15, 11:36 PM   #457
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: WonderJimmy2 查看文章
先啪咗班大人,臨散場眼都唔眨補幾鎗送大叔上路,我真係睇緊少年番?!
殺完個大叔重要索手帶,
這是甚麼變態殺手

舊 10-18-15, 11:45 PM   #458
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 神龍 查看文章
殺完個大叔重要索手帶,
這是甚麼變態殺手
只係話你知,殺人對佢地來講根本係日常的一部份,無特別。

舊 10-18-15, 11:53 PM   #459
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: 尼路 查看文章
只係話你知,殺人對佢地來講根本係日常的一部份,無特別。
佢收起隻手唔想整污糟條帶呢個位都做得好好
只要佢唔好開完槍即索就無事

舊 10-18-15, 11:58 PM   #460
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
首ed的感覺好熟,好似d英文舊歌咁

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 12:45 AM   #461
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
呢套野d描寫手法好堅
仲要好多位唔用對白都有信息同背景帶出黎

ミカ果種已經唔止係殺人為左生存同日常
同時亦表現到佢對自己生活圈子以外既野同人其實係零關心、零興趣
所以先會聽大叔講野講到一半已經個心去左諗究竟點開槍先唔會整到隻繩、野都未講完就開槍...
由手機版發出

此篇文章於 10-19-15 01:01 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 12:59 AM   #462
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 神龍 查看文章
佢收起隻手唔想整污糟條帶呢個位都做得好好
只要佢唔好開完槍即索就無事
咪就係要確認下係咪真係無火藥味

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 01:49 AM   #463
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
我諗這套才算是"真實"系的高達
人物, 勢力糾纏的觀感, 對求存的本能意識, 令我諗起Black Lagoon
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 08:37 AM   #464
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
呢套背景設定唔現實, 但人物就好現實, 有少少睇到心寒

三日月呢啲叫冷血, 大佬叫佢「做嘢」時木無表情, 無說話, 手起刀落, 做完都係一樣; 變態殺手就好花臣玩而佢無, 同號角軍大叔講講吓嘢, 過咗五秒都無, 可以無先兆咁開幾鎗送佢上路(注意, 係幾鎗, 保證佢個便當夠熱), 可以話係 mercy killing, 但個過程....

相對00入面剎那都係殺人唔盺眼, 但佢成日想做神, 個心理好唔同

比著第二啲機人作品, 三日月會懶「人道」咁想救大叔, 但講完一堆「文藝」對白之後 -- 大叔部機爆炸, 主角仁至義盡, 保住英雄個(死小孩)樣~

(呢幕諗起阿寶對賴上尉決鬥)

在下想講唔爆先係正常, SEED入面啲電動玩具斬一嘢都變大火球嘅(除非啲電池都係「鄰近經濟強國」造)~

呢集戰鬥無花巧, 無古惑嘢出, 全部力量同技術嘅較量, 都好悅目

在下只睇咗魚生版, 唔知係咪殺班大人, 殺咗兩個帶頭嘅, 留返啲有用嘅, 其他趕鬼晒走都得, 反正剩返嘅都唔敢抵抗 -- CGS班大人真係好廢, 一見大叔又見底~

此篇文章於 10-19-15 08:41 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 09:11 AM   #465
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
應該係:主角群籍著某件事件不計前嫌救回一軍,一軍大叔痛改前非,跟著主角群打天下

嘩,聽完係唔係好感動又興奮呢
呢種又似CCTVB式又倒模其他少年漫既固定模式真係咁想睇? 隔離大把喎

舊 10-19-15, 09:12 AM   #466
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
三日月今集已經唔洗流鼻血,人機合一度上昇中? 大叔求死挑機,咁快退場好像有點浪費咗個角色
早退場可能更幸運呢,拖下去他只會越來越遇到更多背棄他的信念的殘酷現實,恐怕到時更生不如死

說來大哥對一軍的傢伙們採取想留下可留下來,要走就給你遣散費,真是良心老闆啊

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 09:25 AM   #467
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
說來大哥對一軍的傢伙們採取想留下可留下來,要走就給你遣散費,真是良心老闆啊
B晒佢哋嘥子彈嘥時間嘥工夫, 趕走佢哋最化算

舊 10-19-15, 09:25 AM   #468
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

呢集戰鬥無花巧, 無古惑嘢出, 全部力量同技術嘅較量, 都好悅目

在下只睇咗魚生版, 唔知係咪殺班大人, 殺咗兩個帶頭嘅, 留返啲有用嘅, 其他趕鬼晒走都得, 反正剩返嘅都唔敢抵抗 -- CGS班大人真係好廢, 一見大叔又見底~
四眼係會計,有交代計埋基地現有資金扣除遣散費,固定開支只夠維持幾個月

另外大肚腩個件便當只係遲早的事

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 09:26 AM   #469
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: STRIFE 查看文章
應該係:主角群籍著某件事件不計前嫌救回一軍,一軍大叔痛改前非,跟著主角群打天下

嘩,聽完係唔係好感動又興奮呢
One Piece 都好似唔玩呢味好耐喇~~~ (不過仲有其他貨賣)

舊 10-19-15, 09:31 AM   #470
鐵之侍

引用:
作者: Tano 查看文章
四眼係會計,有交代計埋基地現有資金扣除遣散費,固定開支只夠維持幾個月

另外大肚腩個件便當只係遲早的事
大肚腩我倒希望不要這麼老套發展,雖然他是混但也是現實的人性啊,如果還是老套地後來賣整隊人或求其退場未免老土了(反而我暫時覺得鐡華團最有可能叛變是多口金毛)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 11:52 AM   #471
casio

好耐冇睇過咁真實嘅高達
我依家就好期待佢出場機戰

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 12:20 PM   #472
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
公主的天真/主角的無情/大佬的遠見/高官的自私自利/大肚腩的見風轉舵
其實好社會宿影
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 01:13 PM   #473
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: qwe 查看文章
公主的天真/主角的無情/大佬的遠見/高官的自私自利/大肚腩的見風轉舵
其實好社會宿影
大少姐部份喇, 佢真係好離地; 好想知班女主角知三日月真面目會點~

噢, 有補給啲伙食都好咗

舊 10-19-15, 04:23 PM   #474
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
大小姐繼續係每集笑點

三日月呢D先係高效率員工,我係黎做野唔係聽人講野,大叔你快D收工我就可以早D收工

點解咁多人都會問唔打爆對面部機……有得揀就梗係唔好打爆佢啦,仲要拆佢D PARTS出黎用嫁

大肚腩底衫佬點睇都係長命角色,佢果種現實向錢看既心態先係私人企業小員工既縮影,講理想都要搵食嫁,冇錢點開飯喎係咪先?
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 04:31 PM   #475
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

三日月呢啲叫冷血, 大佬叫佢「做嘢」時木無表情, 無說話, 手起刀落, 做完都係一樣; 變態殺手就好花臣玩而佢無, 同號角軍大叔講講吓嘢, 過咗五秒都無, 可以無先兆咁開幾鎗送佢上路(注意, 係幾鎗, 保證佢個便當夠熱), 可以話係 mercy killing, 但個過程....

相對00入面剎那都係殺人唔盺眼, 但佢成日想做神, 個心理好唔同

比著第二啲機人作品, 三日月會懶「人道」咁想救大叔, 但講完一堆「文藝」對白之後 -- 大叔部機爆炸, 主角仁至義盡, 保住英雄個(死小孩)樣~

(呢幕諗起阿寶對賴上尉決鬥)

在下想講唔爆先係正常, SEED入面啲電動玩具斬一嘢都變大火球嘅(除非啲電池都係「鄰近經濟強國」造)~

其實主角唔係冷血 而係遵從緊弱肉強食既生存法則 你可能見佢開槍殺人好似當食飯咁好冷血 但想想佢一路係咁樣先可以"生存"到而家就知 佢只係係呢個無情既社會上努力求存罷了
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 03:12 PM

手機版 | APP版