Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 
~清談館~>淺談全港最冷清既商場
kin~kin 04:28 PM 01-08-07
新蒲江廣場....

其實...自從老翻熱潮過左之後, 好多小型場都冇人去...
暴走蟹 04:43 PM 01-08-07
作者: House:
土瓜灣長城
唔知附近版友以前有無上過去假髮叔設爆卡既記憶?
最旺果時好似都係得3,4間card店
個商場仲好多人夜晚吸毒
我記得有間神棍鋪
同埋放學後時間好多學生係果度煲煙

附近有間德信商場而家都好冷清(係咪叫德信?定德福)
以前上層都有幾間賣GAME鋪、漫畫鋪
都好旺下
家下靜到鬼~對上次去見成層都係都係美容
係地下仲有間GAME鋪存在著
tchans 04:45 PM 01-08-07
作者: 信長:
北角新時代商場
95%吉鋪
以前讀中學個陣超旺架
地下老番,cd舖~二樓精品,漫畫~不過唔知點解越做越差~已經變左死城
奇妙Go1 05:04 PM 01-08-07
作者: kin~kin:
新蒲江廣場....

諗起兩年前去果度阿伯間漫畫舖租左8本書 (貪費用平)
幾日後問鄰舖先知完來執左, 而家都仲keep住

提起去龍珠商場, 間唔中有去 (以前成日去)
貪果度掃game或舊書時, 幾有尋幽探秘feel.
當初唔識搵商場門口, 實在太窄.....
Oruma 05:19 PM 01-08-07
作者: kyu:
總統商場?
好似係...
but then again﹐我無你0甘熟呢D野
House 05:52 PM 01-08-07
作者: 暴走蟹:
我記得有間神棍鋪
同埋放學後時間好多學生係果度煲煙

附近有間德信商場而家都好冷清(係咪叫德信?定德福)
以前上層都有幾間賣GAME鋪、漫畫鋪
都好旺下
家下靜到鬼~對上次去見成層都係都係美容
係地下仲有間GAME鋪存在著
德信
留下留上有老翻賣,
2/f假髮亞叔新地頭
3/f好少上去

*留下果間game shop同格黎間漫畫店打龍通
chunwai0091 06:10 PM 01-08-07
作者: kin~kin:
新蒲江廣場....

似家係邪道熱潮
好彩我屋企附近d商場唔係咁
POISON 06:15 PM 01-08-07
商場既話我覺得宇宙商場都好靜
好多舖都開但唔覺有人落去
基路亞 06:15 PM 01-08-07
作者: POISON:
係邊到黎架?
POISON 06:23 PM 01-08-07
作者: 基路亞:
係邊到黎架?
長沙灣青山道東京街交界
下面得幾間舖...但落襯去都無乜人
Kaiser 07:19 PM 01-08-07
觀塘碼頭廣場去過一次...

新華行總部就係響呢度...

靜到無朋友...
Rance 07:35 PM 01-08-07
作者: POISON:
我細個成日都去架,地面o個層有間賣玩具o既收錢比人企o係佢門口打紅白機,o係o個度睇完人玩聖鬥士黃金傳說完結篇就走去買左...
kyu 07:46 PM 01-08-07
作者: Oruma:
好似係...
but then again﹐我無你0甘熟呢D野
我成日行銅鑼灣,不過冇嚮總統商場幫襯過(因為太少東西買)
不過附近仲有間幾冷清商場
銅鑼灣銀座上面果間新的商場
msz006 08:02 PM 01-08-07
作者: boss:
元朗合益一定有份,又黑又殘,最頂樓有漫畫店同 碟舖
可以捱咁耐都好勁下
我覺得無佢份....佢已經算係唔淡,因為有40~60%左右舖都有租,而且地下係食舖,都帶到唔少人過去食野->上樓上買模型/game/老翻咸碟,
而且佢除左食,模型,扭蛋舖,game舖外,仲有槍舖,佛舖,咸道具舖,咭舖,

可以叫多元化添

不過已經差唔多一年無去過...唔知執晒未

-----------------------------------------------------

我個人都行過20~30間商場,個人覺得,全港淡既場比旺既場多一倍,即係2:1
......
亍 ◣ 08:08 PM 01-08-07
作者: mkmonkey:
"鴨寮數碼城" ???? 我住鴨記附近都無聽過既 ???

新高登其實好旺架 . 好多騎呢人響到 , 尋寶人事亦不少 .

正中間新北河大廈o個度/
http://www.centamap.com/scripts/esri...o=&mapnote=x10

你而家去應該仲見到一個大招牌...不過唔知係想拆定點咁的

作者: Gasaraki:
呢個場重係好吉的說
前身吉之島(依稀記得係,重要只開大約1 year )
做唔住
改名
現在好似得番間New XXXX
吉吉島10店幾時摺左?今日仲想過去....點知........
是但 08:09 PM 01-08-07
作者: Gasaraki:
元朗交通廣場......
都係沒什麼人氣的
去親都係食飯...
我覺得合益都ok,唔叫淡

我覺得嘉城商場都好有潛質
今時今日仲整d間隔咁細咁差既商場
根本唔知人心意
亍 ◣ 08:17 PM 01-08-07
仲有一個新場,係in"s point對面馬路....唔記得叫咩名.......睇個樣同其他改造商場一樣未開氣勢強....一開就
天使之國 08:22 PM 01-08-07
作者: ELT:
其實黃埔都幾靜....
黃埔有肥趣 大把人粉去買野
雪舟等楊 08:26 PM 01-08-07
作者: jaVaj ◣:
仲有一個新場,係in"s point對面馬路....唔記得叫咩名.......睇個樣同其他改造商場一樣未開氣勢強....一開就
東x銀座?
森羅 08:28 PM 01-08-07
作者: 雪舟等楊:
東x銀座?
一定唔係
最記得個商場大大個banner寫住mk
好似係賣電腦野
雪舟等楊 08:31 PM 01-08-07
作者: 森羅:
一定唔係
最記得個商場大大個banner寫住mk
好似係賣電腦野
前油麻地倫敦酒樓個位
呢個話搵左個咩商場醫生架
森羅 08:32 PM 01-08-07
前身的確係酒樓黎既
亍 ◣ 08:45 PM 01-08-07
搵到啦....MK1....../

http://appledaily.atnext.com/templat...art_id=6474225
ipchow 08:57 PM 01-08-07
冷清商場共通點
1.門口細
2.鋪頭細
3.唔方便
4.有對手
暴走蟹 09:39 PM 01-08-07
作者: House:
德信
留下留上有老翻賣,
2/f假髮亞叔新地頭
3/f好少上去

*留下果間game shop同格黎間漫畫店打龍通

2/F果個新地頭
係剩賣老番GAME咁定有機賣果類GAME SHOP??
1 2 3 4 5 6 7 

返回主題版面