Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 06-07-03, 12:38 AM   #1
炎尾燃
Game Master
HONO MOYUR

註冊日期: Jan 2002
Aunties 崇 拜 Cookies 誓 做 餅 男

「 黎 明 唔 獎   我 o地 即 刻 心 碎 」
Aunties 崇 拜 Cookies 誓 做 餅 男

憑 扮 Cookies 而 為 人 所 認 識 的 八 男 騎 呢 組 合 Aunties , 日 前 一 同 穿 上 暴 走 鞋 大 跳 《 心 急 人 上 》 。 Aunties 揚 言 當 年 黎 明 宣 布 不 領 獎 曾 使 他 們 心 碎 , 但 見 到 Cookies 後 即 重 燃 希 望 , 並 立 志 變 成 餅 男 。

由 八 位 理 工 大 學 生 包 括 媽 爹 、 民 宿 、 八 神 、 失 憶 、 BB 仔 、 賤 佬 、 Lock 及 Five 所 組 成 的 騎 呢 組 合 Aunties , 因 扮 Cookies 九 餅 而 受 唱 片 公 司 青 睞 , 將 於 暑 假 推 出 EP 正 式 進 軍 樂 壇 , 日 前 Aunties 在 將 軍 澳 接 受 本 報 訪 問 時 , 更 大 展 舞 技 , 盡 騷 扮 鬼 扮 馬 功 夫 。

對 樂 壇 重 燃 希 望
Aunties 當 日 腳 踏 暴 走 鞋 , 穿 上 清 一 色 的 白 恤 衫 及 灰 長 褲 , 以 校 園 look 大 跳 九 餅 成 名 曲 《 心 急 人 上 》 , 又 同 場 加 映 模 仿 韓 國 天 后 札 志 胤 跳 《 成 人 禮 》 , 八 人 又 唱 又 跳 , 帶 點 雞 手 鴨 腳 , 十 分 惹 笑 。
Aunties 表 示 他 們 會 繼 續 走 搞 笑 路 線 , 對 於 八 個 男 人 扮 Cookies 起 家 , 媽 爹 解 釋 說 : 「 當 年 黎 明 話 唔 獎 之 後 , 我 o地 即 刻 心 碎 , 覺 得 香 港 樂 壇 冇 晒 希 望 , 直 到 舊 年 Cookies 出 o左 o黎 , 呢 隊 少 女 組 合 好 有 魅 力 , 未 試 過 咁 震 撼 , 如 果 我 o地 做 到 其 中 一 個 就 好 啦 , 等 同 於 參 選 港 姐 。 」 所 以 Aunties 才 決 定 扮 Cookies , 為 自 己 帶 來 新 希 望 。

新 歌 表 揚 張 如 城
不 過 , Aunties 揚 言 未 有 想 過 在 樂 壇 佔 一 席 位 , 唯 一 的 假 想 敵 便 是 豹 小 子 。 而 早 前 他 們 已 錄 好 新 歌 《 扮 晒 》 , 歌 詞 中 還 提 及 港 府 和 特 首 董 建 華 , 媽 爹 說 : 「 我 o地 諗 到 呢 個 內 容 , 係 因 為 腦 海 中 諗 起 張 如 城 , 佢 話 晒 都 係 前 輩 , 佢 燦 爛 o既 笑 容 , 婀 娜 o既 身 形 同 獨 特 o既 舞 姿 , 帶 出 佢 係 幾 咁 熱 愛 香 港 同 熱 愛 生 命 , 我 o地 都 覺 得 要 表 揚 o下 。 」
採 訪 : 朱 芷 瑩
攝 影 : 仇 志 德
化 妝 髮 型 : Umovie.com

後 排 左 起 : BB 仔 、 八 神
中 排 左 起 : 民 宿 、 Lock 、 媽 爹
前 排 左 起 : 賤 佬 、 失 憶 、 Five

舊 06-07-03, 01:13 AM   #2
唔好記住我
God of Gamer
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
希望佢地早日成功.
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-03, 01:14 AM   #3
Crazy Gamer
Grabber

註冊日期: Apr 2002
真係出碟咁勁...
白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-03, 07:05 AM   #4
(.v - )v
Game Master

Wink

句句都有骨~好串呀~
(.v - )v 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-03, 11:10 AM   #5
山治
Game Master
天元突破

註冊日期: Jun 2003
XBox Live Gamertagsidpistols
張 如 城 , 佢 話 晒 都 係 前 輩 , 佢 燦 爛 o既 笑 容 , 婀 娜 o既 身 形 同 獨 特 o既 舞 姿 , 帶 出 佢 係 幾 咁 熱 愛 香 港 同 熱 愛 生 命 , 我 o地 都 覺 得 要 表 揚 o下 。
串得好...
山治 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-03, 11:14 AM   #6
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
Originally posted by 山治 :
張 如 城 , 佢 話 晒 都 係 前 輩 , 佢 燦 爛 o既 笑 容 , 婀 娜 o既 身 形 同 獨 特 o既 舞 姿 , 帶 出 佢 係 幾 咁 熱 愛 香 港 同 熱 愛 生 命 , 我 o地 都 覺 得 要 表 揚 o下 。
串得好...
笑死
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-03, 11:25 AM   #7
馬馬
期待.回歸

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code5069 4781 3778
PSN  IDTomLee0701
XBox Live Gamertagtomhk
佢地出碟會唔會有人買呢

舊 06-07-03, 04:28 PM   #8
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
引用:
Originally posted by 馬馬 :
佢地出碟會唔會有人買呢
買@_@,咪玩啦,聽下就無所謂:@_@":

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-03, 05:18 PM   #9
majicman
~珠海護法~

註冊日期: Dec 2001
好有勇氣wo!!!!!!!@.@
majicman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-03, 05:21 PM   #10
馬馬
期待.回歸

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code5069 4781 3778
PSN  IDTomLee0701
XBox Live Gamertagtomhk
引用:
Originally posted by 祖羅.祖班納 :

買@_@,咪玩啦,聽下就無所謂:@_@":
但係我連聽都末必聽

舊 06-07-03, 06:10 PM   #11
碧咸23
Banned
GAF足球隊碧咸23號

註冊日期: Feb 2003
邊間唱片公司簽佢地咁有勇氣呀?
碧咸23 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-03, 10:40 PM   #12
其卵
Game Master

註冊日期: May 2002
串人地張如城?
出EP?
睇住黎,好快比人串番

其卵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-03, 10:43 PM   #13
Haken Kreuz
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2002
佢地跳隻心急人上我唔覺好笑
只覺核突..

做乜伍恍榮改左個名叫Five咁型
Haken Kreuz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-03, 10:46 PM   #14
其卵
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
Originally posted by jekyll n' hyde :
佢地跳隻心急人上我唔覺好笑
只覺核突..

做乜伍恍榮改左個名叫Five咁型
give me five
其卵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-03, 11:44 PM   #15
★☆無 敵☆★
奸人才是王道
新選組三喪 無敵堅

註冊日期: Aug 2002
引用:
Originally posted by 麒麟勿用 :
串人地張如城?
出EP?
睇住黎,好快比人串番
張如城係時候出番張碟黎反擊佢....
★☆無 敵☆★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-03, 02:16 AM   #16
大雄
卡啦騷

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagkalaso
side 氣..
玩返UMOVIE好過啦佢地

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-03, 02:19 AM   #17
pongg
Ultimate Gamer

PSN  IDpongg / Pongg514
唔好搞笑啦....玩玩下就得ja
pongg 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-03, 12:54 AM   #18
Starlaw
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2002
佢地搞笑就ok既,
做歌星!?好唔掂wor
有錢都聽LMF la

舊 06-09-03, 10:07 AM   #19
Galaxy

PSN  IDGalaxy_leung
XBox Live GamertagGalaxyLeung
佢地有資格笑人咩
佢地自己未一樣..
Galaxy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-03, 07:13 AM   #20
炎尾燃
Game Master
HONO MOYUR

官方網頁

http://aunties.umovie.net/

舊 06-11-03, 09:15 AM   #21
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
Originally posted by 炎尾燃 :
官方網頁

http://aunties.umovie.net/
勁~~
有好多佢地D資料
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-03, 09:29 AM   #22
chammi
強化超(獸)人

註冊日期: Jan 2003
PSN  IDkuramahk
XBox Live Gamertagkurama hk
好鬼抵死~~~

舊 06-13-03, 07:25 PM   #23
雪菜
難過會過期

註冊日期: Sep 2002
我上次係旺角kfc見到其中幾個

舊 06-14-03, 08:05 AM   #24
snakelsh
Crazy Gamer
三字頭...

註冊日期: Apr 2003
祝佢地好運啦咁.....

舊 06-14-03, 02:08 PM   #25
蘿莉星人
Game Master
蘿莉向鬼畜魔人

註冊日期: Sep 2002

講得好
佢地搞笑就得姐......
做歌星?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
豪氣蓋天 黃柏高 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 40 01-14-04 12:29 AM
拜 恩 性 侵 犯 唔好記住我 體育版 28 07-22-03 07:49 AM
Cookies 九 餅 只 能 活 六 塊 炎尾燃 Neo Music UNIVERSE 27 01-29-03 06:31 PM

現在的時間是 03:56 AM

手機版 | APP版