Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後
飲食版>拉麵!
ZlWS 12:27 AM 08-14-13
天后有間ramen都幾多人排
kwunchoing 03:30 PM 08-20-13
作者: 黃昏之魔彈:
早幾日去了銅鑼灣食,不如前呢(和之前中環店比)
湯底只得咸,沒有了香味和膠質的口感...失望
係差左, 點會咁咸呢
基路亞 09:47 PM 08-25-13
呢2 星期試左中環周月同中環長濱NO. 1

周月唔係豬骨湯, 有少少咸, 麵即做, 份量比較少, 燒黑豚肉幾香, 肥瘦平均, 100 蚊左右

長濱NO. 1 幼麵都係我最愛, 豬骨底唔會太膠, 但真係可以飲到尾, CP 比較高, 80 蚊左右
Coquelicot 10:11 PM 08-25-13
作者: 基路亞:
呢2 星期試左中環周月同中環長濱NO. 1

周月唔係豬骨湯, 有少少咸, 麵即做, 份量比較少, 燒黑豚肉幾香, 肥瘦平均, 100 蚊左右

長濱NO. 1 幼麵都係我最愛, 豬骨底唔會太膠, 但真係可以飲到尾, CP 比較高, 80 蚊左右
周月你食湯麵?
如果食沾麵份量有得揀100-300g, 份量多好多
李某人 11:27 PM 08-25-13
作者: sugihara:
咁可能我記錯
應該未開...?
http://news.sina.com.hk/news/20130616/-2-2994206/1.html
ZlWS 12:15 PM 08-26-13
作者: Coquelicot:
周月你食湯麵?
周月85$100-300g同價, 食200G好夠,300會好濟... 個湯較濃,最後落左雞飲仍好口渴
Coquelicot 02:06 PM 08-26-13
作者: ZlWS:
周月85$100-300g同價, 食200G好夠,300會好濟... 個湯較濃,最後落左雞飲仍好口渴
個汁本身偏鹹, 就算加咗湯水
個味道都唔係好似飲湯
但又唔係難飲既

我食到300g, 每次食完都幾滿足
飲埋湯就勁飽, 所以多數都唔會落太多
我比較鐘意粗身麵條

另, 香港有冇專做蕎麥麵或做得好食既拉麵店?
好似好少見拉麵店有蕎麥麵揀
去日本都總有一餐係食蕎麥麵
JMi 01:30 PM 08-28-13
食完周月個感覺係 個300應該連埋隻碟就300g
平時我食台風加底250g 仲滯過佢

而佢個汁唔係咸 係有點酸 唔係人人buy
歌絲˙暮斯 01:49 PM 08-28-13
作者: JMi:
食完周月個感覺係 個300應該連埋隻碟就300g
平時我食台風加底250g 仲滯過佢

而佢個汁唔係咸 係有點酸 唔係人人buy
食台風加底既真係幾食得

我一定食唔到
JMi 02:37 PM 08-28-13
作者: 歌絲˙暮斯:
食台風加底既真係幾食得

我一定食唔到
沾麵真係停唔到口 湯麵我都唔會加底
歌絲˙暮斯 02:57 PM 08-28-13
沾麵真係停唔到口 湯麵我都唔會加底
係咪仲係一日限定 30 個沾麵 ?

次次去都食唔到

食味有無唔同 ?
JMi 04:20 PM 08-28-13
作者: 歌絲˙暮斯:
係咪仲係一日限定 30 個沾麵 ?

次次去都食唔到

食味有無唔同 ?
老實講
我覺得平時點濃湯底 感覺已經好接近沾麵個湯...

係天時熱食冷麵係爽d咁
我通常七點幾八點去食都仲會有沾麵 無試過賣晒
mikemike 08:00 PM 09-19-13
今日食完一蘭,無乜必要唔會再去。
kwunchoing 01:27 PM 09-20-13
點解好多人認為拉麵湯一定要夠咸就叫夠味?
HAKAIDER 02:54 PM 09-20-13
作者: kwunchoing:
點解好多人認為拉麵湯一定要夠咸就叫夠味?
好多人以為夠咸 = 夠濃
基路亞 01:17 AM 09-21-13
作者: Coquelicot:
周月你食湯麵?
係啊, 我試湯麵
下次試埋沾麵先
JMi 10:50 AM 09-28-13
ramen champion 試左四間有兩間堅重味精訓醒第二日都仲口渴緊.......
mikemike 11:26 AM 09-29-13
ramen champion 試左四間有兩間堅重味精訓醒第二日都仲口渴緊.......
佐敦定九龍灣?
佐敦東京忍者超多味精
JMi 01:53 PM 09-29-13
作者: mikemike:
佐敦定九龍灣?
佐敦東京忍者超多味精
忍者未食
係無雙同常勝...
暫時得BARIO我係覺得OK 個辣沾面唔錯

九龍灣下星期去
基路亞 11:02 PM 09-29-13
忍者未食
係無雙同常勝...
暫時得BARIO我係覺得OK 個辣沾面唔錯

九龍灣下星期去
BARIO 叉燒已經同當初唔同哂

無雙咸到呢... 就算無味精都重鹽到癲
食一次就夠
JMi 12:27 PM 09-30-13
BARIO 叉燒已經同當初唔同哂

無雙咸到呢... 就算無味精都重鹽到癲
食一次就夠
但無雙塊叉燒得 肥瘦適中
係個湯咸得來係我唔鍾意的雞骨湯味為主
Corex 01:35 PM 10-02-13
而家先見到bario叉燒唔同左
改完係順口好多
mikemike 07:55 AM 10-03-13
佐敦除了雷台,還有那間好食?
kwunchoing 10:55 AM 10-03-13
ramen champion 入面係咪有6款?
JMi 07:08 PM 10-09-13
今日食完
原來 我唔愛幼麵 XD
個湯都有點味精 可接受程度
塊肉就五花腩切出來咁
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後

返回主題版面