Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-15-16, 02:08 PM   #651
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
伯伯當然未死啦,回憶只係去到知道老婆係劍聖,係到吵架,都未去到講點樣求婚、結婚、遇白鯨被殺

有無劇透黨?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 05:37 PM   #652
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: Lamsze 查看文章
伯伯當然未死啦,回憶只係去到知道老婆係劍聖,係到吵架,都未去到講點樣求婚、結婚、遇白鯨被殺

有無劇透黨?
阿伯死左無人幫手清魔女 又可以睇雷姆死多次
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 06:36 PM   #653
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:

有無劇透黨?
劇透

至到第五章仲係度,咁你話死未丫

自從特蕾西亞說不會再來花圃後,劍鬼突然從所有人眼前消失。
不久劍聖名聲遍布戰場,也令戰事變得越來越激烈,最終逼使亞人來到和議桌前。
某天舉行慶祝戰事結束的宴會,正當大家也想一睹劍聖的芳容時,一個黑影從天而降。
劍鬼散發的劍氣令在場的士兵大為緊張,而劍聖手中的劍芒一閃。
劍鬼的鏽劍與劍聖的禮儀用劍劍刃相交,深深地吸引了在場人士,大家也被雙方的攻守所迷著,甚至有人下流淚,原來劍可以這麼美麗。
然後在一聲「我,贏了」令對決終止。
聖劍落地,鏽劍抵在劍聖喉頭
「比我還弱的你,已經沒有持劍的理由」
「如果,我不持劍,哪由誰來」
「你揮劍的理由由我繼承。你,只要成為我揮劍的理由就好了」
「我所有覺悟和決心也浪費了」
「浪費了的由我繼承。你就忘記握劍,在我身後種花就可以了」
「你喜歡花嗎」
「開始不討厭了」
「為甚麼去揮劍」
「為了守護你」
「愛我嗎」
「不知道」
「有些事情還是希望別人說出口」
「----」
維魯海魯姆靠近她耳邊說
「總有一天,想說出口的時候就會說」

PS:原文真的好長,CUTCUT埋埋大致係咁樣。果兩個人耍花窗都利害過人

此篇文章於 08-15-16 07:44 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 07:03 PM   #654
邪教教主
Ultimate Gamer
bunchies

註冊日期: Jan 2002
有問題
之前紫色頭髮打到主角變豬頭果個 係咪anastasia 個手下
無參戰嗎 ??

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-16, 07:41 PM   #655
RPG之鬼

引用:
作者: 邪教教主 查看文章
有問題
之前紫色頭髮打到主角變豬頭果個 係咪anastasia 個手下
無參戰嗎 ??
劇透

基友二號當然會出場,佢係過關關鍵,因為是推心致腹的基友,所以會插(物理上)昴

此篇文章於 08-15-16 07:56 PM 被 RPG之鬼 編輯。
舊 08-15-16, 08:53 PM   #656
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
「レムがあなたを甘やかしてくれるクッション」のイラストが公開

Re:ゼロから始める異世界生活 レムがあなたを甘やかしてくれるクッション

http://store.kadokawa.co.jp/shop/g/g...000782/?twt=so
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 09:28 AM   #657
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
如果你地覺得依家依段係hard mode

第4章就係地獄mode

第5章係煉獄mode

再之後應該直接糞game化要靠箂傲天撐場吧(誤?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 01:25 PM   #658
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
劇透

至到第五章仲係度,咁你話死未丫

自從特蕾西亞說不會再來花圃後,劍鬼突然從所有人眼前消失。
不久劍聖名聲遍布戰場,也令戰事變得越來越激烈,最終逼使亞人來到和議桌前。
某天舉行慶祝戰事結束的宴會,正當大家也想一睹劍聖的芳容時,一個黑影從天而降。
劍鬼散發的劍氣令在場的士兵大為緊張,而劍聖手中的劍芒一閃。
劍鬼的鏽劍與劍聖的禮儀用劍劍刃相交,深深地吸引了在場人士,大家也被雙方的攻守所迷著,甚至有人下流淚,原來劍可以這麼美麗。
然後在一聲「我,贏了」令對決終止。
聖劍落地,鏽劍抵在劍聖喉頭
「比我還弱的你,已經沒有持劍的理由」
「如果,我不持劍,哪由誰來」
「你揮劍的理由由我繼承。你,只要成為我揮劍的理由就好了」
「我所有覺悟和決心也浪費了」
「浪費了的由我繼承。你就忘記握劍,在我身後種花就可以了」
「你喜歡花嗎」
「開始不討厭了」
「為甚麼去揮劍」
「為了守護你」
「愛我嗎」
「不知道」
「有些事情還是希望別人說出口」
「----」
維魯海魯姆靠近她耳邊說
「總有一天,想說出口的時候就會說」

PS:原文真的好長,CUTCUT埋埋大致係咁樣。果兩個人耍花窗都利害過人

估唔到係咁樣求婚
真是型到無朋友
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 01:35 PM   #659
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
如果唔係昴前個10話咁低能,我可能已經買左小說黎睇

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 04:36 PM   #660
RPG之鬼

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
如果唔係昴前個10話咁低能,我可能已經買左小說黎睇
依家睇緊第四章覺得唔差,至少昴的問題有好大改善
另外今次佢手上的牌唔係一出即世界末日(艾美莉雅死亡的大技),就係無鬼用的嘴砲,但敵人是三大魔獸的大兔再加吸血鬼、大罪司教等,也因為最終過關後獲得使役幼女騎士之名
去到第五章敵人很簡單,就是有可以殺死劍聖的角色……

此篇文章於 08-16-16 04:58 PM 被 RPG之鬼 編輯。
舊 08-16-16, 06:35 PM   #661
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
ミニアニメ「Re:プチから始める異世界生活」#08
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 06:37 PM   #662
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

想問問,依家台版出果本小說
係講到第幾章架??
同web版相差得遠唔遠呀??
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-16, 07:01 PM   #663
RPG之鬼

引用:
作者: rinxlun 查看文章
想問問,依家台版出果本小說
係講到第幾章架??
同web版相差得遠唔遠呀??
台6,日版9月先完到第三章
WEB到第六章開始,但應該唔會寫落去
同動畫比,主要CUT細節同描寫

此篇文章於 08-16-16 07:05 PM 被 RPG之鬼 編輯。
舊 08-16-16, 07:29 PM   #664
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
台6,日版9月先完到第三章
WEB到第六章開始,但應該唔會寫落去
同動畫比,主要CUT細節同描寫
依家動畫版既進度,佢完果個位會唔會好怪架??
唔想影響睇既心情,所以完全無去睇劇透

岩岩上網再搵到有1-8既中文版小說,EPUB版
可以入落IPAD度睇
雖然都買左實體書,但都係用IPAD睇方便D
舊 08-16-16, 08:26 PM   #665
RPG之鬼

引用:
作者: rinxlun 查看文章
依家動畫版既進度,佢完果個位會唔會好怪架??
唔想影響睇既心情,所以完全無去睇劇透

岩岩上網再搵到有1-8既中文版小說,EPUB版
可以入落IPAD度睇
雖然都買左實體書,但都係用IPAD睇方便D
應該不會,不過用咁少集打贏狂人會冇咁好睇
係小說裡,由於一早知結局,所以以為好快打完,但點知攻略係好長

按依家WEB版來計,做多26集都可以

舊 08-16-16, 09:43 PM   #666
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
應該不會,不過用咁少集打贏狂人會冇咁好睇
係小說裡,由於一早知結局,所以以為好快打完,但點知攻略係好長

按依家WEB版來計,做多26集都可以
做多26集??
舊 08-17-16, 10:50 PM   #667
NeGi
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
Nintendo Switch ID6420-4282-0444
3DS Friend Code3110 4809 0917
PSN  IDtookalu
狼人團長剩係見到隻佢狗條屍分開左wor

小說佢係死左?
NeGi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 09:40 PM   #668
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
TVアニメ『Re:ゼロから始める異世界生活』第21話「絶望に抗う賭け」予告
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 12:33 AM   #669
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
睇睇下又一集 劍鬼辛苦了

下集準備開始另一高潮

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 07:27 AM   #670
細路翔
The One

最後基友一副食花生樣出場

明明同486之後基情四射

英國說大家抱團死
舊 08-22-16, 05:00 PM   #671
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
我覺得要一嘢炸斷棵樹比殺白鯨更難
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 05:04 PM   #672
細路翔
The One

引用:
作者: 野良猫 查看文章
我覺得要一嘢炸斷棵樹比殺白鯨更難
其實係果堆對哥斯拉用既光線戰車射爆

佢地其實好高攻,只係白鯨剛好對佢地個攻擊有90%抗性

英國說大家抱團死
舊 08-22-16, 08:06 PM   #673
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
身為一隻BOSS個死法真係霸氣全失……
486玩完呢次同雷娒返鄉下結婚吧啦,重理乜鬼EMT呀……

舊 08-22-16, 08:20 PM   #674
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
爆樹果下好心痛(環保人士立場)
狼既再生速度真係快到你啊
劍伯伯最後果下好感動 求愛果幕戰鬥同斬白鯨剪得好好
但綠髮之後就突然好三國feel
以為劍伯伯會話我以後就係你既人
雷姆以後都係你身邊!你唔同佢一齊,唔通要鬼做鬼火(燈膽)!
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-16, 08:21 PM   #675
RPG之鬼

下一關目標!
提升第二基友好感度!

又到劇透時間喇

這裡做了一個錯誤決定,也是之後改變和拯救昴的關鍵。

引用:
爆樹果下好心痛(環保人士立場)
狼既再生速度真係快到你啊
劍伯伯最後果下好感動 求愛果幕戰鬥同斬白鯨剪得好好
但綠髮之後就突然好三國feel
以為劍伯伯會話我以後就係你既人
雷姆以後都係你身邊!你唔同佢一齊,唔通要鬼做鬼火(燈膽)!
其實果度都玩咗一段時間,當然有個滿呢既補師係好重要
果棵樹其實係400年前大賢人種的樹

關於呢棵樹是有原因在這裡,至於劇透就算了,作者還沒有說實,但大致也知乜事

此篇文章於 08-22-16 08:35 PM 被 RPG之鬼 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] 《玩轉三周1/2》23/07/12 逢一至五 22:30~23:00 共15集 stinkychan08 Neo Entertainment TREND 17 08-10-12 01:34 AM
Megazone 23 (メガゾーン23 青いガーランド) steve 電視遊戲討論版 14 08-29-07 02:22 PM
[TVB]無線人氣節目2007 今晚23:00~23:45 Busconcamp Neo Entertainment TREND 79 11-29-06 11:24 PM
男 子 殺 蚊 變 殺 人   蒙 冤 23 年 IamO ~清談館~ 27 08-02-06 09:32 PM
BASTARD 23 6402oen 日本動漫畫討論版 14 04-29-04 09:50 PM

現在的時間是 04:01 AM

手機版 | APP版