Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 04-22-13, 08:38 PM   #2051
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
呢首之前玩過下, 除左快同耐力要夠之外都冇乜難度
高手
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-13, 03:32 PM   #2052
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 查看文章
高手
問題係, 我真係唔夠快同冇耐力

舊 04-24-13, 10:59 PM   #2053
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
考慮一個星期既結果就係俾人買左

舊 04-26-13, 12:25 PM   #2054
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

其實初音同鏡音既譜可以響邊度搵到架
想搵TOKYO TEDDY BEAR既譜呀
舊 04-27-13, 01:39 AM   #2055
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
其實初音同鏡音既譜可以響邊度搵到架
想搵TOKYO TEDDY BEAR既譜呀
http://www1.axfc.net/uploader/so/2024915&key=2525

呢首歌完全難你唔到啦
好似幾得意, 搞到我有少少想試玩

舊 04-27-13, 05:58 AM   #2056
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
http://www1.axfc.net/uploader/so/2024915&key=2525

呢首歌完全難你唔到啦
好似幾得意, 搞到我有少少想試玩
又唔好咁講,我手BASS好屎架咋
其實我都係因為睇到人地彈,覺得好似幾好玩,所以我先想玩

此篇文章於 04-27-13 02:51 PM 被 lunn 編輯。
舊 04-27-13, 04:10 PM   #2057
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
連我咁屎睇到都唔覺難, 對你黎講熱下身之麻

舊 04-30-13, 02:43 AM   #2058
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
引用:
聽落就好似冇乜好難既野
之但係,bass我唔識

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-13, 10:04 AM   #2059
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: Justine 查看文章
聽落就好似冇乜好難既野
之但係,bass我唔識
的確係唔難既
你果面點呀,近排玩緊咩呀?
舊 05-03-13, 11:26 PM   #2060
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
的確係唔難既
你果面點呀,近排玩緊咩呀?
早排仲練緊黑白之吻,係近期練到似樣左少少所以放低左
近排玩緊: 大切なもの, 初めての恋が終わる時, エゴママ, 嘘つきのパレード
大家都玩得ok ar,你想玩果隻bear bear我地遲下都會玩
另我join左一隊隊名叫TSG既band
依隊好多show出,上臺令小弟學倒好多野

舊 05-04-13, 09:04 AM   #2061
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: Justine 查看文章
早排仲練緊黑白之吻,係近期練到似樣左少少所以放低左
近排玩緊: 大切なもの, 初めての恋が終わる時, エゴママ, 嘘つきのパレード
大家都玩得ok ar,你想玩果隻bear bear我地遲下都會玩
另我join左一隊隊名叫TSG既band
依隊好多show出,上臺令小弟學倒好多野
你就好啦,多左機會上台玩
我依家返工忙到病都唔敢
舊 05-06-13, 11:00 PM   #2062
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
有無師兄識人維修古典結他?我有粒弦鈕扭到硬左扭唔到
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-13, 02:28 PM   #2063
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

上個星期出show既其中一首歌

此篇文章於 06-03-13 02:31 PM 被 Justine 編輯。
舊 06-06-13, 02:06 AM   #2064
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

教開我果個有事唔教得, 而家轉左另一個教.
岩岩上左一堂都係認識下對方, 大慨試下去到乜程度.
希望我跟得到啦
手型有待改善, 佢話我左手動作太大, 我都覺, 咁樣有時快唔到同埋彈出黎個tone會有少少隻手指拍落去果下聲. 努力改善中

呢排發神經練用pick, 右手mute線好難呀

舊 06-21-13, 12:13 PM   #2065
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
教開我果個有事唔教得, 而家轉左另一個教.
岩岩上左一堂都係認識下對方, 大慨試下去到乜程度.
希望我跟得到啦
手型有待改善, 佢話我左手動作太大, 我都覺, 咁樣有時快唔到同埋彈出黎個tone會有少少隻手指拍落去果下聲. 努力改善中

呢排發神經練用pick, 右手mute線好難呀
用手指先難
用pick相對地係易既
只係你未習慣
加油呀大大
舊 06-21-13, 09:30 PM   #2066
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
用手指先難
用pick相對地係易既
只係你未習慣
加油呀大大
但我由第一次拎起支bass果時已經冇mute線既煩惱
用Pick就完全唔係果回事

舊 07-09-13, 09:44 PM   #2067
bear007
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDsidearms46
XBox Live Gamertagpeterbear360
臨老先學吹迪打, 咁多位師兄請問而家出面學電結他收費如何?
Thanks

bear007 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-13, 09:12 AM   #2068
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: bear007 查看文章
臨老先學吹迪打, 咁多位師兄請問而家出面學電結他收費如何?
Thanks
我覺得DDM應該會幾好
一對一的話,5-600蚊左右啦,1個月4堂
應該度度都差不多係依個價位架喇
舊 08-06-13, 04:25 PM   #2069
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

好好心機買晒清潔劑, 抹完body, 再抹fretboard, 最後再抹少少檸檬油上去.
之後發覺......

!!!!!弦原來用晒.....

此篇文章於 08-06-13 04:30 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 03:07 PM   #2070
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
好好心機買晒清潔劑, 抹完body, 再抹fretboard, 最後再抹少少檸檬油上去.
之後發覺......

!!!!!弦原來用晒.....
ernie ball既弦好似唔錯
行過通利買多pack做後備先
舊 09-10-13, 01:32 AM   #2071
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
ernie ball既弦好似唔錯
行過通利買多pack做後備先
個個人要求既聲都唔同, 好難講邊隻好既

舊 09-10-13, 09:23 AM   #2072
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
個個人要求既聲都唔同, 好難講邊隻好既
你岩
舊 09-20-13, 01:21 PM   #2073
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
大家有無玩rocksmith ? 11月有新版

舊 09-20-13, 02:28 PM   #2074
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: SHIJI.F.LAPPLAY 查看文章
大家有無玩rocksmith ? 11月有新版
有諗過買,但睇過demo,我覺得自己唔會玩得掂…
舊 09-27-13, 12:16 PM   #2075
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
一諗起呢兩日就可以 Crying 就好興奮...

論壇跳轉

現在的時間是 10:45 AM

手機版 | APP版