Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-03-15, 02:38 AM   #251
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
無乜劇情,但未玩唔好睇住。

另外,本來做緊SIDE OPS,
點知經過某場地時突然自動進入咗MAIN MISSION EP 11的…
我連EP 10都未玩,原本個LIST都未有EP 11可以選擇,
原來可以跳關玩~!

咁好啦,終於遇到女角(?網之前傳係男兒身的)Quiet ,
咁本來無打算打佢,乜都無準備好,結果我CALL台叫空襲目標,原來兩下就打倒佢,
問題嚟了,佢有得比我揀聽KAZ講殺咗佢,或Ocelot聽講活捉返DD個MB研究,
其實是旦揀其中一個會唔會影響到個流程/結局/好感度之類呢?

我諗係果個階段係殺唔到Quiet的吧?因為開槍後佢條屍好似即時傳送走咗咁…

所以我又即時暫停了,按RESTART重玩,呢次就唔殺佢拎咗返MB。

https://www.youtube.com/watch?v=mGMr...ature=youtu.be

此篇文章於 09-03-15 02:42 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 09:51 AM   #252
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: kcf1201 查看文章
其實繼續 GZ save 係咪得一件衫同堆兵仔帶到去 TPP?
如果無係GZ度見到小島神,係咪TPP都唔會捉到佢?
只要gz救了他繼承save他一定加入

剛才看了g-zone攻略提示,ep 43前請盡量開發要用的東西,不然會麻煩一陣子

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 11:18 AM   #253
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
想問下 Side ops 係咪冇得重玩 ?
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 11:24 AM   #254
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
如殺士兵會唔會扣分或少左d野?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 11:38 AM   #255
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
分一定會少左0殺敵的5000

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 12:10 PM   #256
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: 何金水 - 阿水 查看文章
想問下 Side ops 係咪冇得重玩 ?
有啲捉人任務我完成左, 但過幾場主線就有得玩過. 唔知條件係咩.

舊 09-03-15, 02:39 PM   #257
ZEROBO
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
想問麻左後,但又想殺佢. 應該點做最好?
ZEROBO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 02:59 PM   #258
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
有冇人知miller 收埋左向town邊個位度?

此篇文章於 09-03-15 03:04 PM 被 Avelcain 編輯。
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 03:11 PM   #259
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: ZEROBO 查看文章
想問麻左後,但又想殺佢. 應該點做最好?
1.R2踢醒佢再COOL頸用刀插
2.開槍
3.抬起佢掉佢落山
4.C4
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 03:32 PM   #260
yiu1217
Senior Gamer
..........

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDyiu1217
XBox Live Gamertagyiu1217
引用:
作者: darkvolver 查看文章
其實,HONEY BEE個玩法,是我覺得用OPEN WORLD的方法整GAME,最神的地方。

而且,進入的方法不少及一步一驚心。

想閣下粒野係邊
搵左好耐都搵唔副thx
yiu1217 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 03:44 PM   #261
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: yiu1217 查看文章
想閣下粒野係邊
搵左好耐都搵唔副thx
係山洞最底間房入面

而家好似又上唔到網。。。。

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 03:55 PM   #262
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
玩緊時俾人入侵左2次
望住對手跑到隻狗咁覺得入侵根本超難成功
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 04:54 PM   #263
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
玩到HONEYBEE果關
想問下點解搵唔到係邊??
係咪我玩少左D乜?

我上網見見到係呢個位置

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 05:35 PM   #264
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
只要gz救了他繼承save他一定加入

剛才看了g-zone攻略提示,ep 43前請盡量開發要用的東西,不然會麻煩一陣子
咁繼承係咪可以玩玩下做,唔駛開新save?
因為之前唔想再煲番隻GZ, 偷步玩左TPP先
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 05:45 PM   #265
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: kcf1201 查看文章
咁繼承係咪可以玩玩下做,唔駛開新save?
因為之前唔想再煲番隻GZ, 偷步玩左TPP先
可以
我係開始左玩 -> 之後先走去update隻GZ和upload save

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 05:46 PM   #266
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
引用:
作者: cloud 查看文章
玩到HONEYBEE果關
想問下點解搵唔到係邊??
係咪我玩少左D乜?

我上網見見到係呢個位置
https://youtu.be/pZwpICXB2rA
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 05:49 PM   #267
飛燕
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
我個支唔係呢個位
好似係房仔有個地洞,比d箱蓋住少少,但件野會閃

https://www.youtube.com/watch?v=Wg0ko_D_Lz0
1:57

會唔會係被人發現過會移位?
我係直接call直升機唔玩潛入lol

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。

此篇文章於 09-03-15 05:51 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 05:50 PM   #268
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
C2W
Secured the Rough Diamonds hidden near the Eastern Communications Post
我地圖有MARK到但行到位又唔知點上去...
求教

...原來個地形行唔到但可以跑上去...
已解

此篇文章於 09-03-15 05:53 PM 被 hell & heaven 編輯。
hell & heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 05:53 PM   #269
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: 飛燕 查看文章
我個支唔係呢個位
好似係左邊房仔有個地洞,比d箱蓋住少少,但件野會閃
我都係
而我係趕唔切事前救到個俘虜的(佢比人綁住左運左去o個度)
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 07:17 PM   #270
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
搵到,要用鎗打爆D箱再爬入去

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 08:59 PM   #271
qqchocolate1234
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDpichoco
3DS Friend Code4339 2440 9008
PSN  IDpichoco
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
無乜劇情,但未玩唔好睇住。

另外,本來做緊SIDE OPS,
點知經過某場地時突然自動進入咗MAIN MISSION EP 11的…
我連EP 10都未玩,原本個LIST都未有EP 11可以選擇,
原來可以跳關玩~!

咁好啦,終於遇到女角(?網之前傳係男兒身的)Quiet ,
咁本來無打算打佢,乜都無準備好,結果我CALL台叫空襲目標,原來兩下就打倒佢,
問題嚟了,佢有得比我揀聽KAZ講殺咗佢,或Ocelot聽講活捉返DD個MB研究,
其實是旦揀其中一個會唔會影響到個流程/結局/好感度之類呢?

我諗係果個階段係殺唔到Quiet的吧?因為開槍後佢條屍好似即時傳送走咗咁…

所以我又即時暫停了,按RESTART重玩,呢次就唔殺佢拎咗返MB。

https://www.youtube.com/watch?v=mGMr...ature=youtu.be

我同你都一樣
玩緊side ops突然亂入左quiet
帶左佢番去mb
但其實幾時可以正式帶佢出去做任務?
同埋其實滅聲麻狙係咪要有blueprint先開到?
好興奮開左支麻狙去試玩
開左槍先知原來冇滅聲ge..
qqchocolate1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 10:04 PM   #272
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
冇玩過MGS,只想了解劇情

睇左GZ 又wiki過下,有d亂。。。
GZ的snake 係big boss? TPP的snake係venom?
另有傳GZ軍機入面個醫生就係venom (from wiki)
另外venom點解有隻角的?

GZ之後事情就接呢個trailer? 醫院個mission將會係TPP發生?
https://www.youtube.com/watch?v=03nUMw7japI
我宜家先發現MGS的trailer係咁高質

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 11:54 PM   #273
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
玩到想抖下,望下有咩人做緊live
見到quiet(個真人)做緊直播玩緊
But she is no more quiet

舊 09-04-15, 12:07 AM   #274
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
同一mission死得太多次
Continue 係checkpoint出番黎時個snake 笠住頂雞仔帽
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-15, 12:35 AM   #275
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: tallken 查看文章
想問下隻狗點搵返黎?

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 情報區 Vol.3 (已售) シェンムー 電視遊戲討論版 1014 02-23-18 03:21 AM
[多機種] 「METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN」9月2日発売決定 丨明日放送予定だった小島監督の番組『コジステ』急遽放送休止 Vol.2 money 電視遊戲討論版 1000 08-26-15 11:59 AM
[分享] Metal Gear Solid: A Visual History of Solid Snake shodanng2 電視遊戲討論版 0 10-06-11 02:18 AM
metal gear solid ydragon 電視遊戲討論版 19 06-23-08 04:52 PM

現在的時間是 06:59 AM

手機版 | APP版