Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-22-21, 12:22 PM   #76
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
人類線做咩逐個大眾面自報名稱?佢哋將來有重要作用?好煩躁。。。

打老母好空虛
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-21, 03:43 PM   #77
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
觀眾根本都唔知前世係邊個

斷頭都唔死又有瞬間轉移好惡
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-21, 05:42 PM   #78
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
今季最㚵Boss係祖母定精靈老爸呢?將王子條時間線推到咁快係咪想講埋精靈鄉呢?
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-21, 06:01 PM   #79
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
老媽戰真係……反而好奇佢想邊個位停……

舊 05-22-21, 06:44 PM   #80
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
介紹同學部分, 我覺得還好吧, 好歹都要過一過場, 動畫已經刪減左好多了

比較可惜係大島的心態轉變刪哂, 其實算係勇者線少有我覺得有趣的亮點, 佢係這個時間應該身心都變哂女人, 但現在聲優明顯係用男性口吻說話,.......

我估今季應該做到小白出現係轉生同學面前就完吧, 原作勇者線都係做到這裏就斷左, 要等到14卷先有後續

若有下一季, 就真的全是小白的主場了(雖然有無下一季真的難講)......
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-21, 08:45 PM   #81
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: green 查看文章
介紹同學部分, 我覺得還好吧, 好歹都要過一過場, 動畫已經刪減左好多了

比較可惜係大島的心態轉變刪哂, 其實算係勇者線少有我覺得有趣的亮點, 佢係這個時間應該身心都變哂女人, 但現在聲優明顯係用男性口吻說話,.......

我估今季應該做到小白出現係轉生同學面前就完吧, 原作勇者線都係做到這裏就斷左, 要等到14卷先有後續

若有下一季, 就真的全是小白的主場了(雖然有無下一季真的難講)......
下季開始應該係吸血子育成日記。
舊 05-22-21, 09:32 PM   #82
green

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
下季開始應該係吸血子育成日記。
我覺得應該係小白虐兒日記
舊 05-23-21, 12:08 AM   #83
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
小說打老媽好睇,真係估你唔到
睇OP應該去到打仗

舊 05-28-21, 11:17 PM   #84
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
下集如果蜘蛛子無得出場咁應該成集都係講吸血子SM山田囉

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-21, 12:04 AM   #85
尼路
The One

一無左蜘蛛子立即難睇到……D戰鬥已經去到懶得吐糟的地步……

舊 06-05-21, 07:20 AM   #86
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
要老師一個頂...其他學生死晒去邊

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-21, 10:19 AM   #87
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
「……………」

以上就係今集嘅觀感
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-21, 10:39 AM   #88
green

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
被那個忍者引開了吧?

不過今集作畫真係好差, 中間突然加幾幕CG睇到我頭好痛

動作戲固然差, 連靜態畫面都好崩
舊 06-05-21, 10:50 AM   #89
野良猫
肥倫

引用:
被那個忍者引開了吧?

不過今集作畫真係好差, 中間突然加幾幕CG睇到我頭好痛

動作戲固然差, 連靜態畫面都好崩
開會時咪講咗佢哋任務係守住傳送點
舊 06-05-21, 12:21 PM   #90
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
一開始勇者(笑)佢哋去咗守傳送點,
主要原因係冇諗過結界會被打破,因為實際上結界係連女王蜘蛛同魔王都打唔爆,所以的確係諗住老師嗰邊係比較安全

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-21, 10:05 PM   #91
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
唔係小說黨應該睇到R哂頭

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-21, 10:11 PM   #92
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
唔係小說黨應該睇到R哂頭
小說條時間線成日跳嚟跳去都會睇到R頭,所以成日都會搞亂啲先後次序。
舊 06-06-21, 12:16 PM   #93
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
動畫黨我冇唔明
不嬲鐘意哩種唔同時空插敘手法
令觀眾可以思考事件之間因果關連

之前game十三機兵同多年前美劇lost都好鍾意
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-21, 11:35 AM   #94
野良猫
肥倫

真係頂唔順了去到後半飛住睇
今次應該放哩套睇先,睇完SSSS同阿洛再睇哩套會變死魚眼
舊 06-19-21, 11:49 AM   #95
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
人類線唔知點解咁多集一直都好有衝動想2倍速播放(已經有幾集人類線悶到開1.5倍速)
仲要成集咁長
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-21, 12:14 PM   #96
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
其實人類線都用埋3D咪唔會崩咁大

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-21, 01:04 PM   #97
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
勇者:「這個世界不是屬你是屬於活在這個世界的所有人。」

所以世界要找數時就全世界一齊找數。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-21, 01:28 PM   #98
green

勇者被同學踢爆係因為男孩子的自尊才戰鬥, 佢就反省自己唔啱, 仲拖累埋同學, 本來好好, 點知唔夠一分鐘就話要繼續打

你剛剛的反省呢?
舊 06-19-21, 07:12 PM   #99
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
勇者被同學踢爆係因為男孩子的自尊才戰鬥, 佢就反省自己唔啱, 仲拖累埋同學, 本來好好, 點知唔夠一分鐘就話要繼續打

你剛剛的反省呢?
呀....要怪就要怪阿哥影響太深

其實今集內容原本係好短,駛唔駛咁拖?
小說好似呢邊冇出機械
好似係吸血子打傷半精靈 > 修救人時生級頭痛 > 白出場
哇下集要完的話佢夠時間?
不過都冇人理囉

舊 06-19-21, 07:32 PM   #100
尼路
The One

睇小說明明無野……點解動畫可以咁出事……真係情願佢刪左唔講人類線重好……

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
仰木日向「スーパーヒロイン学園」ボイスドラマ公開 supermanlady 日本動漫畫討論版 0 11-30-14 09:31 PM

現在的時間是 12:16 AM

手機版 | APP版