Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-12-08, 09:07 PM   #376
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
奪寶奇兵collection
三區靚過日版

舊 05-12-08, 10:17 PM   #377
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: williamsiusuper 查看文章
奪寶奇兵collection
三區靚過日版
指畫面定包裝?

舊 05-12-08, 10:23 PM   #378
nico
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
平野綾LOVE LETTER 初回限定版 SAMPLE
$160
平成倍, 忍唔住手買左
nico 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-08, 11:04 PM   #379
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
指畫面定包裝?
畫面>>個人感覺立完日版立三區

舊 05-13-08, 09:28 AM   #380
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
引用:
作者: nico 查看文章
平野綾LOVE LETTER 初回限定版 SAMPLE
$160
平成倍, 忍唔住手買左
有朋友買左
不過唔知係咪自已睇錯,有間好似賣68
紅banner一定係160

所以今日再去睇下

舊 05-14-08, 02:03 AM   #381
IDGAF
The One

去MK睇開裝修的東西,經過信和又買咗一堆2區碟…
買買下唔記得咗買本來要買的東西…

今日收獲:
MOULIN ROUGE! ULTIMATE EDITION(2DVD) $18
TITAN A.E.特別編 $10
i,ROBOT $15
JURASSIC PARK 1 $18
JURASSIC PARK 3 $18

REAR WINDOW $18(中國語字幕)
神話 $20(廣東語5.1ch)
The Bourne Identity $18
HULK (2DVD) $18
SPEED (2DVD) $18

舊 05-14-08, 12:56 PM   #382
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
今日收獲:
MOULIN ROUGE! ULTIMATE EDITION(2DVD) $18
TITAN A.E.特別編 $10
i,ROBOT $15
JURASSIC PARK 1 $18
JURASSIC PARK 3 $18

REAR WINDOW $18(中國語字幕)
神話 $20(廣東語5.1ch)
The Bourne Identity $18
HULK (2DVD) $18
SPEED (2DVD) $18

ha, 我琴日都買左 MOULIN ROUGE
Titan AE唔多好睇, 其他都唔錯.
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-08, 12:11 AM   #383
IDGAF
The One

引用:
作者: wing 查看文章
ha, 我琴日都買左 MOULIN ROUGE
Titan AE唔多好睇, 其他都唔錯.
Titan AE我本身有VCD添,一般好睇啦~!
見$10除了有Titan AE DVD之餘,重有隻未來報告MAKING OF DVD(之前只買了3區未來報告單碟版,啱晒)

開咗d片試。

套2區The Bourne Identity原來有繁中字幕
封底又無寫明。只寫有英日韓字幕。

另外睇咗神話,雖然寫係廣東語,實際上套片大部分係國語+少量廣東話、韓語、英文。

此篇文章於 05-15-08 12:14 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-08, 02:41 PM   #384
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
叛碟追擊有繁中字幕?
咁唔買唔得

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-08, 03:11 PM   #385
IDGAF
The One

再問下有無人有"動物之森" & "大奧" 的繁體中文字幕?
thx。

"大奧" 的繁體中文字幕我搵到係好似vcd咁分part A & B的,
DVD版唔啱用…
搵到D一part過的簡體中文字幕,但係我部PC又出唔到…出怪獸字。
想用Word轉返做繁體又唔ok…

引用:
作者: W!LL 查看文章
叛碟追擊有繁中字幕?
咁唔買唔得
真係有喎,你睇。

舊 05-15-08, 10:45 PM   #386
IDGAF
The One

睇咗套The Bourne Identity了,
感覺有d似N年前成龍套"我是誰",
但睇返資料原作小說係1980年已寫好

睇埋少少MAKING OF,套片2001年8月已經拍好&剪接好,
不過之後US有911事件,被迫改咗D內容(如少爆炸場面)再拍個結局等等…

我睇完的感覺係留下了不少伏線,身世秘密只係輕輕帶過。
有d部份接得唔係太好,但係動作場面出色。
都係要睇埋之後的2 & 3集咁。

好彩隻日版有繁中字幕,唔係真係睇唔明…

舊 05-16-08, 10:51 AM   #387
hihiandylam
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDhihiandylam
引用:
作者: _張學良_ 查看文章
有朋友買左

所以今日再去睇下
68咁平,睇完記得話番比各位版友知
hihiandylam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-08, 11:59 PM   #388
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
http://www.amazon.co.jp/exec/obidos/...-22/ref=nosim/

仲出黎做乜

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-08, 02:15 AM   #389
IDGAF
The One

引用:
作者: W!LL 查看文章
出咗,始終會有人買,
好似我就買咗行版box set…

明天再去搵d舊片睇,之前睇中幾套,但係行完又忘記買。
日版DVD平過行版VCD始終有一定吸引力。

舊 05-17-08, 02:34 PM   #390
AGK

註冊日期: Jul 2004
買左deathnote 日版dvd $15, 亦download第10頁提供既字幕srt檔, 請問點樣開先睇到字幕?

只可惜遊戲太多, 時間太少
AGK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-08, 11:00 PM   #391
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
今日買左跳躍大搜查線2$68
個frd想買異形完全版又無第一集,之前係咪齊哂四隻架?

舊 05-18-08, 06:54 PM   #392
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
今日買左跳躍大搜查線2$68
我原本都想買,但呢D要少少邏輯推理既電影,恐防睇唔明日語字幕,所以都係忍手唔買。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-08, 09:26 PM   #393
wing
格鬥低手

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
我原本都想買,但呢D要少少邏輯推理既電影,恐防睇唔明日語字幕,所以都係忍手唔買。
信和的跳躍大搜查線2係國際戰略版, 正片有英文字幕.
舊 05-18-08, 09:27 PM   #394
wing
格鬥低手

引用:
作者: Rance 查看文章
係. 不過係散買的四集, 每集雙碟, 不是四集boxset.

呢個系列好多貨, 不妨遲d再去找找. 但價錢好浮動, 我買aliens雙碟版只係18, 平均都要28或38左右, 但有時貴到58都見過
舊 05-19-08, 01:40 AM   #395
bear007

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDsidearms46
XBox Live Gamertagpeterbear360
http://www.yourfilehost.com/media.ph...le=dvd_sub.rar

追加幾出字幕
King Kong加長版, Jurassic Park 1, The Scorpion King, The Mummy Returns, Indiana Jones 1

Enjoy

bear007 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-08, 10:04 PM   #396
bear007

XBox Live Gamertagpeterbear360
[QUOTE=機場美少年;6836104]再問下有無人有"動物之森" & "大奧" 的繁體中文字幕?
thx。

"大奧" 的繁體中文字幕我搵到係好似vcd咁分part A & B的,
DVD版唔啱用…
搵到D一part過的簡體中文字幕,但係我部PC又出唔到…出怪獸字。

用convert z轉啦

舊 05-21-08, 10:20 AM   #397
wing
格鬥低手

琴晚在地庫見到跳躍大搜查線舞台劇, 主角係處長三人組, 冇中英字幕, 有興趣可以去睇睇.
舊 05-21-08, 03:11 PM   #398
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
[QUOTE=bear007;6850317]
引用:
再問下有無人有"動物之森" & "大奧" 的繁體中文字幕?
thx。

DVD版唔啱用…

用convert z轉啦
轉左都未必得
好似ssa字幕咁,字幕入面set左行簡中,你轉左出咪變怪獸字(繁體字簡體顯示)

要編輯字幕檔入面的一行編碼改在繁體先得.....

舊 05-21-08, 06:44 PM   #399
bear007

啊@@, 我多數都是搵srt, 改都方便d

[QUOTE=koala;6852042]
引用:
作者: bear007 查看文章

轉左都未必得
好似ssa字幕咁,字幕入面set左行簡中,你轉左出咪變怪獸字(繁體字簡體顯示)

要編輯字幕檔入面的一行編碼改在繁體先得.....

舊 05-22-08, 08:07 PM   #400
nico
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: _張學良_ 查看文章
有朋友買左

所以今日再去睇下
今日又去過