Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

查看投票結果: 齊齊投下神聖一票, 你認為值多少分?
A) 91-100 分 13 10.48%
B) 81-90 分 54 43.55%
C) 71-80 分 37 29.84%
D) 61-70 分 9 7.26%
E) 51-60 分 5 4.03%
F) 41-50 分 0 0%
G) 31-40 分 0 0%
H) 21-30 分 1 0.81%
I) 11-20 分 0 0%
J) 0-10 分 5 4.03%
投票者: 124. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 02-13-05, 03:39 PM   #76
驚寂
Game Master

註冊日期: Jul 2004
睇完有d唔夠候,多d打鬥、神魔應該會正d
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-05, 04:03 PM   #77
岸邊露伴
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: CASEY
唔知係唔係因為改編自漫畫
阿導演認為觀眾入場前應該知道個故事大概
作為咩背景都唔知既觀眾
我個人黎講就覺得故事真係好散、好薄弱
只係以一些好繁瑣既獨立概念放係故事既不同位
再努力煲到奇洛好似一個悲劇英雄咁(不過失敗了)
我覺得唔係好得囉 ...
我同意你觀點
好多細節都交代得唔精楚
就算係動作場面都唔算太精彩

後話
雖然事前已從新聞組知悉套戲出完字幕後仲有野睇
可惜由於我睇果場係午夜場
散場都已經2點幾好夜下
班fd半信半疑話唔想等加上其他人已經走清晒
所以最後無奈都係走左冇睇到
聽講要等成10分鐘度左右先有片睇
不過其實段片好短
只係交代番constantine 去左墳墓度拜祭個助手
個助手變左做天使飛左上天....

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)
岸邊露伴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-05, 04:10 PM   #78
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 岸邊露伴
我同意你觀點
好多細節都交代得唔精楚
就算係動作場面都唔算太精彩

後話
雖然事前已從新聞組知悉套戲出完字幕後仲有野睇
可惜由於我睇果場係午夜場
散場都已經2點幾好夜下
班fd半信半疑話唔想等加上其他人已經走清晒
所以最後無奈都係走左冇睇到
聽講要等成10分鐘度左右先有片睇
不過其實段片好短
只係交代番constantine 去左墳墓度拜祭個助手
個助手變左做天使飛左上天....
乜有D咁既野架?其實應該都無乜邊個知道有得睇
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-05, 06:47 PM   #79
征服者
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: chs991419
乜有D咁既野架?其實應該都無乜邊個知道有得睇
Someone posted the content of this part in GWF forum.
征服者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-05, 08:02 PM   #80
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
唯有等待dvd

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-05, 02:39 AM   #81
S.T.A.R.S.
Banned

註冊日期: Apr 2002
唯有睇多次
S.T.A.R.S. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-05, 03:21 AM   #82
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
睇左,唔錯,出DVD都會買

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-05, 09:34 PM   #83
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
睇o左, 幾掂呀
等待第二集

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-05, 09:51 PM   #84
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
引用:
作者: neo2046
睇o左, 幾掂呀
等待第二集
我比較期待前傳....
好想知constantine點樣識得穿越地獄同人間,又識驅魔。

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-05, 12:05 AM   #85
seraph
Game Master

註冊日期: Jan 2003
想問下佢助手最後隻眼發光...(好似d demon 咁...) 但係又有wing wor>.............

舊 02-15-05, 08:11 PM   #86
Haken Kreuz
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: CASEY
唔知係唔係因為改編自漫畫
阿導演認為觀眾入場前應該知道個故事大概
作為咩背景都唔知既觀眾
我個人黎講就覺得故事真係好散、好薄弱
只係以一些好繁瑣既獨立概念放係故事既不同位
再努力煲到奇洛好似一個悲劇英雄咁(不過失敗了)
我覺得唔係好得囉 ...

最可取既都係特技同音效
可惜,呢家野又唔係我杯茶
所以我比既分都真係幾低 ...
(以上純粹個人意見,不喜勿插)
認同, 係好散, 節奏控制得唔好, 故事薄弱
好多野冇交待清楚, 刻劃唔夠深

幾悶下.. 前半段悶親我.. 後半段都還可以
d特技都冇乜睇頭.. 唔係咁靚同震撼
又冇激烈既打鬥(呢套應該係特技片..)
搞左好多吸煙爛gag, 勁sell吸煙危害健康.. omg..
個ending仲要係食香口珠收尾
難怪imdb d人比得六點幾分, 美國影評直頭得四/十粒星
Haken Kreuz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-05, 08:41 PM   #87
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我覺得勁好睇,所謂ga 悶場,我都唔覺悶,我睇得好投入,Constantine 好多野幾創, 10分我比9分,
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-05, 09:19 PM   #88
阿高
Ultimate Gamer
完美女神林志玲

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 孤影
我比較期待前傳....
好想知constantine點樣識得穿越地獄同人間,又識驅魔。
我想知點解堅到撒旦親自接佢落地獄
阿高 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-05, 09:23 PM   #89
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 阿高
可能因為佢不斷咁將D惡魔打返落地獄掛

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-05, 09:27 PM   #90
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 孤影
可能因為佢不斷咁將D惡魔打返落地獄掛
但戲中既撒旦本來就同神有協議唔比惡魔上人間

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-05, 09:29 PM   #91
柯士甸
Ultimate Gamer
愛姿病x奶茶毒~

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDfoxaustin
我想知天使的翅膀點解係黑色ge??
主角在戲中第一次去搵加百列果時我見到係黑色..
最後主角司機墓果度司機果對都係黑色ge....

字幕後的片段等接近十分鐘啦~
段片段應該唔夠一分鐘~
我睇果場夾埋我得三個人等睇果段片~
戲院職員見到有段片都話唔知有= ="
段片大概係咁樣..
constantine 去左司機個墳墓度放低左個火機講左句野..
跟住轉身走人,就在呢個時候,司機背後多左對翅膀在墳墓出現,
constantine望番轉頭,司機(好似)響度笑..
之後就飛左上天,完...

舊 02-15-05, 11:13 PM   #92
seraph
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 柯士甸
我想知天使的翅膀點解係黑色ge??
主角在戲中第一次去搵加百列果時我見到係黑色..
最後主角司機墓果度司機果對都係黑色ge....

字幕後的片段等接近十分鐘啦~
段片段應該唔夠一分鐘~
我睇果場夾埋我得三個人等睇果段片~
戲院職員見到有段片都話唔知有= ="
段片大概係咁樣..
constantine 去左司機個墳墓度放低左個火機講左句野..
跟住轉身走人,就在呢個時候,司機背後多左對翅膀在墳墓出現,
constantine望番轉頭,司機(好似)響度笑..
之後就飛左上天,完...
黑色...咁sin 似天然, 真實 ar ma...

純白色係漂過ga la

舊 02-15-05, 11:47 PM   #93
煉獄
Crazy Gamer
百事能黏貼膠

註冊日期: Jan 2004
引用:
佢捉鬼丫嘛,佢殺晒撒旦o的子民咪要親自將仇人送去地獄.

奸仔:「
煉獄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-05, 12:24 AM   #94
S.T.A.R.S.
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
好似係因為Constantine以前自殺過一次但死唔去既關係
S.T.A.R.S. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-05, 10:16 AM   #95
Metatron
^o^)/\(^o^

3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
我覺得係Constantine出大招(?)個時被Gabriel踩停左

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-05, 10:18 AM   #96
Metatron
^o^)/\(^o^

XBox Live Gamertagmetatronsflam
引用:
作者: 征服者
Is "撤旦" equal to the "魔鬼"???????
Satan是Devil之首
Lucifer墮落後在地獄的名字

舊 02-16-05, 10:19 AM   #97
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: Metatron
Satan是Devil之首
Lucifer墮落後在地獄的名字
兩條友泥架喎

舊 02-16-05, 10:25 AM   #98
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Haken Kreuz
認同, 係好散, 節奏控制得唔好, 故事薄弱
好多野冇交待清楚, 刻劃唔夠深

幾悶下.. 前半段悶親我.. 後半段都還可以
d特技都冇乜睇頭.. 唔係咁靚同震撼
又冇激烈既打鬥(呢套應該係特技片..)
搞左好多吸煙爛gag, 勁sell吸煙危害健康.. omg..
個ending仲要係食香口珠收尾
難怪imdb d人比得六點幾分, 美國影評直頭得四/十粒星
最後我覺得好似趕收工咁

估都估唔到要搵Lucifer黎埋尾...

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-05, 10:37 AM   #99
Metatron
^o^)/\(^o^

引用:
作者: 勃勃
兩條友泥架喎
http://www.gaforum.org/showthread.ph...0&page=1&pp=25
有關天使問題,請參閱此topic \

舊 02-16-05, 10:50 AM   #100
Metatron
^o^)/\(^o^

引用:
作者: elmond
想問旦丁是誰(不是片中)
套片有d bastard!! feel,幾正

天使墮落了不是墮天使嗎?
但丁(Dante Alighieri),神曲(The Divine Comedy)作者

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[VCD-24Mar/DVD On Sale] The Incredibles(超人特工隊) - 粵語及英文版討論區 [Add Poll] -內有劇情討論, 不喜者勿入 JACKY 電影版 146 03-27-05 04:20 PM
[Now On Sale] 黃耀明 ~明日之歌討論區 (Add Poll) - 參考價格:$83-95 JACKY Neo Music UNIVERSE 42 09-09-04 02:28 PM

現在的時間是 12:31 PM

手機版 | APP版