Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-05-12, 09:33 AM   #151
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: NetNetBoy 查看文章
有冇人試過冇啦啦好慢...

之後出debug mode怪code咁...
跟住又正常返?

我係Seq 2尾, 到game再load又正常返.
果個劇情o黎, 話改變記憶嘛.. 佢有o的 binary code 係紅字, 我估係改變佐. 但我初時, 都以為佢搞到部 psvita screen of death!

佢扮出error message, 都唔該整o的識別, 我真係以為hang 機...

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-12, 10:45 AM   #152
NetNetBoy
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDNetNetBoy
XBox Live GamertagNetNetBoy
但點解冇啦啦慢左?!

講講下 土人... 講 電腦 binary code 好難想像!

Fusion

舊 11-05-12, 11:27 AM   #153
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
好好玩
去到 S3 隻game 黎料
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-12, 02:09 PM   #154
delkong
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDdelkong
XBox Live Gamertagdelkong
請問點解d fast walk, fast swim 明明叫我禁x 制, 結果我要禁R制先OK??
另外我次次上到樹頂點落返來, 佢叫我禁X + R, 但我就係咁向樹上跳, 跳跳下仲跌鬼死埋.....
delkong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-12, 03:37 PM   #155
NetNetBoy

未按R時按x會 濳水, 再按x上返來.

舊 11-05-12, 03:43 PM   #156
delkong
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDdelkong
XBox Live Gamertagdelkong
引用:
未按R時按x會 濳水, 再按x上返來.
係ar, 但明明右上角寫住x先係 fast swim ga ma
delkong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-12, 03:57 PM   #157
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
touch mon tap左下角mini map可以直接入地圖

試過比過十個守衛追殺
都唔覺太疾

偷野個操作
其實係咪咁?
1. 個mon tap個人lock target
2. 行近個人背後
3. 後mon向下掃要掃中個人身體
見到偷野時個圖有幾格
係咪即係有幾樣野偷?

隻game右上角好多提示一大段字出一陣就消失
成日都睇唔切
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-12, 04:01 PM   #158
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
好好玩
去到 S3 隻game 黎料
S1玩完頭幾個較悶既新手任務後
已經開始覺得遊戲性唔錯
最重要係自由度夠大

貴族裝有得用Charm但冇得爬跳
令到AC多左一種新玩法
舊 11-05-12, 04:17 PM   #159
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: shodanng2 查看文章
已經開始覺得遊戲性唔錯
最重要係自由度夠大

令到AC多左一種新玩法
其實好多都係loop 番 AC2
但可以係 PSV 玩已經心足
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-12, 04:26 PM   #160
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
我想問同ps3版有咩分別
因為我入左ps3了

舊 11-05-12, 04:33 PM   #161
fatboy04
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
已經開始覺得遊戲性唔錯
最重要係自由度夠大

令到AC多左一種新玩法
請問隻game時間長度如何?
fatboy04 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-12, 04:36 PM   #162
fatboy04

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
其實好多都係loop 番 AC2
但可以係 PSV 玩已經心足
PSV真係冇咩game好玩,呢隻如果好玩就要買了
同埋PS3隻AC3一齊玩
fatboy04 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-12, 04:40 PM   #163
吳政常

註冊日期: May 2007
[第2次講,求救]救命呀.....有個任務要跟腳印搵hut,跟住紫色行到去間屋度乜都冇出
再跟住藍色行左去個更庭,又係乜都冇出,究竟點先解到嫁.....
吳政常 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-12, 06:44 PM   #164
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: ist 查看文章
我想問同ps3版有咩分別
因為我入左ps3了
家用機版AC3
同PSV呢隻AC3:L
完全係兩隻game黎
標題,主角、劇情、場境、任務、武器都唔同
女主角仲可以換貴族裝同奴隸裝有唔同功能同優劣

PSV呢隻
以我玩左陣既理解
主要講一個係有錢家庭長大既法國非洲混血兒黑人女仔
做刺客幫D窮人同奴隸

就算有家用機AC3
PSV呢隻都買得過
因為內容無重覆
至少係手提機既AC系列中最高水準
好過PSP,NDS,iOS既AC game好多
舊 11-05-12, 09:36 PM   #165
Billywto

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDBillywtohk
引用:
作者: 吳政常 查看文章
[第2次講,求救]救命呀.....有個任務要跟腳印搵hut,跟住紫色行到去間屋度乜都冇出
再跟住藍色行左去個更庭,又係乜都冇出,究竟點先解到嫁.....
開某視點模式,會見到某D物品閃閃下

有冇人試過投資失利,4隻船得返一隻.............................
Billywto 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-12, 09:17 AM   #166
NetNetBoy

按start, INVENTORY可以再看返.

引用:
touch mon tap左下角mini map可以直接入地圖

試過比過十個守衛追殺
都唔覺太疾

偷野個操作
其實係咪咁?
1. 個mon tap個人lock target
2. 行近個人背後
3. 後mon向下掃要掃中個人身體
見到偷野時個圖有幾格
係咪即係有幾樣野偷?

隻game右上角好多提示一大段字出一陣就消失
成日都睇唔切

舊 11-06-12, 01:01 PM   #167
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
按start, INVENTORY可以再看返.
偷野Tutorial我有睇番
都唔太明每個NPC有幾格野想點
個幾格野有時紅色

Tutorial只睇到全營幕個幾頁教學
右上角出個堆字既教學Tutorial冇
部份操作我睇電子說明書睇得番
部份說明書都冇提既我完全睇唔切miss左

此篇文章於 11-06-12 01:03 PM 被 shodanng2 編輯。
舊 11-06-12, 02:01 PM   #168
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
收到好景某平gameshop電話話美版到左貨啦!!!
依家出去囉貨!!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-12, 04:34 PM   #169
shodanng2
留言太密會比人ban

http://www.pocketgamer.co.uk/r/PS+Vi...ws.asp?c=46331

http://www.neoseeker.com/forums/5798...nimus-problem/

好多玩家中左bug會令主角會走唔出loading畫面
load過game都一樣係咁
建議大家冇問題時定期用content manager backup定隻game
等唔好彩個bug出現時
個save進度restore得番
舊 11-06-12, 05:00 PM   #170
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
唔係講笑...自從1.8之後每兩日就backup一次
有game 玩左二百幾個鐘一死save就咩都無晒

舊 11-06-12, 06:12 PM   #171
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: assy 查看文章
唔係講笑...自從1.8之後每兩日就backup一次
有game 玩左二百幾個鐘一死save就咩都無晒
咩game咁襟玩玩到二百幾個鐘?
舊 11-06-12, 10:53 PM   #172
吳政常

引用:
作者: Billywto 查看文章
開某視點模式,會見到某D物品閃閃下

有冇人試過投資失利,4隻船得返一隻.............................
thx
有冇人可以推介d行船路線 好複雜
舊 11-06-12, 10:56 PM   #173
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: mrk 查看文章
收到好景某平gameshop電話話美版到左貨啦!!!
依家出去囉貨!!!
今日入左psv美版ac啦$268, 冇dl code,個盒環保到連張說明紙都冇呀!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-12, 08:22 PM   #174
吳政常

究竟果d地圖有粒石,行埋去有個心心果d有乜用嫁.....
拉左佢跟你行又唔覺有咩野,係咪要帶佢去某d地方?
定係俾人通緝果時拉條仔行街冇咁易俾人發現?
仲有係基地對面,有個心心佬係樓上.....著住lady根本冇可能走到上去,咁攪笑既..
舊 11-07-12, 11:34 PM   #175
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
咩game咁襟玩玩到二百幾個鐘?
last off, P4G

引用:
作者: 吳政常 查看文章
究竟果d地圖有粒石,行埋去有個心心果d有乜用嫁.....
拉左佢跟你行又唔覺有咩野,係咪要帶佢去某d地方?
定係俾人通緝果時拉條仔行街冇咁易俾人發現?
仲有係基地對面,有個心心佬係樓上.....著住lady根本冇可能走到上去,咁攪笑既..
d 心心佬 好似係觀音兵黎
試過行埋d眼度佢會幫你擋仲死埋...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Assassin's Creed 2 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 395 04-15-20 01:03 PM
[多機種] Assassin's Creed III (英文版&中文版 均已售| DLC暴君華盛頓降臨!) ahleung 電視遊戲討論版 857 07-02-13 06:14 PM
Assassin's Creed:Revelations[已售] 2009 電視遊戲討論版 223 08-31-12 09:58 PM
Assassin's Creed 卡關 幽助 電視遊戲討論版 1 11-14-07 05:39 PM

現在的時間是 07:55 AM

手機版 | APP版