Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-17-09, 12:32 PM   #126
煲機小王子
Game Master

註冊日期: Jun 2005
以前DC都係用手制
支的勁好多的嗎?
好feel好多?
煲機小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-09, 12:39 PM   #127
dio21
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 煲機小王子 查看文章
以前DC都係用手制
支的勁好多的嗎?
好feel好多?
都係同sf4搞到勁多人搵掣一樣
有支stick有街機feel d
勁唔勁就睇人啦(我就用乜都廢)
dio21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-09, 12:47 PM   #128
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
我有兩支SS同DC既TWIN STICK收埋左
得閒搵返出黎睇下改邊支先
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-09, 12:55 PM   #129
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

註冊日期: Oct 2004
3DS Friend Code1075 0689 4521
XBox Live Gamertagmilkin2007
引用:
作者: dio21 查看文章
都係同sf4搞到勁多人搵掣一樣
有支stick有街機feel d
勁唔勁就睇人啦(我就用乜都廢)
勁多人揾你咋 ~

呢支都改到就真係勁
上大仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-09, 01:13 PM   #130
dio21

引用:
作者: 上大仁 查看文章
勁多人揾你咋 ~

呢支都改到就真係勁
無乜人搵我啦
因為好多人同舖都幫人改
而且現在我都會叫人試下自己diy先
舊 03-17-09, 01:32 PM   #131
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

註冊日期: Oct 2004
3DS Friend Code1075 0689 4521
XBox Live Gamertagmilkin2007
引用:
無乜人搵我啦
因為好多人同舖都幫人改
而且現在我都會叫人試下自己diy先
你吾得閒就話姐 , 出面鋪同人都冇你咁平啦

呢支 twin stick 如果成功記住單聲 , 相信冇乜幾多人可以 diy
上大仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-09, 01:40 PM   #132
dio21

引用:
作者: 上大仁 查看文章
你吾得閒就話姐 , 出面鋪同人都冇你咁平啦

呢支 twin stick 如果成功記住單聲 , 相信冇乜幾多人可以 diy
我記得我朋友拿佢d朋友既joystick來比我改時
我收佢$120~,佢仲要叫我連手掣
我話咁要加價
佢同我講好難有加價空間
現在睇番,佢講得好啱,因為個價根本唔係同一個空間,簡直係唔同次元
出面舖價$300~淨改,呢獲仲唔比我串到佢死

我反而覺得如果我得
即係其他人都得喎^^
等我班支孖stick番來先
舊 03-17-09, 02:25 PM   #133
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
改制就睇定d 先啦... 你都唔知sega d 制點set .......

如果一定要用XB360 的棍控制, 咁analog 棍可以飛線改到嗎?
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-09, 02:40 PM   #134
煲機小王子
Game Master

改制呢d
好似好高技術... (對我黎講 )
舊 03-17-09, 02:43 PM   #135
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: diabloex 查看文章
改制就睇定d 先啦... 你都唔知sega d 制點set .......

如果一定要用XB360 的棍控制, 咁analog 棍可以飛線改到嗎?
我之前改VSHG o既經驗係, analog stick改完之後, 只會得返十字制個function (即係analog冇左)

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-09, 03:01 PM   #136
dio21

引用:
作者: diabloex 查看文章

ANALOG有機會可以飛線改到
因我早前係討論區有位網友同我分享左佢改joystick的方法
佢搖桿部份就係analog飛線
不過我仲未試過

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
我之前改VSHG o既經驗係, analog stick改完之後, 只會得返十字制個function (即係analog冇左)
打格鬥的話都好夠了^^(不過我都係喜歡十字掣飛線,唔知點解)

此篇文章於 03-17-09 03:04 PM 被 dio21 編輯。
舊 03-17-09, 03:22 PM   #137
破戒僧

引用:
ANALOG有機會可以飛線改到
因我早前係討論區有位網友同我分享左佢改joystick的方法
佢搖桿部份就係analog飛線
不過我仲未試過

打格鬥的話都好夠了^^(不過我都係喜歡十字掣飛線,唔知點解)
以xb360手制塊pcb計, analog stick個飛線位, 係比十字掣容易得多

我支VSHG都係用analog stick黎改, 十字掣冇用過

此篇文章於 03-17-09 03:28 PM 被 破戒僧 編輯。
舊 03-17-09, 07:16 PM   #138
LED

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagHI LED
引用:
以前DC都係用手制
支的勁好多的嗎?
好feel好多?
基本操作無乜影響.....應該?

真空之類還可以,

不過只是想像吓用手掣入↓

連續QS,燕返,姬路擊,連續cancel....

諗起都手抽筋......

又手掣入唔到Raiden既校角V Laser

話事話原來阿占個web未死...
geocities.com/EnchantedForest/Palace/5184/font.html

http://tw.nicovideo.jp/mylist/4778226
LED 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-09, 10:55 PM   #139
王小虎

註冊日期: Apr 2002
乘住個勢出多兩隻模型?
http://comics.ign.com/articles/963/963042p1.html

王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-09, 11:18 PM   #140
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 王小虎 查看文章
乘住個勢出多兩隻模型?
http://comics.ign.com/articles/963/963042p1.html
-skip-
關咩事.............VO 模型一向有曬規劃

雷電隻基本形都搞左近1年先出到街

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-09, 12:33 AM   #141
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
引用:
作者: 王小虎 查看文章
乘住個勢出多兩隻模型?
係出左模型之後先公佈出xbla版。
隻RAIDEN係上年12月出的。

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-09, 01:15 AM   #142
Viper II
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
引用:
作者: LED 查看文章
話事話原來阿占個web未死...
geocities.com/EnchantedForest/Palace/5184/font.html

http://www.occn.zaq.ne.jp/vc/index2.htm

順手link埋virtual century俾大家溫書

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 01:04 AM   #143
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
ITmedia:電脳空間にダイブせよ! 10年ぶりに蘇る「オラタン」はファンの期待に応えられるか
http://plusd.itmedia.co.jp/games/art...8/news112.html

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-09, 01:07 AM   #144
煲機小王子
Game Master

有日期話幾時出未呀?
舊 03-19-09, 09:39 AM   #145
破戒僧

引用:
有日期話幾時出未呀?
未有確實日期, 2009年春配信開始予定
http://vo-ot360.sega.jp/

舊 03-19-09, 12:16 PM   #146
LED

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
未有確實日期, 2009年春配信開始予定
http://vo-ot360.sega.jp/
XBLA好多都係臨出先確定日期 -n-

睇有關人士既口風快既4月 慢既唔會遅過6月份

http://tw.nicovideo.jp/mylist/4778226
舊 03-20-09, 12:00 PM   #147
煲機小王子
Game Master

引用:
作者: LED 查看文章
XBLA好多都係臨出先確定日期 -n-

睇有關人士既口風快既4月 慢既唔會遅過6月份
4月就正啦~
好想玩呀
舊 03-20-09, 04:17 PM   #148
LED

來源2ch既keyconfig圖(standard type)

ttp://www.xbox-news.com/e6447.html?PHPSESSID=pgs33u2jho75ui1c4qknvpovt0

5月囉 =n=

舊 03-20-09, 04:20 PM   #149
煲機小王子
Game Master

wa... 5月
又要等lu
d制好似咁怪咁...
定係太耐冇玩唔記得晒
舊 03-20-09, 06:23 PM   #150
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
D制位唔錯wor, 打慣fps用2粒草姑制control, 正~

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:22 AM

手機版 | APP版