Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-22-19, 11:45 AM   #751
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
武器既定義真係奧妙,打兩下就彎既雨傘係武器,木棍就唔係…
問題不在物件上。
就正如做飯對食材用刀,對兇人時用刀,哪才算是武器,看來十分清楚。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 11:50 AM   #752
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: LTKS 查看文章
元朗咁大鑊,不反對一定唔批
到時去親都變非法集結,名正言順拉人

尤其今次已經做到咁出面
唔拉啦
拉非法集結判都唔判幾多,隨時又緩刑/社會服務
佢搵人打鑊你就算

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 11:54 AM   #753
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: dark_ming_ 查看文章
問題不在物件上。
就正如做飯對食材用刀,對兇人時用刀,哪才算是武器,看來十分清楚。
咁請解釋一下用黎兇/毆打人既木棍點解唔係武器?

舊 07-22-19, 12:11 PM   #754
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
咁請解釋一下用黎兇/毆打人既木棍點解唔係武器?
未答左你囉,看不到看不到看不到打人
咁佢只係一條棍,不是武器

舊 07-22-19, 12:26 PM   #755
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
何想割蓆?講到口質質咁,俾人捉住把柄?做左棄卒?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 12:33 PM   #756
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
雖然堅慶,不過真係唔應該去元朗搞,就算冇狗黑合作,元朗狗本身就認真都唔夠鄉黑玩…
即使出動到對示威者同等武力都未必夠佢地玩,何況家陣擺明車馬打死途人都唔會理。
+1
要去去番金鐘抗議差佬唔做野好過
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 12:56 PM   #757
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 小草 查看文章
未答左你囉,看不到看不到看不到打人
咁佢只係一條棍,不是武器
但幾日前先屈支啤酒係燃燒彈

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 01:22 PM   #758
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
但幾日前先屈支啤酒係燃燒彈
你係對家,你叫大聲都可以拉呢,獅吼功

【元朗懷疑警黑勾結事件】被質疑延誤到場 公共關係科總警司:警方介入或令衝突升溫

看完這篇解話,真係唔怕俾人恥笑
嬲到唔想貼文出來

舊 07-22-19, 01:26 PM   #759
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 小草 查看文章
你係對家,你叫大聲都可以拉呢,獅吼功

【元朗懷疑警黑勾結事件】被質疑延誤到場 公共關係科總警司:警方介入或令衝突升溫

看完這篇解話,真係唔怕俾人恥笑
嬲到唔想貼文出來

斬死哂平民
變哂屍體無哂溫度
佢地咪出黎

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 01:58 PM   #760
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
尋晚完全訓唔到
痴媽筋
黑幫治港
垃圾警察
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 02:18 PM   #761
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: pet3 查看文章
斬死哂平民
變哂屍體無哂溫度
佢地咪出黎
[警方]因近排豬肉供應緊張,順理成章剁埋變肉餅

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 02:18 PM   #762
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
好多人傳緊元朗屯門鋪頭、商場拉閘?
係咪堅?
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 02:21 PM   #763
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
傳尋晚班白衫鄉黑誤傷左其他社團大佬妻兒(傳係大肚婆)
已經去咁算帳

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 02:21 PM   #764
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 真!DC 查看文章
+1
要去去番金鐘抗議差佬唔做野好過
由手機版發出
但係在下覺得佢地會照搞

本身好似8點幾都知道鄉黑出手,知機既就唔會喺元朗落車,甚至轉搭巴士…
明明呢D最隹方法就係唔去等佢地撲空,硬碰就算做到以一換一都係蝕晒。

此篇文章於 07-22-19 02:24 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 02:21 PM   #765
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: chitkan 查看文章
係咪堅?
YOHO 8成舖頭拉左閘
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 02:22 PM   #766
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
係咪堅?

YOHOd鋪落閘 就連精品都講左會提早收鋪

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 02:23 PM   #767
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
咁早就發癲

https://lih.kg/1347238

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-19, 02:25 PM   #768
chitkan

引用:
但係在下覺得佢地會照搞

本身好似8點幾都知道鄉黑出手,知機既就唔會喺元朗落車,甚至轉搭巴士…
明明呢D最隹方法就係唔去等佢地撲空。
我都唔係好明點解要出元朗站
搭出天水圍轉返MTR接駁巴士出返元朗,最多咪半個鐘時間
睇片果班又唔係武勇果班黎
舊 07-22-19, 02:28 PM   #769
chitkan

【無警時分】YOHO MALL八成商戶拉閘 雀巢廠「疏散」 傳黑幫下午「元朗屠城」
https://hk.news.appledaily.com/break...90722/59849870

咁大鑊?

仲有傳話二百刀手出緊元朗見人就斬
舊 07-22-19, 02:29 PM   #770
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
但係在下覺得佢地會照搞

明明呢D最隹方法就係唔去等佢地撲空,硬碰就算做到以一換一都係蝕晒。
普通市民點會估到中招

舊 07-22-19, 02:31 PM   #771
神人ではない!新人だ

引用:
我都唔係好明點解要出元朗站
搭出天水圍轉返MTR接駁巴士出返元朗,最多咪半個鐘時間
睇片果班又唔係武勇果班黎
係都冇用,對方個個有棍日日淨係打生打死,站內又冇咩可以拎黎做武器/防具…

舊 07-22-19, 02:36 PM   #772
chitkan

引用:
係都冇用,對方個個有棍日日淨係打生打死,站內又冇咩可以拎黎做武器/防具…

我意思係知道元朗有白衫伏人
點解仲晌元朗同朗屏站落, 搭多一個站落天水圍轉返巴士出元朗咪安全
舊 07-22-19, 02:36 PM   #773
chitkan

當然依D係馬後炮
點估倒班生番咁癲真係見人就打
舊 07-22-19, 02:38 PM   #774
chitkan

有朋友傳左條錄音黎話尋晚幾百黑底晌屯門開大會
呢兩日做野,唔止有刀,幾個有砲添喎

而家真係唔知邊D真
舊 07-22-19, 02:42 PM   #775
神人ではない!新人だ

引用:
有朋友傳左條錄音黎話尋晚幾百黑底晌屯門開大會
呢兩日做野,唔止有刀,幾個有砲添喎

而家真係唔知邊D真
…堅唔知班黑幫想點,今日WEEKDAY大把人要收工返屋企,立志成為人民公敵?

而狗繼續扮唔知…
https://hk.news.yahoo.com/%E8%AD%A6%...061434602.html

此篇文章於 07-22-19 02:46 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:29 PM

手機版 | APP版