Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-11-17, 10:37 AM   #551
com1010hkjp
God of Gamer
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
試完.....等need for speed 算

整體玩落同之前冇咩突破(伸利冇買GT6)

影相玩法叫多左,比埋個拉花功能...其實得呢兩樣最吸引我

暫時車種太少,就算之後更新都唔多得去邊

online 順暢,一讚

不過save要online(!?)

講真你畫面幾靚...揸緊係唔多會留意到

成隻game 好似方向錯錯地

舊 10-11-17, 11:19 AM   #552
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
有拉花咩? 好似唔覺.

開頭見到旺角相, 仲以為有番香港賽道, 點知原來得一張靜態背景影相....失望.

舊 10-11-17, 03:50 PM   #553
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
我真係唔明點解一隻賽車game,點解依家要變到有咩影相模式……
對我黎講,真係一D吸引力都無。(身邊有玩既朋友都係咁話)

用呢d資源去整多d車、加返基本要有既天氣動態系統等等好過啦。
(呢集有SC嗎? 無既話,都好應該要加埋。)
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-17, 03:54 PM   #554
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
都仲係驚佢個vr mode係無得online/其他game mode度開唔敢買vr住

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-17, 04:09 PM   #555
tojanto
Junior Member

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: anyone 查看文章
都仲係驚佢個vr mode係無得online/其他game mode度開唔敢買vr住

我覺得online 無得VR, 應該limit車款同單人模式
我估。。。

Sent from my iPhone using Gaforum
tojanto 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-17, 04:18 PM   #556
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: anyone 查看文章
引用:
作者: tojanto 查看文章
我覺得online 無得VR, 應該limit車款同單人模式
我估。。。

Sent from my iPhone using Gaforum
我的諗法一樣 。

另外一問 , 大家覺得如果玩這 GAME 請問用 新 PSVR 或者 
用 2016 PSVR 玩 兩者有分別嗎?

日本新版 PSVR ¥50000 先連棍子 。
香港行版 2016 PSVR 做推廣中 $ 2988 ~ 3488

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 10-11-17 04:20 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-17, 04:37 PM   #557
tojanto
Junior Member

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
我的諗法一樣 。

另外一問 , 大家覺得如果玩這 GAME 請問用 新 PSVR 或者 
用 2016 PSVR 玩 兩者有分別嗎?

日本新版 PSVR ¥50000 先連棍子 。
香港行版 2016 PSVR 做推廣中 $ 2988 ~ 3488

新舊VR講明左機能上無分別,只係外觀設計有些少唔同
只係PS4 同PS4 Pro嘅分別

tojanto 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-17, 04:38 PM   #558
anyone
The One
↘嫁

ps4 同ps4 pro好大分別渦

舊 10-11-17, 05:11 PM   #559
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
同時玩Forza7 同GTS DEMO , 今次我BUY FORZA多啲
只能夠講今次GT 唔太係我杯茶 , 我只想玩下唔同車/track , 得閒玩下time attack 自high 下
今集GT 真係偏重左去VIRTUAL TO REAL DRIVE / E Sport
所有資源重推倒重來咁濟 ..... 同之前講用得返根本兩回事
攪到車/track 嚴重地少 .... 無錯ps4 pro 4k HDR 畫面係無得輸
但整體遊戲性真係低左 .....

舊 10-11-17, 06:00 PM   #560
安安

註冊日期: Jan 2002
online有Kart 同東外環
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-17, 06:17 PM   #561
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: シェンムー 查看文章
同時玩Forza7 同GTS DEMO , 今次我BUY FORZA多啲
只能夠講今次GT 唔太係我杯茶 , 我只想玩下唔同車/track , 得閒玩下time attack 自high 下
今集GT 真係偏重左去VIRTUAL TO REAL DRIVE / E Sport
所有資源重推倒重來咁濟 ..... 同之前講用得返根本兩回事
攪到車/track 嚴重地少 .... 無錯ps4 pro 4k HDR 畫面係無得輸
但整體遊戲性真係低左 .....
我覺得似一隻電子版汽車年鑑多過一隻GAME

不過自己又怕同時玩兩隻唔同車GAME會影響操作
所以就算D人話PC2,F7好,都專注玩GTS算了
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-17, 09:21 PM   #562
MTse
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDMTSe
啱啱試咗,今次個手掣加six Aixis個操作非常正!想買cheap呔嗰啲可以慳返啲錢喇

MTse 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-17, 09:31 PM   #563
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: MTse 查看文章
啱啱試咗,今次個手掣加six Aixis個操作非常正!想買cheap呔嗰啲可以慳返啲錢喇

都算有心整喇

又six aixis 又用盡touch pad

賽道好似 有新賽道

不過天氣變化 同車損唔多見

其實之前 6月個beta 同依家變化不大

唔明d人係咁話唔好玩 仲話drive club 仲好

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-17, 09:34 PM   #564
anyone
The One
↘嫁

想問下過彎搞到感覺斷斷續續果個assist係咩?

舊 10-12-17, 08:46 AM   #565
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
集集都用手制玩,今集轉彎好似唔同左,難左操控,平時揸車無揸咁快都唔知佢真左定點
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 03:56 PM   #566
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: pureman 查看文章
集集都用手制玩,今集轉彎好似唔同左,難左操控,平時揸車無揸咁快都唔知佢真左定點
難左+1

不過熟左又冇咩野

舊 10-12-17, 06:31 PM   #567
安安

last day 鈴鹿 紐堡林GP 911
舊 10-12-17, 06:44 PM   #568
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 安安 查看文章
咩組別先

我從使用 Tapatalk 的 F8332 發送

站(2024/03/16)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 06:44 PM   #569
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
McLaren VGT好快

我從使用 Tapatalk 的 F8332 發送

站(2024/03/16)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 06:50 PM   #570
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 權愛真 查看文章
我真係唔明點解一隻賽車game,點解依家要變到有咩影相模式……
對我黎講,真係一D吸引力都無。(身邊有玩既朋友都係咁話)

用呢d資源去整多d車、加返基本要有既天氣動態系統等等好過啦。
(呢集有SC嗎? 無既話,都好應該要加埋。)
我印象中影相Mode好似係PS3年代已經有啦!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 07:24 PM   #571
anyone
The One
↘嫁

GT4就有啦

舊 10-12-17, 08:07 PM   #572
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 安安 查看文章
吓? 日日 唔同賽道開放咩

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-17, 08:20 PM   #573
anyone
The One
↘嫁

beta版daily race日日3條唔同架

舊 10-12-17, 10:17 PM   #574
安安

11:00收檔
點解會有個N100
舊 10-12-17, 10:29 PM   #575
anyone
The One
↘嫁

rolling start過緊彎放比你控制真係癡線

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] Gran Turismo 5 Spec 2.05【技術心得研究所討論區】 TCS_disable 攻略及心得交流區 1012 03-25-12 02:57 AM
[PSP] Gran Turismo Portable neo2046 手提遊戲機討論版 1188 10-29-09 10:55 PM
GRAN TURISMO HD (免費Download) 神祕人1號 電視遊戲討論版 336 03-24-07 11:15 PM
[PS2]Gran Turismo 4 ONLINE neo2046 電視遊戲討論版 36 07-16-06 02:35 AM
[PS2]Gran Turismo For Boys 神祕人1號 電視遊戲討論版 18 11-11-04 05:06 PM

現在的時間是 07:04 PM

手機版 | APP版