Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-21-05, 07:39 PM   #76
黑咪 破壞大王
God of Gamer
地上最頹廢人間

註冊日期: Mar 2003
Arrow

引用:
作者: 神京
我好想知個死老野會點同食人魔打~
最強護身...(連個心臟都整停)
今話應該係刃牙同勇次郎的父子之戰...
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-05, 11:59 PM   #77
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
亞里2世唔係同刃牙爭女咩?
又當無回事?.........

舊 02-22-05, 12:40 AM   #78
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Lightbulb

引用:
作者: kofire
亞里2世唔係同刃牙爭女咩?
又當無回事?.........
唔係...
亞里JR已經開始挑機!!!
舊 02-27-05, 05:42 PM   #79
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
刃牙1,2部入哂(2部差23)
1部真係好正,最後果場感染力好大
不過,總覺得勇次郎這角色有d無謂.......仲有克己呢個角色,可以跟花山匹敵,為何到第2部搞成咁

ps:漫長的戰爭完結了(對我而言=.=")

舊 02-28-05, 04:18 PM   #80
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
就係因為有勇次郎.所以刃牙先會變得咁強.
我覺得佢兩父子好似"我要衝線"(F)赤木軍馬兩父子咁.----兒子要超越父親.
克己搞成點?佢都砌抵左一個死囚丫。

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-05, 05:13 PM   #81
elmond
女權主義信奉者

引用:
作者: 機動盜賊首領-電
就係因為有勇次郎.所以刃牙先會變得咁強.
我覺得佢兩父子好似"我要衝線"(F)赤木軍馬兩父子咁.----兒子要超越父親.
克己搞成點?佢都砌抵左一個死囚丫。
勇次郎.....總覺得他出黎"搞笑"
個死囚同佢打,完全不是用一貫的戰鬥方式..........

舊 02-28-05, 06:35 PM   #82
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: elmond
仲有克己呢個角色,可以跟花山匹敵,為何到第2部搞成咁

克已就算到第二部都無變過,但問題第一部獨步講得好清楚,克已「武術」已經練到好高,但實戰同打擂台係兩回事,所以克已打敗花山同擂台賽限制咗「打架大師」好有關係。

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-05, 09:14 PM   #83
Kyle
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
1部真係好正,最後果場感染力好大
不過,總覺得勇次郎這角色有d無謂.......仲有克己呢個角色,可以跟花山匹敵,為何到第2部搞成咁

第一部劇情係好睇好多架^^..
只買到刃牙2第14期的人上
睇完之前的post後...難以理解竟有人可以和怪物匹敵
Kyle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-05, 10:47 PM   #84
elmond
女權主義信奉者

引用:
作者: HEAD_HUNTER
克已就算到第二部都無變過,但問題第一部獨步講得好清楚,克已「武術」已經練到好高,但實戰同打擂台係兩回事,所以克已打敗花山同擂台賽限制W「打架大師」好有關係。
所以我覺得愚地獨步講d野好o岩
事實上,第2部的才是戰鬥

舊 02-28-05, 11:13 PM   #85
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
所以我覺得愚地獨步講d野好o岩
事實上,第2部的才是戰鬥
不過講開又講.....睇完安賽因VS龍書文......其實係咪真係有拔拳術呢回事?(我搵個friend測試過,由褲袋「甩」個拳個出嚟個friend話真係快過普遍出拳格勢)

我的雜談小屋
舊 02-28-05, 11:37 PM   #86
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
不過講開又講.....睇完安賽因VS龍書文......其實係咪真係有拔拳術呢回事?(我搵個friend測試過,由褲袋「甩」個拳個出嚟個friend話真係快過普遍出拳格勢)
我都試過在地鐵同火車測試船戰步,
發現如果唔用腰力的話係沒有作用的
舊 02-28-05, 11:43 PM   #87
elmond
女權主義信奉者

引用:
不過講開又講.....睇完安賽因VS龍書文......其實係咪真係有拔拳術呢回事?(我搵個friend測試過,由褲袋「甩」個拳個出\個friend話真係快過普遍出拳格勢)
佢應該(理論)同拔刀術原理相同,將攻擊時幅度收窄,減少攻擊距離,令外也有加快之用
不過,如果是褲袋....應該會扯爆線

舊 03-01-05, 06:30 PM   #88
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: 黑咪 破壞大王
我都試過在地鐵同火車測試船戰步,
發現如果唔用腰力的話係沒有作用的

我都試過,發現船戰步最大好處係將腳抓力加強,不過就變相將控制力量都放哂係腰部

我的雜談小屋
舊 03-01-05, 06:34 PM   #89
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
佢應該(理論)同拔刀術原理相同,將攻擊時幅度收窄,減少攻擊距離,令外也有加快之用
不過,如果是褲袋....應該會扯爆線
今日再搵一個空手道黑帶高手請教,佢話的確係可以減少多餘動作,而且手放係褲袋的確有隱藏攻勢可能.....不過缺點就係,如果反應唔上對方咁快的話,兩隻手係褲袋嘅狀態=捱打

用拔拳術的話就一定要著啲功夫綿褲.....如果唔係扯爆線機會率係>50%

我的雜談小屋
舊 03-01-05, 06:58 PM   #90
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
今日再搵一個空手道黑帶高手請教,佢話的確係可以減少多餘動作,而且手放係褲袋的確有隱藏攻勢可能.....不過缺點就係,如果反應唔上對方咁快的話,兩隻手係褲袋嘅狀態=捱打

用拔拳術的話就一定要著啲功夫綿褲.....如果唔係扯爆線機會率係>50%
龍書文就係輸在這個
舊 03-01-05, 08:58 PM   #91
elmond
女權主義信奉者

引用:
龍書文就係輸在這個
龍書文就係輸在肉盾上
肉盾攻勢以慢但攻擊力高為主

舊 03-03-05, 05:30 PM   #92
elmond
女權主義信奉者

3月30出25

舊 03-16-05, 07:53 PM   #93
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
龍書文就係輸在肉盾上
肉盾攻勢以慢但攻擊力高為主
最後龍書文把雙手插袋是要用拔拳術反擊,
因安賽因根本看不到他拔拳...
但最後不及安賽因個頭快同硬,
而安賽因在那時才知道龍書文原本是想用拔拳術...

所以安賽因說那句:「直至最後為止你是聰明的」
舊 03-16-05, 08:01 PM   #94
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
我都試過,發現船戰步最大好處係將腳抓力加強,不過就變相將控制力量都放哂係腰部
實際上船戰步是可以邊行邊打吧???
今日用佢在潮濕的地上走果然可以很易平衡身體
舊 03-16-05, 11:09 PM   #95
elmond
女權主義信奉者

引用:
最後龍書文把雙手插袋是要用拔拳術反擊,
因安賽因根本看不到他拔拳...
但最後不及安賽因個頭快同硬,
而安賽因在那時才知道龍書文原本是想用拔拳術...

所以安賽因說那句:「直至最後為止你是聰明的」
原來如此
其實我本來都唔太明佢up咩
不過話時話,我幾鍾意龍書文這角色,都希望佢有機會再出場

知唔知25講到邊
另外....有邪道嗎?

舊 03-17-05, 03:42 AM   #96
logitech
Junior Member

註冊日期: Sep 2003
想問問刃牙第二部係咪未完架

因 yahoo serach 到 刃牙第二部 1-xx 完晒既動畫
連漫畫都有 1-xx 完咁

thz~
logitech 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-05, 05:01 AM   #97
月牙火介
《kofire》

引用:
作者: logitech

因 yahoo serach 到 刃牙第二部 1-xx 完晒既動畫

thz~
第一部42期完
第二部24期未完

舊 03-17-05, 11:07 AM   #98
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
作者: logitech

thz~
動畫的第二部只是漫畫第一部的最大格闘會編來的.
舊 03-17-05, 06:59 PM   #99
山治
Game Master
天元突破

註冊日期: Jun 2003
XBox Live Gamertagsidpistols
呢排開始睇呢本野
好正....好睇..
愚地獨步好型.....花山都係....
山治 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-05, 02:08 AM   #100
月牙火介
《kofire》

花山人氣好高,作者新畫左一個花山的短篇.

論壇跳轉

現在的時間是 03:58 AM

手機版 | APP版