Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-17-19, 12:47 PM   #576
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Thx
睇落個方法唔啱我style
我慢慢儲錢算
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-19, 03:51 PM   #577
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
比起呢集呢款,我更鍾意原創故事,ps2隻neo係ok
之後無再見家用機有呢類
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-19, 04:46 PM   #578
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Lamsze 查看文章
不過聽故事係好好,而且有得用奸果邊,我自己唔係睇畫質既人
引用:
作者: Fio 查看文章
呢個年頭咁多炒冷飯game不如remaster重製monoeye啦

今集開發得7788,劇情都算夠份量(當然每個故事多多幾集同有if路線更好),唔計NS優化問題,演出我覺得都幾有誠意,如果機戰都做到呢個程度我覺得3D都可以接受
由手機版發出
唔算好
原創故事既劇情其實好鬼老套兼感情戲進展快到超展開咁
件宿敵無論係遊戲設定難度定故事表現都係好弱好弱,仲要無咩BOSS既氣場
爭囡囡爭輸左所以拉致監禁調教洗腦,出得NTR本果種劇情...

不過用自護做開局就真係G GEN第一次嘗試
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-19, 05:33 PM   #579
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
https://www.youtube.com/watch?v=vkP-...ature=youtu.be

如果有DLC1既話仲爽,兩次3hr既就養到7部WZC

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-19, 06:23 PM   #580
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=vkP-...ature=youtu.be

如果有DLC1既話仲爽,兩次3hr既就養到7部WZC
我已經可以一關3round9部WZC

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 12-17-19, 10:36 PM   #581
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
我已經可以一關3round9部WZC

邊一關?月鋼?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-19, 11:05 PM   #582
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
邊一關?月鋼?
無錯
但當然有條件
一個範圍10格以上艦長(應該要有統率skill先得)
一個魅力值950嘅guest
有加速skill船員&強化部件
仲有11個set左現狀維持skill嘅駕駛員&船員
最後係攻擊力350起碼嘅戰艦

齊晒就月鋼第一版每3回合煮起9隻熟雞

舊 12-19-19, 07:42 AM   #583
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
W 迪奧/多諾華條女都鬼隱左~劇情會唔會cut太多呀~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-19, 08:13 AM   #584
真!DC
Banned User
奉行我道

G gen不嬲都大cut劇情淨係留底重要戰役
以前一套作品得四五關今次有7,8關玩算多了
由手機版發出
舊 12-22-19, 10:52 AM   #585
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
買咗都未開game,打緊獨眼高達
有冇人會有獨眼高達嘅攻略,想拎隱藏機
拎咗NT1駕駛但係無NT1

當年黎講個遊玩性真喺唔差得過今日嘅g gen
頭十關自護方好難打,第十關先開始有高達
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-19, 05:13 PM   #586
HM

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
買咗都未開game,打緊獨眼高達
有冇人會有獨眼高達嘅攻略,想拎隱藏機
拎咗NT1駕駛但係無NT1

當年黎講個遊玩性真喺唔差得過今日嘅g gen
頭十關自護方好難打,第十關先開始有高達
由手機版發出
http://tonghu.txt-nifty.com/tori/2018/02/wsc-b7a6.html
參考呢個啦
雖然都係有漏,但網上最齊已經係呢個
另外移植左都係將原版d bug照樣帶晒過黎
部份bug係會嚴重影響遊戲進行
自己睇路

NT-1早期要拎應該都只有索敵撞下有無高達
舊 12-22-19, 10:34 PM   #587
ultimawk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
超越之龍所有能力得10
點先整勁佢?
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-19, 02:58 AM   #588
知世公主
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: ultimawk 查看文章
超越之龍所有能力得10
點先整勁佢?
你講角色定機先角色俾錢升佢咪勁D

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-19, 10:10 PM   #589
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ultimawk 查看文章
超越之龍所有能力得10
點先整勁佢?
人的話用150萬左右就能變很強
機的話養到lv60左右吧

這機的特點
不是比你放船員 升lv嗎

玩oo電影第一關
船放你想養的機外
全放超越龍+廢零件

之後玩地獄難度 戰艦9鎖射爆lv

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-19, 07:47 PM   #590
iu fu pig
塵埃...

岩岩開game
00第一關已經見到機海(太空邊得黎咁多恐怖分子)
用緊MW輕鬆玩,岩岩玩完獨眼高達點都要買一架
由手機版發出
舊 12-26-19, 12:39 AM   #591
pet3
The One

引用:
岩岩開game
00第一關已經見到機海(太空邊得黎咁多恐怖分子)
用緊MW輕鬆玩,岩岩玩完獨眼高達點都要買一架
由手機版發出
有兩部

一部藍一部白
兩個DLC黎

記得dl

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 12-26-19, 10:06 AM   #592
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: pet3 查看文章
有兩部

一部藍一部白
兩個DLC黎

記得dl
買咗白色獨眼,同埋駕駛員(成七萬幾)
我玩緊鐵血車車隊,全部扣敵人兩千幾,獨眼一炮扣6千
太強了

飛機坦克今集一開始就有得買,無得開發坦克車
由手機版發出
舊 12-26-19, 02:41 PM   #593
真!DC
Banned User
奉行我道

係OO第一季d卒忠於原作太弱
由手機版發出

此篇文章於 12-26-19 03:38 PM 被 真!DC 編輯。
舊 12-26-19, 04:30 PM   #594
pet3
The One

引用:
買咗白色獨眼,同埋駕駛員(成七萬幾)
我玩緊鐵血車車隊,全部扣敵人兩千幾,獨眼一炮扣6千
太強了

飛機坦克今集一開始就有得買,無得開發坦克車
由手機版發出
給你一個好消息吧
這集只要你喜愛
吉姆級都可以999攻擊

當然極限性能追不上最強機
但完全足夠你打爆敵機

FGO 目標預算
舊 12-27-19, 02:26 PM   #595
iu fu pig
塵埃...

引用:
給你一個好消息吧
這集只要你喜愛
吉姆級都可以999攻擊

當然極限性能追不上最強機
但完全足夠你打爆敵機
技能點無加攻擊,全部加en
遊擊無en唔掂,有興趣整架鐵華團車車999
錢真喺好難分配,(就黎夠錢買架鐵血綠色卒仔船)
呢家開始玩鐵人leo卒仔,一下扣4千幾了
由手機版發出

此篇文章於 12-27-19 02:30 PM 被 iu fu pig 編輯。
舊 12-28-19, 02:36 AM   #596
HM

今次填完問卷都會有d DLC item
問卷既問法同機戰都差唔多,不過問題無機戰問卷咁多
可以上去填下次想入咩作品,都係5套
仲有得揀如果有新作比較想要邊類型G GEN
舊 12-28-19, 10:09 AM   #597
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: HM 查看文章
今次填完問卷都會有d DLC item
問卷既問法同機戰都差唔多,不過問題無機戰問卷咁多
可以上去填下次想入咩作品,都係5套
仲有得揀如果有新作比較想要邊類型G GEN
問卷上官網有嗎?
打緊00第二關,除咗隻艦無一部機識飛⋯(戰艦都夠打嘅)
好似個時間線同動畫調轉咗
由手機版發出
舊 12-28-19, 12:53 PM   #598
pet3
The One

引用:
技能點無加攻擊,全部加en
遊擊無en唔掂,有興趣整架鐵華團車車999
錢真喺好難分配,(就黎夠錢買架鐵血綠色卒仔船)
呢家開始玩鐵人leo卒仔,一下扣4千幾了
由手機版發出
正常人早期唔會加en吧

遊擊的話
你只要不緊接自己人一回合就有30% 回復

FGO 目標預算
舊 12-28-19, 02:37 PM   #599
iu fu pig
塵埃...

引用:
正常人早期唔會加en吧

遊擊的話
你只要不緊接自己人一回合就有30% 回復
因為唔想一槍一隻卒
遊擊回en唔多夠用,

原來有咁多款布勒,
舊 12-28-19, 03:20 PM   #600
真!DC
Banned User
奉行我道

一Turn加得30%支援多幾次就冇晒
早期d機en基數低,30%都係加得二三十
由手機版發出

此篇文章於 12-28-19 03:22 PM 被 真!DC 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
sell SWITCH Sd Gundam G Generation Cross Rays日版有歌版有中文字幕 (沒有CODE) 深水歩站交收 PORTABLE 買賣專區 0 10-12-20 11:49 AM
タツノコ(龍之子) VS CAPCOM CROSS GENERATION OF HEROES neo2046 街機遊戲討論版 350 04-04-09 04:42 PM
請問有無人知邊度有ps1果隻 Gundam G Generation F 賣? nobu-k 電視遊戲討論版 0 08-13-06 04:24 PM
Cross Bone Gundam的故事係點的?? 普通人一個 日本動漫畫討論版 0 01-01-04 01:52 AM

現在的時間是 11:49 AM

手機版 | APP版