Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-24-10, 06:36 AM   #626
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
故事如果有心睇下對白唔話係超好,但最少唔係腦殘+空範
雖則無啦啦叫你第二集就真係…
唔會腦殘既,不過有6成對白其實好空泛,成隻game story line我覺得絕對係心有餘而力不足個隻
佢又想表達個幾個人物共患難,不過表達力真係弱咗d,對咗5個幾鐘都比唔到d咩深刻感情觀眾
再者,寫故事最大忌係本身唔係好,再加反白個度會比個好大落差觀眾

此篇文章於 10-24-10 11:43 AM 被 沙翁 編輯。
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 09:09 AM   #627
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
玩左一陣唔知點解覺得好LOST PLANET FEEL......
MAMA地...

舊 10-24-10, 12:13 PM   #628
沙翁
Crazy Gamer

引用:
作者: 小黑 查看文章
玩左半個鐘多D,第一關都未完,但真係好正,下下都已經大戰咁
真係好鬼刺激,爽快度又高
所以有d野真係要自己試過先知
舊 10-24-10, 01:51 PM   #629
7ming_格鬥苦手
God of Gamer
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
剛剛爆左N難度,總共用了5:26,
唔.....感覺上這個長度經已足夠,
因為要經常在被"圍攻+快速+迴避+不斷切換入慢動作"之下玩,
會好傷神,如果超過10hrs,在不斷重複呢個模式下玩家好快會厭=.="
同埋呢隻要白金,冇咩難度,唯一難既,應該係爆H,GH......
如果爆機後可以用GP-02大叔,應該好爽~~
值得玩的

P.S,電鋸係呢隻game既神兵.......

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 02:24 PM   #630
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:
作者: 7ming_格鬥苦手 查看文章
剛剛爆左N難度,總共用了5:26,
唔.....感覺上這個長度經已足夠,
因為要經常在被"圍攻+快速+迴避+不斷切換入慢動作"之下玩,
會好傷神,如果超過10hrs,在不斷重複呢個模式下玩家好快會厭=.="
同埋呢隻要白金,冇咩難度,唯一難既,應該係爆H,GH......
如果爆機後可以用GP-02大叔,應該好爽~~
值得玩的

P.S,電鋸係呢隻game既神兵.......
個杯好似爆HARD就得,唔洗爆GH
不過最難個杯唔係過晒D挑戰咩?

舊 10-24-10, 02:27 PM   #631
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
引用:
作者: kyo353 查看文章
個杯好似爆HARD就得,唔洗爆GH
不過最難個杯唔係過晒D挑戰咩?
係咩?冇上網睇全杯,以為爆埋GH就係解埋隱藏杯

同埋同一場有兩隻鑽佬真係幾煩=.=

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 02:45 PM   #632
沙翁
Crazy Gamer

其實hard同normal 唔差好遠...
之前見佢爆兩次機就已經開咗70%盃,以為佢係白金思物
不過原來個隱藏盃先係精髓

有d似ninja gaiden sigma2
一隻盃搞到成隻game超難白金
舊 10-24-10, 02:56 PM   #633
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
仲有隻盃係要不死完成隻game,可能要用eay playthough 多一次
不過見隻game好多銅盃,都冇咩金,銀盃
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 04:40 PM   #634
沙翁
Crazy Gamer

暫時打咗3個challenge,原來第3個challenge挨過咗頭2波自殺式攻勢會好打好多
你地點打藍色細機械人
下下咁衝埋黎真係好煩...

引用:
仲有隻盃係要不死完成隻game,可能要用eay playthough 多一次
不過見隻game好多銅盃,都冇咩金,銀盃
唔係好多game都係咁架咩
舊 10-24-10, 06:01 PM   #635
小黑

引用:
作者: 沙翁 查看文章

唔係好多game都係咁架咩
唔死過一關就好多
唔死完成遊戲就好少
舊 10-24-10, 06:16 PM   #636
joeypong
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDjoeypong
XBox Live Gamertagjoeypong
引用:
作者: hell & heaven 查看文章
玩左一陣唔知點解覺得好LOST PLANET FEEL......
MAMA地...
LOST PLANET 2 一D都唔差...

joeypong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 10:32 PM   #637
Prince21
Insane Gamer
終於可以早d訓覺

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDGafinity
想問下爆左機的朋友

請問:爆左機之後射晒d制作人員有冇野獎的?

另外爆左機有冇得keep 返d武器lv 去新save? thanks

舊 10-24-10, 10:53 PM   #638
ヂユレア
Banned

註冊日期: Apr 2010
3DS Friend Code2921 9041 7063
引用:
作者: Prince21 查看文章
想問下爆左機的朋友

請問:爆左機之後射晒d制作人員有冇野獎的?

另外爆左機有冇得keep 返d武器lv 去新save? thanks
無.......
ヂユレア 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-10, 01:26 AM   #639
Prince21
Insane Gamer
終於可以早d訓覺

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDGafinity
引用:
作者: ヂユレア 查看文章
無.......
咁請問個hidden trophy 係咩黎 thanks

舊 10-25-10, 01:57 AM   #640
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: 7ming_格鬥苦手 查看文章
...P.S,電鋸係呢隻game既神兵.......
三上前作中, 電鋸都係神兵~~~而且PLAYER仲係用唔到!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-10, 10:21 AM   #641
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
作者: Prince21 查看文章
咁請問個hidden trophy 係咩黎 thanks
應該係CHALLENGE全破

玩左頭幾個仲辛苦過打HARD
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-10, 11:59 AM   #642
C.N
Junior Member

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: will1223 查看文章
應該係CHALLENGE全破

玩左頭幾個仲辛苦過打HARD
第6個CH第一波已經出現BOSS級敵人了~= =

C.N 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-10, 12:11 PM   #643
沙翁
Crazy Gamer

引用:
唔死過一關就好多
唔死完成遊戲就好少
其實我係講緊d盃
3金5銀其實都唔少啦
舊 10-25-10, 12:26 PM   #644
will1223
Crazy Gamer

引用:
作者: C.N 查看文章
第6個CH第一波已經出現BOSS級敵人了~= =
昨晚爆埋HARD開始玩CHALLENGE
越打越覺得HARD好輕鬆
今晚試埋淨番個幾個CHALLENGE先

不死個盃有D難度
舊 10-25-10, 02:25 PM   #645
C.N
Junior Member

註冊日期: Aug 2010
引用:

不死個盃有D難度
不死盃唔難~開Casual Auto玩就得~

C.N 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-10, 02:30 PM   #646
小黑

引用:

不死個盃有D難度
我仲係玩緊NORMAL ,不過玩熟左基本上真係越黎越易玩
而家都唔洗點死都過到關

快D爆機打埋HARD先
舊 10-25-10, 02:42 PM   #647
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
可能太耐冇打機,覺得NORMAL都有d難度,大獲

舊 10-25-10, 04:29 PM   #648
will1223
Crazy Gamer

引用:
我仲係玩緊NORMAL ,不過玩熟左基本上真係越黎越易玩
而家都唔洗點死都過到關

快D爆機打埋HARD先
成日唔覺咁俾D即死攻擊秒左
試過1-2俾大型輸送機壓死

死左出TITLE再CONTINUE可唔可行?

此篇文章於 10-25-10 04:45 PM 被 will1223 編輯。
舊 10-25-10, 08:01 PM   #649
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
Sam Gideon 個CV 好似有少少似藤原啓治............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-10, 10:45 PM   #650
steve

註冊日期: Aug 2002
打到 4-2 打隻 ARGUS CORE (打2次),打死佢之後佢放 laser 射我,試過幾次都避唔到仲要一野死,係咪要避係d 牆後面定點?
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收ps3 game: vanquish 蝦片人 買賣專區 0 09-30-15 06:43 PM
[Rumor] VANQUISH 2 |三上真司 武藤遊戲 電視遊戲討論版 27 06-16-15 04:36 PM
賣PS3 vanquish,少量輕小說 jzeroj2 買賣專區 2 10-08-13 04:52 PM
放/賣 全新未開封PLAT ART 改 Vanquish Sam Gideon shukei 買賣專區 0 07-13-13 01:39 AM
賣PS3 vanquish,少量輕小說 jzeroj2 買賣專區 4 03-26-13 11:31 PM

現在的時間是 07:55 PM

手機版 | APP版