Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-16-06, 02:00 PM   #476
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: chuntaky
魔神2隻白色邪虎丸係冇出過模型
but 阿達英雄傳係出出過 white 邪虎 模型
o個隻我細個見過,不過o個陣唔係邪虎丸迷,冇買到
反而買左好幾隻xx龍神丸、xx龍星丸
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-06, 10:09 PM   #477
LonelyBlue
Ultimate Gamer

3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
作者: 古鐵.巨人
模型方面, 上次只係買左夏鬼丸, 無變型合體, 所以唔太清楚, 但如果你有留意上面我個POST, 其實係提過破鬼背脊個機關因為D件啤得唔係太好(主要係齒輪狀既件)而郁唔到, 所以只計外觀係無問題, 但係某D GIMMICK 野可能玩唔到
我arm arm都砌起左一隻夏鬼...
一開盒先知我隻孩之寶板龍星d料算幾好
cut前唔上色都要搵簡水洗洗
件件毛邊都好多,雕雕雕
有時篤唔入d孔,要自己挖開d
某d位可能要用膠水
gimmick野我個隻係危危扶,右手鬆鬆地
外觀就尚可

我仲買左隻超水捲...同正板一樣,係個盒唔得
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-06, 10:42 AM   #478
hattrick
Junior Member

註冊日期: Feb 2006
有冇人知會否出''新魔神英雄傳''復刻 box?
hattrick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-06, 01:41 PM   #479
chuntaky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
now 沒有''新魔神英雄傳''box的消息

我的相簿 http://www.wretch.cc/album/CHUNTAKY
更新中

此篇文章於 04-22-06 01:45 PM 被 chuntaky 編輯。
chuntaky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-06, 05:05 PM   #480
koumaou
Insane Gamer
降魔王

註冊日期: Mar 2005
想問有冇見邊度仲有第一界層?
Y記好貴……

……というわけで遠慮なくゆっくりとGL/BLをしなさい~
koumaou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-06, 06:45 PM   #481
airless

註冊日期: Dec 2004
係喇…1至4界層完全搵唔到有得賣…
有冇人知邊度仲有呀??
airless 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-06, 02:47 AM   #482
koumaou
降魔王

引用:
作者: 古鐵.巨人
模型方面, 上次只係買左夏鬼丸, 無變型合體, 所以唔太清楚, 但如果你有留意上面我個POST, 其實係提過破鬼背脊個機關因為D件啤得唔係太好(主要係齒輪狀既件)而郁唔到, 所以只計外觀係無問題, 但係某D GIMMICK 野可能玩唔到
執左隻龍星丸,如果會打磨上色o既,都見得下人。
素組就完全唔駛諗

此篇文章於 06-09-06 11:45 PM 被 koumaou 編輯。
舊 06-01-06, 10:16 AM   #483
hattrick

買左黑龍角, $ 2xx

諗緊上唔上色好
舊 06-02-06, 01:39 AM   #484
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
好開心 同事幫我正常價買左套魔神扭蛋
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 02:01 AM   #485
auntiethird
Ultimate Gamer
愛情萬歲!!!

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: jerry
好開心 同事幫我正常價買左套魔神扭蛋
唔係出o左復刻版咩?
信和都係$69 full set..

舊 06-02-06, 02:15 AM   #486
Lilith
Game Master
魔女の墮天使

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: auntiethird
唔係出o左復刻版咩?

Tai Po $48

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗

我珍惜你,你亦要珍惜你自己~
Lilith 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 07:45 PM   #487
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: auntiethird
唔係出o左復刻版咩?
同事幫我$48買左套
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-06, 02:39 AM   #488
cowcowho
Senior Gamer

引用:
作者: koumaou
素組就完全唔駛諗

koumaou 兄,你隻龍星 d 金色油得好正 , 可唔可以透露吓你點上隻金色呀, 因為我本來都想買隻龍星試試, 但係無乜信心上金色
cowcowho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-06, 02:10 PM   #489
koumaou
降魔王

引用:
作者: cowcowho
koumaou 兄,你隻龍星 d 金色油得好正 , 可唔可以透露吓你點上隻金色呀, 因為我本來都想買隻龍星試試, 但係無乜信心上金色
我唔係「兄」
……我係女黎架

全 GUNZE 噴罐。
上三層,
光澤黑底 --> 9號金 --> 48 透明黃。

其實有好多人嫌呢隻上金法黃得滯,
不過咁o岩龍星丸適合呢隻金黃色o者

--
不過你買呢隻國貨,要自己鑽大拳頭個窿。佢星龍劍個劍柄大得滯,揸唔到。
同埋關節會比原裝果隻鬆少少。

此篇文章於 06-04-06 02:21 PM 被 koumaou 編輯。
舊 06-05-06, 12:52 AM   #490
waitwait
God of Gamer
クリストファー

PSN  IDfattykin
引用:
我唔係「兄」
……我係女黎架

全 GUNZE 噴罐。
上三層,
光澤黑底 --> 9號金 --> 48 透明黃。

其實有好多人嫌呢隻上金法黃得滯,
不過咁o岩龍星丸適合呢隻金黃色o者

--
不過你買呢隻國貨,要自己鑽大拳頭個窿。佢星龍劍個劍柄大得滯,揸唔到。
同埋關節會比原裝果隻鬆少少。
ar~竟然有女仔砌模型~~

舊 06-05-06, 12:56 AM   #491
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: waitwait
ar~竟然有女仔砌模型~~
有女仔砌模型唔出奇,但係砌魔神英雄傳,仲要砌得咁pro先罕有...
佩服佩服!

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-06, 10:36 PM   #492
cowcowho

thx koumaou~~
失敬哂~ 估唔到原來係女中豪傑~~ 敬佩敬佩~
舊 06-06-06, 06:27 PM   #493
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
素組就完全唔駛諗

.....
有無人知新魔神英雄傳呢個系列既模型邊度重有得賣? 或者有無人放到全新既模型出黎?
我搵左好耐都搵唔到.....

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-06, 02:14 AM   #494
koumaou
降魔王

TO 樓上諸兄
我唔PRO啦,冇噴筆,又油得唔好
不過講真我食得好雜,高達、魔神、魔動、Cyber Formula 到Macross(新、舊款) 等都砌過 XD

引用:
作者: 化學怪人
.....
有無人知新魔神英雄傳呢個系列既模型邊度重有得賣? 或者有無人放到全新既模型出黎?
我搵左好耐都搵唔到.....
我呢隻係「國貨」……
有興趣就去第17頁 #404 睇睇。

舊 06-07-06, 09:39 AM   #495
cowcowho

引用:
作者: archer
想問問大家覺得之前WF出固隻可變龍王丸如可、低吾低買?
e.... 你係邊道見到有得賣呀? 如果唔過500 我都會考慮入呀~

koumaou 你隻龍星真係整得好正~~ 唔駛咁謙
順便問吓兩肩 gei 龍形點處理呀?

此篇文章於 06-07-06 09:45 AM 被 cowcowho 編輯。
舊 06-07-06, 02:05 PM   #496
koumaou
降魔王

引用:
作者: cowcowho
koumaou 你隻龍星真係整得好正~~ 唔駛咁謙
順便問吓兩肩 gei 龍形點處理呀?
啊,多謝

佢跟果張貼紙唔係好掂,
諗住用文具鋪o既金色銻紙剪個龍形出黎。
不過MASKIING 好煩,冇咩動力整右肩

舊 06-09-06, 11:40 PM   #497
koumaou
降魔王

落雨冇得噴油,粗粗地油左飛雲佢。

舊 06-12-06, 12:35 PM   #498
hattrick

引用:

舊 06-12-06, 01:46 PM   #499
#1plus1#

註冊日期: Aug 2005
引用:

http://static.flickr.com/48/16365916....jpg[/img]
有冇油劍?
如果劍油了油,手渣劍時會整甩d色.其實有冇辦法避免?
當年就是這樣令把光龍劍甩色

引用:
作者: hattrick
reply唔可以齋出icon,請睇睇版規.

#1plus1# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-06, 05:20 PM   #500
cowcowho

引用:
作者: #1plus1#
有冇油劍?
如果劍油了油,手渣劍時會整甩d色.其實有冇辦法避免?
當年就是這樣令把光龍劍甩色

我玩 gei BB戰士D 劍都係咁..... 好似不能避免

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:51 PM

手機版 | APP版