Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-04-17, 03:23 AM   #726
chrischun
God of Gamer
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
作者: 信長 查看文章
唔係,爆左就爆左
.......

要開隱藏店

https://youtu.be/p5aHlIWr3OI
攪掂左先發現一個問題,我之前用3000盧比買左自建屋,宜家人都走曬,我仲有無方法加返D家具同武器架返去

舊 05-04-17, 03:57 AM   #727
jimmysinn91
Junior Member

註冊日期: Mar 2014
Nintendo Switch IDSW-3994-0070-2428
PSN  IDjimmyltsinn
引用:
作者: chrischun 查看文章
攪掂左先發現一個問題,我之前用3000盧比買左自建屋,宜家人都走曬,我仲有無方法加返D家具同武器架返去
完左婚禮之後, 你去番條新村同果兩個人講野, 佢地就會番去你屋企門口
jimmysinn91 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-17, 08:59 AM   #728
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
唔止連續2日,我試過同一日連續2次都試過,
完咗一次即刻第二次....

亦試過紅月頭頂飄過,但無火燒EFFECT、無播片、無怪復生,
呢個我覺得係BUG咗
我試過打打下人馬紅月,之後隻人馬唔見左
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-17, 10:39 AM   #729
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
有幾個問題:

1) 開完隱藏店,但點解冇得賣HYLIAN SHIELD?(我手上有一個)
2) RECOVERED MEMORIES #4 同 #6點開?

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-17, 12:33 PM   #730
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 阿聰 查看文章
有幾個問題:

1) 開完隱藏店,但點解冇得賣HYLIAN SHIELD?(我手上有一個)

2) RECOVERED MEMORIES #4 同 #6點開?

爆左自然會有得買,因為限持有一個

Sent from my iPhone using Gaforum

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-17, 01:06 PM   #731
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: kain_plus 查看文章
爆左自然會有得買,因為限持有一個

Sent from my iPhone using Gaforum
難怪,所以爆咗的話去買返一個就可以了。唔該晒!

舊 05-05-17, 03:38 PM   #732
chrischun
Juliuscrui

主線要做既野基本上都做曬,開始支線任務先覺得盾反先係皇道

舊 05-06-17, 02:47 PM   #733
chrischun
Juliuscrui

感動,終於搵齊120廟,宜家仲有41個未打,打完就有林克裝,發現咁集隻坐騎用途唔大,基本上隻馬好多地方去唔到,我行路跑山仲快

舊 05-06-17, 05:08 PM   #734
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
有幾個問題:

#4同#6都要完成主線任務,#4要於火山區救Daruk後代再返去同村長交代就有,#6於沙漠區揾返雷面具俾現任女族長。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-17, 03:16 AM   #735
chrischun
Juliuscrui

經歷十幾小時,終於攞到林克經典服,攰到想死,不過睇見經典服要既升級材料,比死更難受

此篇文章於 05-07-17 03:19 AM 被 chrischun 編輯。
chrischun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-17, 03:18 PM   #736
阿聰

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
#4同#6都要完成主線任務,#4要於火山區救Daruk後代再返去同村長交代就有,#6於沙漠區揾返雷面具俾現任女族長。
謝謝!前日連打三個主線時見到了。

舊 05-08-17, 11:50 AM   #737
chrischun
Juliuscrui

嚟個公主真係煩,係最後第13個記憶碎片回憶,明明自己可以有能力殲滅古代兵器,係都要我哋嘅林克哥哥打到重傷先出手

舊 05-08-17, 12:37 PM   #738
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
經歷十幾小時,終於攞到林克經典服,攰到想死,不過睇見經典服要既升級材料,比死更難受
洗龍素材就比死更難受.....咁昇Amiibo那堆經典服是甚麼?
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 02:21 PM   #739
阿聰

唔知道係咪中bug,我老早就完成robbie's research,
可以買ancient arrows之類,但個side quest仲係叫我搵robbie。

舊 05-08-17, 03:32 PM   #740
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
唔知道係咪中bug,我老早就完成robbie's research,
可以買ancient arrows之類,但個side quest仲係叫我搵robbie。
門口點左藍火未?有冇同博士再講過嘢?
舊 05-08-17, 03:37 PM   #741
阿聰

引用:
門口點左藍火未?有冇同博士再講過嘢?
門口點咗藍火了,有再同博士講嘢。
如果冇搞錯,樓上兩樣冇做完,係買唔到ancient物品。

舊 05-08-17, 03:58 PM   #742
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
拎左退魔劍,14心,一件古代裝升左一級
想問其實係可以夠打最後大佬
宜家周圍搵下野係好過癮,但係又唔知要強化到幾勁先夠打 xD
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 04:38 PM   #743
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: minekaoru 查看文章
打晒四隻怪獸就可以直接打最後大佬,其實唔難打。
不過煮多啲香蕉榴槤同鐵菇(同類5個入)加攻加防加心心。
舊 05-08-17, 05:15 PM   #744
chrischun
Juliuscrui

引用:
門口點咗藍火了,有再同博士講嘢。
如果冇搞錯,樓上兩樣冇做完,係買唔到ancient物品。

係可以買既,只不過係Robbie's research支線任務未解,同博士講野前脫光身上所有衣服,對話後就解了Robbie's research

其實你轉返英文系統,係youtube上打返任務名就可以知道點做,另一個方法係在選單(主線,支線任務)係要解既任務再按A制,會教你係邊個位置做嚟個任務

此篇文章於 05-08-17 05:19 PM 被 chrischun 編輯。
chrischun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 05:17 PM   #745
阿聰

引用:
係可以買既,只不過係Robbie's research支線任務未解,同博士講野前脫光身上所有衣服,對話後就解了Robbie's research
今晚返去試下先,謝謝。

舊 05-08-17, 05:22 PM   #746
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: minekaoru 查看文章
我一直都唔打最後BOSS住,廢事爆左無心情玩,宜家只係欠大約800種子,升級材料,支線任務,估計攪曬先開王

舊 05-08-17, 05:26 PM   #747
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
洗龍素材就比死更難受.....咁昇Amiibo那堆經典服是甚麼?
我無Amiibo,唔關我事,時運高,睇唔到Amiibo,買唔到Amiibo

舊 05-08-17, 06:47 PM   #748
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
嚟個公主真係煩,係最後第13個記憶碎片回憶,明明自己可以有能力殲滅古代兵器,係都要我哋嘅林克哥哥打到重傷先出手
公主之前係不得其法,第15段記憶Mipha有叫佢諗住保護「林克」不過未講完大佬就出現...
如果公主一早識用大能,咁...大家今次唔駛打...
舊 05-08-17, 11:15 PM   #749
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
打晒四隻怪獸就可以直接打最後大佬,其實唔難打。
不過煮多啲香蕉榴槤同鐵菇(同類5個入)加攻加防加心心。
順便問問...其實係咪盾反空翻呢d防技唔精就冇得玩......

事關打左兩隻神獸...根本都冇用過呢d防技......
但係打完後睇番GW...佢仲講到唔用就唔駛玩咁款......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 11:21 PM   #750
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
順便問問...其實係咪盾反空翻呢d防技唔精就冇得玩......

事關打左兩隻神獸...根本都冇用過呢d防技......
但係打完後睇番GW...佢仲講到唔用就唔駛玩咁款......
唔用打最後大佬係難打一啲(加攻加防加心可補),未至於冇得打。
不過打人馬獸/Guardian掌握盾反同後跳會好似食菜咁秒佢地。

標籤
Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM
[ETC] What if: Zelda: Breath of the Wild was an Anime? neo2046 電視遊戲討論版 0 07-04-16 12:19 AM
[3DS] ゼルダの伝説 トライフォース3銃士 / The Legend of Zelda: Tri Force Heroes 6402oen 手提遊戲機討論版 135 12-04-15 11:35 AM
[3DS] ゼルダの伝説 時のオカリナ 3D / The Legend Zelda Ocarina of Time | 繁體中文版 9月28日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 1115 10-28-12 11:53 PM

現在的時間是 02:23 AM

手機版 | APP版