Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
攻略及心得交流區>[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler)
haluforever 02:47 PM 03-26-15
作者: minekaoru:
我想問打兩隻狼點解咁難打,打左成晚仲係kick住係果度,但幾個friend都話好易打,係咪我太屎
我就會引佢去間屋個到,你係屋入面打佢就可以,因為佢入唔到屋的
whassupbun 02:48 PM 03-26-15
我想問打兩隻狼點解咁難打,打左成晚仲係kick住係果度,但幾個friend都話好易打,係咪我太屎
可以屈死佢, watch here, 3分33開始 (edit: 正是樓上所講引狼入唔到室既打法 )
唔想咁cheap就用燃燒彈
reiyaw 02:51 PM 03-26-15
作者: whassupbun:
可以屈死佢, watch here, 3分33開始 (edit: 正是樓上所講引狼入唔到室既打法 )
呢d都唔係新聞 神父P1都可以卡佢墓碑
http://shiniez.deviantart.com/gallery/
『庭』 05:40 PM 03-26-15
白痴問題, 汽油彈裝左係HOT KEY ( 下制) 但無反應?
而家要用就好慢咁按TOUCH PAD 再揀, 但睇片應該唔係咁架啵
請版友教教
大懶財 05:42 PM 03-26-15
作者: 『庭』:
白痴問題, 汽油彈裝左係HOT KEY ( 下制) 但無反應?
而家要用就好慢咁按TOUCH PAD 再揀, 但睇片應該唔係咁架啵
請版友教教
正方掣用道具
『庭』 05:49 PM 03-26-15
作者: 大懶財:
正方掣用道具
感謝, 可以去燒第一個BOSS了
ianbbhoho 07:22 PM 03-26-15
爆機
好似miss 左好多野無拿咁
二周目d 怪好硬,開過個新人再玩算
martinyau1979 07:54 PM 03-26-15
打完神父, 去埋教堂區 行哂, 無路行, 應該要去邊度?

下水道隻豬係未一定要打死?
martinyau1979 07:57 PM 03-26-15
一隻一隻引去樓梯到, 你伙企係樓梯扶手欄出面, 隻怪係另一面
隔住圍欄打係好安全
2009 10:25 PM 03-26-15
作者: ianbbhoho:
爆機
好似miss 左好多野無拿咁
二周目d 怪好硬,開過個新人再玩算
咁快
奧拉 11:39 PM 03-26-15
隻血獸次次都係第三型態俾佢一夾中即死
Kain 12:17 AM 03-27-15
作者: martinyau1979:
打完神父, 去埋教堂區 行哂, 無路行, 應該要去邊度?

下水道隻豬係未一定要打死?
去到舊雅南未?
reiyaw 12:29 AM 03-27-15
唔用拐杖之後隻game易左好多
minekaoru 02:46 AM 03-27-15
作者: whassupbun:
謝謝大家
我最後兜路去左後面避開左佢冇打
去到boss果度慘死
想問佢係咪唔一定要打住?
因為番左去夢境就有公仔傾計有得升level了

另外個輪椅阿伯唔見左好耐
係咪我唔小心殺左佢....
ianbbhoho 03:11 AM 03-27-15
謝謝大家
我最後兜路去左後面避開左佢冇打
去到boss果度慘死
想問佢係咪唔一定要打住?
因為番左去夢境就有公仔傾計有得升level了

另外個輪椅阿伯唔見左好耐
係咪我唔小心殺左佢....
可以打神父先

輪椅阿伯佢有野講先會出現
大懶財 07:28 AM 03-27-15
舊雅藍隻大佬, 咩血魔獸好厚血呀 。。。。
reiyaw 09:42 AM 03-27-15
http://www.reddit.com/r/bloodborne/c...is_adjustable/
作者: :
Above fifteen insight enemies start to get harder and gain new abilities. If you want the easier versions, get yourself under fifteen and they'll go back to normal. There may be higher thresholds for this but fifteen is the only one I've come across so far.
等我一路帶住廿幾靈視 原來會變hardmode
reiyaw 09:46 AM 03-27-15
作者: 大懶財:
舊雅藍隻大佬, 咩血魔獸好厚血呀 。。。。
P3之前都可以一槍槍反
P3一槍好似停唔到佢 唔知打唔中定點
專注回避,5連抓先抽一刀,再唔係帶定10粒燃燒彈佢原地噴毒果陣丟佢
Sar8 10:32 AM 03-27-15
頭phrase基本上冇難度
主要攻擊時機有兩次
第一種佢會伸頭埋來咬你(一咬我老兵血已經即死)之後會補一下爪擊,其實只要咬你果陣閃後一個身位行後多一步,已經可以儲定力,佢爪完之後就會轉到佢兩下(佢爪擊範圍唔大)
第二種就係佢會遠距離用爪左掃去右邊(正面視角),企後少少佢已經唔中,一樣儲力斧

phrase2一樣係咁打,唯獨是第二種攻擊佢會閃,所以就咁重攻一下就好
最要注意佢多左招五六連爪擊,呢招要係佢第三下停果陣時拿拿林去佢左右閃

phrase攻擊會緊密,但基本上攻略不變

btw用老兵真係好煩...血冇乜點加好似1hit死咁
reiyaw 10:44 AM 03-27-15
作者: Sar8:
頭phrase基本上冇難度
主要攻擊時機有兩次
第一種佢會伸頭埋來咬你(一咬我老兵血已經即死)之後會補一下爪擊,其實只要咬你果陣閃後一個身位行後多一步,已經可以儲定力,佢爪完之後就會轉到佢兩下(佢爪擊範圍唔大)
第二種就係佢會遠距離用爪左掃去右邊(正面視角),企後少少佢已經唔中,一樣儲力斧

phrase2一樣係咁打,唯獨是第二種攻擊佢會閃,所以就咁重攻一下就好
最要注意佢多左招五六連爪擊,呢招要係佢第三下停果陣時拿拿林去佢左右閃

phrase攻擊會緊密,但基本上攻略不變

btw用老兵真係好煩...血冇乜點加好似1hit死咁
P2 P3最攞命果招係投技 中左打99%+中毒 一起上就毒死
(通常都係想槍反 結果呢招打唔停硬食即死)

我都係用老兵 因為血質同秘法最低
天野 12:43 PM 03-27-15
想問下d怪會唔會打到冇晒?即好似DS2咁清場
Sar8 12:58 PM 03-27-15
作者: reiyaw:
P2 P3最攞命果招係投技 中左打99%+中毒 一起上就毒死
(通常都係想槍反 結果呢招打唔停硬食即死)

我都係用老兵 因為血質同秘法最低
佢投技我都係閃儲力斧反而正常
我死最多次係佢果招幾連擊...加埋解毒又勁貴
RS 200 01:46 PM 03-27-15
琴晚比神父姦左5,6之都未過到....最叻仔係打到佢50%血.....佢變左長斧跟本就埋唔到去,有冇方法可以易打d?
reiyaw 01:56 PM 03-27-15
作者: RS 200:
琴晚比神父姦左5,6之都未過到....最叻仔係打到佢50%血.....佢變左長斧跟本就埋唔到去,有冇方法可以易打d?
P1佢未變身可以靠墓碑卡佢位 淨係避散彈就得
或者積極d向左碌
又或者有仔細探索地圖的話
有npc叫你幫手搵父母
佢比你個音樂盒可以暈到boss 用三次就會無視血量變p2 p2可以暈一次 之後就唔會再中

另外金錢就是實力 請帶10粒燃燒彈
RS 200 02:01 PM 03-27-15
作者: reiyaw:
P1佢未變身可以靠墓碑卡佢位 淨係避散彈就得
或者積極d向左碌
又或者有仔細探索地圖的話
有npc叫你幫手搵父母
佢比你個音樂盒可以暈到boss 用三次就會無視血量變p2 p2可以暈一次 之後就唔會再中

另外金錢就是實力 請帶10粒燃燒彈
thanks
頭先我睇上面教打狼段片都見有music box拎,但o個個位我miss左,今日去拎返先打

另外想問下,佢暈低之後,正確咁出抽腸(?)攻擊應該係點按? 咁耐以黎只試過一次....
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面