Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-26-15, 02:47 PM   #76
haluforever
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
引用:
作者: minekaoru 查看文章
我想問打兩隻狼點解咁難打,打左成晚仲係kick住係果度,但幾個friend都話好易打,係咪我太屎
我就會引佢去間屋個到,你係屋入面打佢就可以,因為佢入唔到屋的
haluforever 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 02:48 PM   #77
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
我想問打兩隻狼點解咁難打,打左成晚仲係kick住係果度,但幾個friend都話好易打,係咪我太屎
可以屈死佢, watch here, 3分33開始 (edit: 正是樓上所講引狼入唔到室既打法 )
唔想咁cheap就用燃燒彈

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 02:51 PM   #78
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
作者: whassupbun 查看文章
可以屈死佢, watch here, 3分33開始 (edit: 正是樓上所講引狼入唔到室既打法 )
呢d都唔係新聞 神父P1都可以卡佢墓碑
http://shiniez.deviantart.com/gallery/

此篇文章於 05-20-15 04:48 PM 被 reiyaw 編輯。
reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 05:40 PM   #79
『庭』

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
白痴問題, 汽油彈裝左係HOT KEY ( 下制) 但無反應?
而家要用就好慢咁按TOUCH PAD 再揀, 但睇片應該唔係咁架啵
請版友教教
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 05:42 PM   #80
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: 『庭』 查看文章
白痴問題, 汽油彈裝左係HOT KEY ( 下制) 但無反應?
而家要用就好慢咁按TOUCH PAD 再揀, 但睇片應該唔係咁架啵
請版友教教
正方掣用道具

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 05:49 PM   #81
『庭』

PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
引用:
作者: 大懶財 查看文章
正方掣用道具
感謝, 可以去燒第一個BOSS了
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 07:22 PM   #82
ianbbhoho
Crazy Gamer

PSN  IDiancat
爆機
好似miss 左好多野無拿咁
二周目d 怪好硬,開過個新人再玩算
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 07:54 PM   #83
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
打完神父, 去埋教堂區 行哂, 無路行, 應該要去邊度?

下水道隻豬係未一定要打死?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 07:57 PM   #84
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
一隻一隻引去樓梯到, 你伙企係樓梯扶手欄出面, 隻怪係另一面
隔住圍欄打係好安全

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 10:25 PM   #85
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Lightbulb

引用:
作者: ianbbhoho 查看文章
爆機
好似miss 左好多野無拿咁
二周目d 怪好硬,開過個新人再玩算
咁快

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 11:39 PM   #86
奧拉
Senior Gamer
寄生在GAF的奧拉

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDaura123jp
XBox Live GamertagLainhk
隻血獸次次都係第三型態俾佢一夾中即死

舊 03-27-15, 12:17 AM   #87
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
打完神父, 去埋教堂區 行哂, 無路行, 應該要去邊度?

下水道隻豬係未一定要打死?
去到舊雅南未?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 12:29 AM   #88
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

唔用拐杖之後隻game易左好多

舊 03-27-15, 02:46 AM   #89
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: whassupbun 查看文章
謝謝大家
我最後兜路去左後面避開左佢冇打
去到boss果度慘死
想問佢係咪唔一定要打住?
因為番左去夢境就有公仔傾計有得升level了

另外個輪椅阿伯唔見左好耐
係咪我唔小心殺左佢....
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 03:11 AM   #90
ianbbhoho
Crazy Gamer

PSN  IDiancat
引用:
謝謝大家
我最後兜路去左後面避開左佢冇打
去到boss果度慘死
想問佢係咪唔一定要打住?
因為番左去夢境就有公仔傾計有得升level了

另外個輪椅阿伯唔見左好耐
係咪我唔小心殺左佢....
可以打神父先

輪椅阿伯佢有野講先會出現
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 07:28 AM   #91
大懶財

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
舊雅藍隻大佬, 咩血魔獸好厚血呀 。。。。

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 09:42 AM   #92
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

http://www.reddit.com/r/bloodborne/c...is_adjustable/
引用:
Above fifteen insight enemies start to get harder and gain new abilities. If you want the easier versions, get yourself under fifteen and they'll go back to normal. There may be higher thresholds for this but fifteen is the only one I've come across so far.
等我一路帶住廿幾靈視 原來會變hardmode

舊 03-27-15, 09:46 AM   #93
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: 大懶財 查看文章
舊雅藍隻大佬, 咩血魔獸好厚血呀 。。。。
P3之前都可以一槍槍反
P3一槍好似停唔到佢 唔知打唔中定點
專注回避,5連抓先抽一刀,再唔係帶定10粒燃燒彈佢原地噴毒果陣丟佢

舊 03-27-15, 10:32 AM   #94
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
頭phrase基本上冇難度
主要攻擊時機有兩次
第一種佢會伸頭埋來咬你(一咬我老兵血已經即死)之後會補一下爪擊,其實只要咬你果陣閃後一個身位行後多一步,已經可以儲定力,佢爪完之後就會轉到佢兩下(佢爪擊範圍唔大)
第二種就係佢會遠距離用爪左掃去右邊(正面視角),企後少少佢已經唔中,一樣儲力斧

phrase2一樣係咁打,唯獨是第二種攻擊佢會閃,所以就咁重攻一下就好
最要注意佢多左招五六連爪擊,呢招要係佢第三下停果陣時拿拿林去佢左右閃

phrase攻擊會緊密,但基本上攻略不變

btw用老兵真係好煩...血冇乜點加好似1hit死咁

舊 03-27-15, 10:44 AM   #95
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: Sar8 查看文章
頭phrase基本上冇難度
主要攻擊時機有兩次
第一種佢會伸頭埋來咬你(一咬我老兵血已經即死)之後會補一下爪擊,其實只要咬你果陣閃後一個身位行後多一步,已經可以儲定力,佢爪完之後就會轉到佢兩下(佢爪擊範圍唔大)
第二種就係佢會遠距離用爪左掃去右邊(正面視角),企後少少佢已經唔中,一樣儲力斧

phrase2一樣係咁打,唯獨是第二種攻擊佢會閃,所以就咁重攻一下就好
最要注意佢多左招五六連爪擊,呢招要係佢第三下停果陣時拿拿林去佢左右閃

phrase攻擊會緊密,但基本上攻略不變

btw用老兵真係好煩...血冇乜點加好似1hit死咁
P2 P3最攞命果招係投技 中左打99%+中毒 一起上就毒死
(通常都係想槍反 結果呢招打唔停硬食即死)

我都係用老兵 因為血質同秘法最低

此篇文章於 03-27-15 10:46 AM 被 reiyaw 編輯。
舊 03-27-15, 12:43 PM   #96
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
想問下d怪會唔會打到冇晒?即好似DS2咁清場
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 12:58 PM   #97
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: reiyaw 查看文章
P2 P3最攞命果招係投技 中左打99%+中毒 一起上就毒死
(通常都係想槍反 結果呢招打唔停硬食即死)

我都係用老兵 因為血質同秘法最低
佢投技我都係閃儲力斧反而正常
我死最多次係佢果招幾連擊...加埋解毒又勁貴

舊 03-27-15, 01:46 PM   #98
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
琴晚比神父姦左5,6之都未過到....最叻仔係打到佢50%血.....佢變左長斧跟本就埋唔到去,有冇方法可以易打d?
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-15, 01:56 PM   #99
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: RS 200 查看文章
琴晚比神父姦左5,6之都未過到....最叻仔係打到佢50%血.....佢變左長斧跟本就埋唔到去,有冇方法可以易打d?
P1佢未變身可以靠墓碑卡佢位 淨係避散彈就得
或者積極d向左碌
又或者有仔細探索地圖的話
有npc叫你幫手搵父母
佢比你個音樂盒可以暈到boss 用三次就會無視血量變p2 p2可以暈一次 之後就唔會再中

另外金錢就是實力 請帶10粒燃燒彈

舊 03-27-15, 02:01 PM   #100
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: reiyaw 查看文章
P1佢未變身可以靠墓碑卡佢位 淨係避散彈就得
或者積極d向左碌
又或者有仔細探索地圖的話
有npc叫你幫手搵父母
佢比你個音樂盒可以暈到boss 用三次就會無視血量變p2 p2可以暈一次 之後就唔會再中

另外金錢就是實力 請帶10粒燃燒彈
thanks
頭先我睇上面教打狼段片都見有music box拎,但o個個位我miss左,今日去拎返先打

另外想問下,佢暈低之後,正確咁出抽腸(?)攻擊應該係點按? 咁耐以黎只試過一次....
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] Bloodborne ブラッドボーン 血源詛咒 | From Software | Metascore 93 信♡保證 | DLC『The Old Hunters』 登場 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 318 12-06-17 05:57 AM
sold............. henrywk 買賣專區 0 04-18-15 11:59 PM
sell bloodborne pureman 買賣專區 2 04-04-15 09:38 AM
[SELL]全新 PS4 行貨 Bloodborne (sold) lauyan 買賣專區 0 03-27-15 07:35 AM
PS4 Bloodborne 中文版 i611i 買賣專區 1 03-27-15 02:17 AM

現在的時間是 08:15 AM

手機版 | APP版