Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 08-07-07, 09:42 PM   #76
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
讚成~

而家買lunch都會大快活優先~
講起大家樂...前兩日食果個什麼奶油炸魚塊下午茶...
又細又難食

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-07, 12:33 AM   #77
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: NDS 查看文章
3間之中最唔喜歡美心~Orz
感覺上佢好似無進步反而退步左咁~
同感。美心真係頹左好多。

大快活最好食係鮮奶炒蛋。低糖綠茶都好。
大家樂早餐ok,午餐同晚餐就唔會去,因為唔好食。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-07, 12:51 AM   #78
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
見個個都話大快活好食d, 但我好憎食大快活
屋企樓下果間難食到爆燈

總結:依類快餐店有一個共通點.....越來越貴

舊 08-08-07, 12:57 AM   #79
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
美心真係咁差咩?
論燒味其他兩間完全追唔上架喎
而且前排我 Lunch 食果個咩墨西哥汁豬扒+好厚果隻火腿扒既飯~
係好食架喎.........

反而大家樂就真係.............
d焗豬飯真係愈黎愈難食....有次仲食到我痾左兩日

舊 08-08-07, 01:03 AM   #80
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: ELT 查看文章
見個個都話大快活好食d, 但我好憎食大快活
屋企樓下果間難食到爆燈

總結:依類快餐店有一個共通點.....越來越貴
係非常貴
一個晚餐要$36
野飲另計
沒名字的?君 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-07, 02:34 AM   #81
nerv173
Game Master

註冊日期: Dec 2001
我鍾意食大家樂ge鐵板餐, but加喱就大快活好d
nerv173 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-07, 10:23 AM   #82
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
美心真係咁差咩?
而且前排我 Lunch 食果個咩墨西哥汁豬扒+好厚果隻火腿扒既飯~

因為美心燒味係由酒樓中菜部負責,質素有一定保証

另早餐果d 糯米雞同點心都係酒樓點心部負責

不過正如各網友所言..............美心的"平均質素"真係不升返跌
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-07, 10:30 AM   #83
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
美心真係咁差咩?

但係如果講早餐的話,美心的蛋真的很乾
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-07, 12:14 AM   #84
川上双葉
みるをみる

PSN  IDhgckelvin
今日去食野先知公治加到21蚊(美心)
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-07, 09:25 AM   #85
mkmonkey
Crazy Gamer

早排去大家樂食魚柳早餐 , 件魚柳腥到無倫 , 加晒沙律醬到 cover 唔到個味 , 我頂 ...

舊 08-31-07, 01:29 PM   #86
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
鍾意大快活早餐多過大家樂好多
esp 大快活杯coffee 超上電

舊 08-31-07, 01:42 PM   #87
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: hgckelvin 查看文章
今日去食野先知公治加到21蚊(美心)
係最近先加價
我最中意既雞脾瀨粉都加左$1

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-07, 06:02 PM   #88
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
其實我覺得美心mx 好食d 喎

舊 08-31-07, 06:18 PM   #89
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
我最唔鐘意就係食連鎖快餐店..........
邊間都好,唔係無得簡既話,我盡量都唔去食...

以前我覺得美心最好食........但近年頹化得好利害...
至於大家樂同大快活唔同區間間質素都可以唔同,有好有唔好....

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-07, 07:09 PM   #90
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Norm 查看文章
因為好多人仍然抱住四五年前既觀念.....其實大快活轉左logo之後啲野食已經追過大家樂....
兩三年前已經知啦 唔好話味道同做法丫
整係配搭都已經好左好多啦

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-07, 02:04 PM   #91
Nina
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
有冇人鐘意食大家樂早餐既麥片 ??
Nina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-07, 02:19 PM   #92
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
大快活早餐加左5毫
但係質素高大家樂太多

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-07, 02:45 PM   #93
天使之國
Banned
^0^

註冊日期: Aug 2003
只可以咁講 大家樂十幾年黎都冇進步過......
天使之國 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-07, 03:39 PM   #94
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
搵陳幼堅大執後的大快活
係掂左架喎

成日記錯係靳埭強同大快活執形象

咖哩, 我覺得大家樂好食d
珈琲就大快活相對正好多

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-07, 04:09 PM   #95
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 天使之國 查看文章
只可以咁講 大家樂十幾年黎都冇進步過......
唔好話進步, 簡直係退步.

以前d焗豬扒飯邊有而家果d咁難食...
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-07, 06:51 PM   #96
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
特別係原茄系列, 私超鐘意
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-07, 07:07 PM   #97
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 雪舟等楊 查看文章
搵陳幼堅大執後的大快活
係掂左架喎

成日記錯係靳埭強同大快活執形象

咖哩, 我覺得大家樂好食d
珈琲就大快活相對正好多
部咖啡機

大家樂轉凍飲要$3
而且又唔係特別好喝

舊 09-11-07, 07:50 PM   #98
available
Crazy Gamer
化可能の人

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 神京 查看文章
我對阿活最不滿o既係一路都冇鐵板餐
之後去大家樂食牛扒鐵板
雖然貴少少但係塊扒夠晒份量
有鐵板, 不過好似剩係冬天先有

不過同餐廳比就

為 "錢" 途努力
available 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-07, 08:43 PM   #99
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: kin~kin 查看文章
唔好話進步, 簡直係退步.

以前d焗豬扒飯邊有而家果d咁難食...
鬼叫佢深入民心 咬佢唔入
如果佢好似大快x 咁有經營危機就會改改既
大家樂太深入民心同太多分店
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-07, 09:11 PM   #100
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
大家樂的確勁多分店
齋睇金鐘統一中心(太古廣場對面), 地下同1/F各有一間大家樂, 共兩間
地下果間大家樂隔離有大快活
有次諗住去食tea time啦, 由1/F間大家樂開始睇到地下果間, 都係無野好食, 又係得堆頹爆既雞翼餐 但勁多人..
走過隔離大快活見起碼有兩樣野o岩食, 不過大快活就拍哂鳥蠅, 好慘

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:34 PM

手機版 | APP版