Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 08-06-07, 05:51 PM   #51
-N3DS-
God of Gamer
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
大家樂O個個下午茶餐豬扒包無左啦??a
我覺得幾好味~好耐無食啦~b

舊 08-06-07, 07:39 PM   #52
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: NDS 查看文章
對上一次食大家樂下午茶已經係6月尾既事...
都唔知係咪無左...
重早之前既pizza亦ok

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-07, 09:17 PM   #53
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
7月中時記得仲有豬扒包
而家唔知了
冇埋既話大家樂茶餐真係得返d雞翼餐....

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-07, 11:14 PM   #54
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
岩岩個個學期番5日學食4日大快活
附近又無乜野好食 (原要因為一齊食個班都唔想行咁遠)
呢家大快活d野食味道都唔錯
而且我覺得相比起黎多野食過大家樂好多

不過我勁異類地鐘意食大家樂既粟米肉粒燴飯
由細食到大 都係好好食
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-07, 11:43 PM   #55
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
論下午茶餐的話大快活比大家樂差...

單是西多士已經輸晒~=__=
大家樂西多士會多一層花生醬~大快活無GE~仲有D雞翼又細隻又無肉~
大家樂果D都叫有D肉食下 ( 雖然都唔係多都叫做可以涉下牙隙 )
食過幾次大快活都係咁~以後唔會去大快活食下午茶

不過幾間之中我覺得美心最差...(只論下午茶餐)

大快活吸引到我GE得番加哩

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-07, 11:51 PM   #56
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
去大快活淨係食加哩同個焗豬排飯

舊 08-06-07, 11:58 PM   #57
小四四
Senior Gamer
WAWAWA忘れ物~

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: 啤梨王子 查看文章
兩間都好耐冇食過
去茶記食仲好啦
在下真係唔知道茶記係咩黎
茶記=茶餐廳嗎 ?

舊 08-06-07, 11:59 PM   #58
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
大家樂個下午茶焗薯(有個拳頭甘大)+粟米+司腸果個餐我覺得幾好食
不過d夏日+4.5果個凍飲好難飲

舊 08-07-07, 01:04 AM   #59
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
大家樂下午茶我覺得最好食係D燒味米粉/瀨粉

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-07, 01:22 AM   #60
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: 小四四 查看文章
在下真係唔知道茶記係咩黎
茶記=茶餐廳嗎 ?
請恕在下孤陋寡聞...我見其他人有時都咁講嘛...
麻煩解釋

回上邊
大家樂下午茶最鍾意食油脾,紅豆冰
搵日去回味下先

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-07, 01:54 AM   #61
RR7
Banned
極光團團員

註冊日期: Jul 2007
引用:
我覺得幾好味~好耐無食啦~b
2week前仲見有
RR7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-07, 09:58 AM   #62
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: Hitomi 查看文章
論下午茶餐的話大快活比大家樂差...

單是西多士已經輸晒~=__=
大家樂西多士會多一層花生醬~大快活無GE~仲有D雞翼又細隻又無肉~
大家樂果D都叫有D肉食下 ( 雖然都唔係多都叫做可以涉下牙隙 )
食過幾次大快活都係咁~以後唔會去大快活食下午茶

不過幾間之中我覺得美心最差...(只論下午茶餐)

大快活吸引到我GE得番加哩
但下午茶原來美心個雞籃,係最正個喎!!!

舊 08-07-07, 10:38 AM   #63
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
好懷念呢個雞籃

舊 08-07-07, 11:22 AM   #64
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
今日試左下大活d早餐
個煎旦 bbbbbbb

+1蚊仲可以轉大杯綠茶
真係好過大樂同mx好多

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-07, 11:51 AM   #65
RR7
Banned
極光團團員

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
5年前食過 凍既
RR7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-07, 12:09 PM   #66
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
上星六去MX食下午餐時叫了豬扒包+雞翼
雞翼都ok
個包就不知所謂
豬扒無肉味
又無其他醬
乾到死

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-07, 12:28 PM   #67
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
飯餐來說,我覺得大快活正好多...
之前佢個南京豬扒菜飯...^3^
加量熱狗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-07, 01:45 PM   #68
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
大家樂都有個上海排骨菜飯~都算OK~^3^
3間之中最唔喜歡美心~Orz
感覺上佢好似無進步反而退步左咁~

舊 08-07-07, 01:46 PM   #69
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
大家樂都有個上海排骨菜飯~都算OK~^3^
3間之中最唔喜歡美心~Orz
感覺上佢好似無進步反而退步左咁~
美心家陣玩健康路線
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-07, 07:53 PM   #70
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: williamsiusuper 查看文章
大家樂個下午茶焗薯(有個拳頭甘大)+粟米+司腸果個餐我覺得幾好食
不過d夏日+4.5果個凍飲好難飲
6款之中試過3款...一樣咁低水準...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-07, 08:18 PM   #71
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: SANG2003 查看文章
美心家陣玩健康路線
早餐有厚切麵包,午餐有三色蒸飯,晚餐有優生冬瓜盅

以上我覺得幾呃錢下
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-07, 08:54 PM   #72
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
大樂最好既特飲係雪糕薄荷雪碧

可惜依家變埋垃圾冰果特飲

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-07, 09:04 PM   #73
cccc
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagsteplcy
三間 o野 而家 我多數都係 大快活.........
(佢出左個新廣告 又唔係好想去 , 好趕客......)

之後 先大家樂........
(無炸脾之後都少去 , 耐唔耐食下焗豬扒飯......)

美心就永不錄用.........
貴夾唔飽.......
d 味唔太o岩我............

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
專用 + 角 = 三倍速 !!!
cccc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-07, 09:12 PM   #74
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
6款之中試過3款...一樣咁低水準...
其實呢,果D飲品,佢即刻搞比你,你想佢有幾PRO姐…

舊 08-07-07, 09:34 PM   #75
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
之前响大快活第一次飲楊枝甘露冰,諗住行貨無驚喜,點知原來佢用啲特製冰,細細粒咬落脆卜卜,啲冰索晒啲味,好有刨冰feel.
另外石榴冰又好飲
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 04:15 PM

手機版 | APP版