Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-24-15, 09:23 PM   #576
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 小嘉 查看文章
所以無睇劇情場既要用番d時間睇一次
如果唔係會有斷層
第2季完全冇解說,唔睇番第一季 + 前傳 + 劇場版的話會睇到一頭霧水
而家個變化反而比到第1代駕駛員有重出的機會

此篇文章於 01-25-15 02:07 AM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 01:42 PM   #577
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章
所以無睇劇情場既要用番d時間睇一次
如果唔係會有斷層
仲有前傳,今次出左個姓將陵既女角
引用:
作者: flpchoho 查看文章
第2季完全冇解說,唔睇番第一季 + 前傳 + 劇場版的話會睇到一頭霧水
而家個變化反而比到第1代駕駛員有重出的機會
我寧願唔好出番黎,劍司同咲良唔想便當
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 02:20 PM   #578
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
第2季幫第1季補完故事, 今集都補完返總士老母係點樣死, 尼個第2季應該係計劃左好耐先出, 沖方
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-15, 02:23 PM   #579
HM

引用:
作者: Avelcain 查看文章
第2季幫第1季補完故事, 今集都補完返總士老母係點樣死, 尼個第2季應該係計劃左好耐先出, 沖方
劇場版果時應該諗好晒個故仔
劇場版當試水溫

另外聽說第二季好多野本身設定已經有....囧
舊 01-26-15, 02:01 PM   #580
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
目前萬事順利有不好預感
新後輩好便當感
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-15, 11:45 AM   #581
longsonufo
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
3DS Friend Code4983 4956 8613
引用:
作者: 真!DC 查看文章
目前萬事順利有不好預感
新後輩好便當感
由手機版發出
無便當就唔係蒼穹

舊 01-30-15, 02:01 AM   #582
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 01-30-15, 09:24 PM   #583
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
搞咩,依家D父母諗緊咩,都未上場就搞到自己D仔女好似必死咁,唔洗咁炭wo
058719057 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-15, 10:16 PM   #584
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 058719057 查看文章
搞咩,依家D父母諗緊咩,都未上場就搞到自己D仔女好似必死咁,唔洗咁炭wo
因為成個島D大人都知同化嘅事?而且就算被話係生存率最高嘅一代,唔計死過一次嘅總士同一期開波就死&超齡嘅都死咗三個了

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-15, 10:09 AM   #585
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
你數下由前傳到而家坐過機有幾多人而家死唔去有幾多人
死唔去既一騎同咲都有後遺症
去神舍望下d相唔灰唔正常
另一個重點係自己冇辦法保護子女,反而要d細路保護自己既無力感
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-15, 10:18 AM   #586
HM

前傳8個人死晒
第一季死左3個,2個同化(1個救得番)
係劇場版無死到人令人忘記左法夫納既生存率好低吧?
另外所有法夫納小孩壽命唔過30歲,即係第1代果班其實無幾多年命
舊 01-31-15, 03:56 PM   #587
money
◆.西野司命.◆

2/4(水)発売「蒼穹のファフナー EXODUS」BD&DVD第1巻の法人別オリジナル特典情報を更新いたしました!それぞれ書き下ろしイラストです!!是非チェックしてみてください♫http://t.co/bFrP4sPcOT #fafner

舊 01-31-15, 09:46 PM   #588
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
死亡率高到HIHI, 唔死都會俾同化作用搞到一身散...
前傳全滅,一騎果一代唔計後黎加入既卡農既話得劍司同真矢叫無穿無爛
佢地灰真係好合理喎
至於劇場版時加入既一代...我點睇都係過唔到今次24集TV二期...
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-15, 03:42 PM   #589
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
就算唔死都會受同化影響縮短壽命
第一話都講一騎得番3年命左右
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-15, 01:49 PM   #590
money
◆.西野司命.◆

舊 02-03-15, 07:34 PM   #591
Avelcain
Game Master

總覺得3位新人會全滅
咁先有理由比一騎出返黎
KANON係咪睇完火影先改3部新機名
舊 02-06-15, 04:28 PM   #592
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
今集既戰鬥場面..... 點解咁正架
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-15, 04:29 PM   #593
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
總覺得3位新人會全滅
咁先有理由比一騎出返黎
可能玩完pad

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-15, 05:23 PM   #594
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: shooter 查看文章
今集既戰鬥場面..... 點解咁正架
完全係邪道式使用裝備,用盾去斬敵

不過飛劍拉返,物理上應該做唔到甘

淨係用佢地甘樣同一騎比,一騎真係完敗...

總士既繼承者,用佢個系統好浪費,直接上戰場指揮都無問題
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-15, 09:15 PM   #595
money
◆.西野司命.◆

インタビュー

・総士と一騎の出撃は英雄放逐の物語でもある。
・EXODUSの意味

舊 02-06-15, 09:34 PM   #596
casio

註冊日期: Apr 2005
預告繼續不停插旗,講到派遣隊有去冇回,睇嚟會成為一騎同總士上陣主因

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-15, 08:11 AM   #597
HM

引用:
總覺得3位新人會全滅
咁先有理由比一騎出返黎
我反而覺得第3代好難死(原來生存率最高唔係求其up)
同埋彗之後應該會接替總士坐齊格飛吧?

第2代就真係死旗滿滿
西尾弟應該最有便當相?

第1代就...真矢個性格同戰鬥力黎講係唔可能死(連沖方丁都保證左真矢唔會死)
其他退左役既出事機會唔大
一騎,總士呢D規格外既另計

此篇文章於 02-07-15 08:14 AM 被 HM 編輯。
舊 02-07-15, 02:00 PM   #598
Avelcain
Game Master

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
我反而覺得第3代好難死(原來生存率最高唔係求其up)
同埋彗之後應該會接替總士坐齊格飛吧?

第2代就真係死旗滿滿
西尾弟應該最有便當相?

第1代就...真矢個性格同戰鬥力黎講係唔可能死(連沖方丁都保證左真矢唔會死)
其他退左役既出事機會唔大
一騎,總士呢D規格外既另計
冇計....第2代太雜魚味....戲份唔夠1代搶, 又冇3代勁...

話說....島的新核感覺好好戰..... 將來劇情發展會唔會係一騎成班一齊反核.....
舊 02-07-15, 04:23 PM   #599
money
◆.西野司命.◆

冲方インタバレ見たけど

6 祝福のとき

竜宮城で乙姫が目を覚ます
彼女は総士に「島を出た島民に大変なことが起こる」と警告する。

7「新次元戦闘」

8「平和を夢見て」

9「英雄2人」
一騎と総士の出撃は英雄放逐の物語
エグゾダスの意味は既存のコミュニティを抜けて新しいコミュニティを作ること
竜宮島の真の主役は乙姫と美羽

これと1話ポエムで竜宮島をかつていた場所と呼んだ総士を思い出すと
一騎と総士揃って島を出て新しいコミュニティを作るとかそういう展開か

…?

舊 02-07-15, 05:05 PM   #600
HM

引用:
冇計....第2代太雜魚味....戲份唔夠1代搶, 又冇3代勁...

話說....島的新核感覺好好戰..... 將來劇情發展會唔會係一騎成班一齊反核.....
第2代素質應該同第1代差唔多
不過第2代既實戰經驗太少了
劇場版之後兩年都無打過
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 ROBOT魂 「蒼穹のファフナー HEAVEN AND EARTH」 <SIDE FFN> ファフナー・マークニヒト(劇場版) ZERO0ZERO 買賣專區 2 01-31-15 05:18 PM
宇多田光英語大碟"EXODUS" 2004.9.8日本先行發售! toro Neo Music UNIVERSE 44 10-16-04 12:16 AM
「EXODUS Guilty alternative」 |0| H-GAMEの部屋 23 11-15-02 09:50 AM

現在的時間是 10:20 PM

手機版 | APP版