Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-16-13, 03:05 PM   #601
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: POISON 查看文章
炮姐視點既當麻會唔會打落型左幾倍囉
所以右手哥係電磁炮應該要畫得美型d?

舊 06-16-13, 03:22 PM   #602
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
終於有次堂堂正正既Lv5 v Lv5對決啦。

(美琴上次比一方欺負唔算,因為一方太過屈機,點都唔似Lv5,Lv5.9就差唔多)
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-13, 04:36 PM   #603
someday
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
終於有次堂堂正正既Lv5 v Lv5對決啦。

(美琴上次比一方欺負唔算,因為一方太過屈機,點都唔似Lv5,Lv5.9就差唔多)
根本佢腦殘前差不多對上任何能力者都唔會輸, 企係度已經自動彈死晒 d 對手
佢自己都講過因為綜合評價最高只係數到五, 佢先屈就係 Lv.5

其實我想知食蜂vs其他超能力者會點

此篇文章於 06-17-13 02:56 AM 被 someday 編輯。
someday 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-13, 04:41 PM   #604
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
其實一方嘅能力是乜?

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-13, 05:27 PM   #605
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: mikemike 查看文章
其實一方嘅能力是乜?
一切與他接觸的能量〔無論是動能,熱能,光能,電能〕,他都可以隨意控制其流向

大約係咁樣

此篇文章於 06-16-13 05:30 PM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-13, 05:31 PM   #606
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
其實一方嘅能力是乜?
矢量
即係控制所有識動的東西方向的能力
基本上一方通行係不論力量多大的識動物件都能控制流動方向
誇張到係連血、電、粒子等都可以
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 03:20 AM   #607
someday

引用:
其實一方嘅能力是乜?
向量操作, 所有佢接觸到的vectors 佢都可以自由控制佢地的方向同力度 (所以可以自動反彈電磁炮)
同埋佢真正強大嘅係可以匹敵樹形圖設計者嘅演算能力, 只要諗到控制嘅公式, 基本上乜野向量都難唔到佢
其實動畫版都改過少少台詞 / 場景了, 漫畫版佢直程話美琴只係垃圾, 點解同為超能力者都咁弱

此篇文章於 06-17-13 03:25 AM 被 someday 編輯。
舊 06-17-13, 04:15 PM   #608
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: Asurada 查看文章
記憶中
一方通行小時候好似未開發已經用到反射....
其他好似無提及,炮姐係能力開發,但其實高層一早知她上到高Lv能力者(唔係都唔會咁早拿DNA地圖)
另外右手哥又好似當係原石以外,
但由於條友失憶,好多野仲未開估

新約睇到第四期太悶.......

用返現在個水準,應該唔會好似禁書個時咁頹...........
一樣都係頹....別其望一方對右手有咩睇

記憶中

一方開發左先識控向量...黑白翼就係係第2能力的開發(只係當時冇成功)
DNA MAP不只炮姐有取.....個計劃取左好多人DNA MAP.....但好似都係某類能力者
右手哥不是原石以新5,6講幻殺當代只會有一人.....死左就會去第2個人

引用:
作者: someday 查看文章
根本佢腦殘前差不多對上任何能力者都唔會輸, 企係度已經自動彈死晒 d 對手
佢自己都講過因為綜合評價最高只係數到五, 佢先屈就係 Lv.5

其實我想知食蜂vs其他超能力者會點
同為LV5對手食蜂只可用控制其他人對付.....
理論上頭4位都控制不到
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 06:02 PM   #609
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: sunhikari 查看文章
矢量
即係控制所有識動的東西方向的能力
基本上一方通行係不論力量多大的識動物件都能控制流動方向
誇張到係連血、電、粒子等都可以
其實之前都有疑問
我沒看禁書的
咁請問一方佢可唔可以勁到
將地球自轉的方向/南北極的磁場/地殼的移動改變?

如果唔得既話
即係代表唔係無敵
即係好似使徒的絕對領域其實都不是絕對的
集合全日本的電力一樣可以射穿

問題係
同是lv.5的美琴出電磁砲
佢可以面不改容咁彈返轉頭
會唔會set得太屈?
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-13, 06:13 PM   #610
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
其實之前都有疑問
我沒看禁書的
咁請問一方佢可唔可以勁到
將地球自轉的方向/南北極的磁場/地殼的移動改變?

如果唔得既話
即係代表唔係無敵
即係好似使徒的絕對領域其實都不是絕對的
集合全日本的電力一樣可以射穿

問題係
同是lv.5的美琴出電磁砲
佢可以面不改容咁彈返轉頭
會唔會set得太屈?
唔知有無記錯, 一方通行打密封大廈果一擊係借用地轉自轉既力去打
另外佢唔係無敵, 木原神拳打得到/ 新約有敵人引導佢出魔術搞到佢爆血管

舊 06-17-13, 06:22 PM   #611
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: ouki 查看文章
一樣都係頹....別其望一方對右手有咩睇

記憶中

一方開發左先識控向量...黑白翼就係係第2能力的開發(只係當時冇成功)
DNA MAP不只炮姐有取.....個計劃取左好多人DNA MAP.....但好似都係某類能力者
右手哥不是原石以新5,6講幻殺當代只會有一人.....死左就會去第2個人

同為LV5對手食蜂只可用控制其他人對付.....
理論上頭4位都控制不到
Ic,可能動畫一期個段誤導佐

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
唔知有無記錯, 一方通行打密封大廈果一擊係借用地轉自轉既力去打
另外佢唔係無敵, 木原神拳打得到/ 新約有敵人引導佢出魔術搞到佢爆血管
地球自轉慢五分鐘…
因為魔法佢唔識,不過世界大戰個時都反射到啲

舊 06-18-13, 09:50 AM   #612
someday

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
木原神拳只是bug
同埋實際上係要打嘅踢幾粒石仔都送左佢同右手哥上西天啦, 唔知點解係要打近身戰

無錯佢未必強到可以毀滅地球, 不過至少核彈都打佢唔到 (佢自稱)

腦殘前佢確係屈機, 常駐反射, 基本上無其他能力者可以 hi 到佢一條毛
所以魔禁之後先要整到佢變廢人
舊 06-18-13, 11:48 AM   #613
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
木原神拳只是bug
同埋實際上係要打嘅踢幾粒石仔都送左佢同右手哥上西天啦, 唔知點解係要打近身戰

無錯佢未必強到可以毀滅地球, 不過至少核彈都打佢唔到 (佢自稱)

腦殘前佢確係屈機, 常駐反射, 基本上無其他能力者可以 hi 到佢一條毛
所以魔禁之後先要整到佢變廢人
其實我覺得廢人完有黑/白翼之後仲屈機佐..........
不過如果無黑翼的第一名會唔會唔夠第二名打?

舊 06-18-13, 02:19 PM   #614
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
單打未傷前一方冇戰鬥時限同未元打多數都係互角.....破壞者同創造者...打到下個世紀都未切打得完
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-13, 06:00 PM   #615
someday

引用:
個人黎講唔係咁鍾意開翼呢個設定,始終都唔係屬於超能力嘅力量…
感覺純粹為左補返同魔法側比相差太多嘅戰力先整出黎

無翼佢應該輸左了
舊 06-18-13, 06:39 PM   #616
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
個人黎講唔係咁鍾意開翼呢個設定,始終都唔係屬於超能力嘅力量…
感覺純粹為左補返同魔法側比相差太多嘅戰力先整出黎

無翼佢應該輸左了
我反而覺得對翼係屬於Lv6能力之類,
因為未打夠二萬個妹妹所以先未完全覺醒

舊 06-19-13, 02:21 AM   #617
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003

とある魔術の禁書目録II Blu-ray BOX (初回限定生産)

価格: ¥ 31,500
ディスク枚数: 6
販売元: ジェネオン・ユニバーサル
DVD発売日: 2013/09/25
時間: 576 分

内容紹介
大人気TVアニメシリーズ「とある魔術の禁書目録」第II期シリーズが早くもBlu-ray BOX化!
初回版はサントラCD2枚を同梱したSpecialパッケージで登場! !

◆2010年~11年に放送された第II期シリーズ全24話をBlu-ray Disc 4枚に再オーサリング
◆I've sound/井内舞子によるハイクオリティBGMとTVサイズOP・ED曲を収録したサントラCDディスク2枚、96ページブックレットなど豪華初回特典
◆原作イラストレーターはいむらきよたか描き下ろし高級BOX仕様 TVシリーズ 全24話

<特典内容>
・「とある魔術の禁書目録II」オリジナルサウンドトラックCDディスク2枚を同梱
「ORIGINAL SOUNDTRACK 1」(GNCA-1291)
「ORIGINAL SOUNDTRACK 2」(GNCA-1292)
・はいむらきよたか新規描き下ろしイラスト三方背BOX
・デジパック仕様
・ブックレット(96P)

【特典】
<映像特典>ノンテロップOP/ED、PV
<音声特典>オーディオコメンタリ―
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-13, 12:20 AM   #618
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 06-22-13, 12:13 PM   #619
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
冇晒小褲褲睇

10032出場

舊 06-22-13, 01:10 PM   #620
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
黑子今天不殺類人猿就做成後患啊

看到炮姐終於都崩塌就

ed換了?作為上琴派看這ed也延感慨的說
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-13, 04:07 PM   #621
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
今集完全無交代點解當麻完全認唔出美琴係發生過乜事。

舊 06-22-13, 05:47 PM   #622
zero22

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: YOSHIKI SNAKE 查看文章
今集完全無交代點解當麻完全認唔出美琴係發生過乜事。
這是炮姐的視點呀
炮姐都唔知佢失憶緊係唔會點交代
仲可以迫想知既觀眾睇去禁書
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-13, 06:24 PM   #623
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
新ED唔錯
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-13, 06:41 PM   #624
someday

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
黑子今天不殺類人猿就做成後患啊

看到炮姐終於都崩塌就

ed換了?作為上琴派看這ed也延感慨的說
佢要郁手都要過左炮姐果關先呀
今集 ED 又係同第六集一樣同故事劇情好 Match 好有 feel

此篇文章於 06-22-13 07:04 PM 被 someday 編輯。
舊 06-22-13, 07:22 PM   #625
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
右手哥人畜無害?黑子妳就是輸在太天真

井口既唱功感覺進步左唔少

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.6 Hitomi ~清談館~ 1001 05-25-14 10:46 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM

現在的時間是 06:11 PM

手機版 | APP版