Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 11-06-03, 06:47 PM   #51
Ishimura
Game Master
兼職提督業

註冊日期: Jan 2002
引用:
Originally posted by ★斯羅★ :
頭先玩到打使徒...
佢未好屈....幾分鐘就一下超必...
仲要有at field..
咁有無初號機
Ishimura 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-03, 06:49 PM   #52
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
有...但都吾識暴走....
至閉係連續打幾個....
第3,4,14...
打到14時就收左機:bface:
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-03, 05:28 PM   #53
軀魔人
Game Master
刺しますよΨ

註冊日期: Aug 2002
都唔熱血ge)

舊 11-07-03, 07:37 PM   #54
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

玩到10(or11?)
好難打,dhp係咁磨,過1版要扣1xxxxxhp....
我將z gundam改爆咁滯(視野未滿only)都避唔到幾多..
super系格鬥超系very good,有版出4隻super,
敵人卒仔2萬hp幾秒圍死
real系射擊無乜料到,
zg照用格鬥
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-03, 10:22 PM   #55
斯羅
aloha~

我12關要連續打2個boss,....
第一個惡魔gundam....第2隻係雷登個死敵...."shaking"
剩係惡魔都好難搞
舊 11-08-03, 12:08 AM   #56
keroro
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagHARUKA4310
我打到第20版
任務目的係打爆隻無敵戰艦 (隻野要打佢兩個恐龍頭hp50000,仲有艦身)
仲要有無限既增援(每隻hp8000-20000)
隻無敵戰艦都痴線架,D火力勁到...(隻三一被佢秒殺左),勁灰
跟住我就熄機轉game,將隻sc封印

機戰SC其他勁灰既版:
第1x版:
任務目的:打爆阿布殺拉斯(hp40000)
點灰:a.隻阿布殺拉斯不停出必殺(map炮),打完就走,第一次打左30分鐘都搵唔到佢
b.敵人無限增援大魔(hp7000)

第1x版:
任務目的:打3隻【暴走中既EVA】要打到(hp1-2000)唔可以擊破
點灰:3隻野40000hp、有I.F.(但係自已用就冇)、仲要暴走

仲有好多好多............

HR:停留左係15
keroro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-03, 12:41 AM   #57
斯羅
aloha~

引用:
Originally posted by keroro :
我打到第20版
任務目的係打爆隻無敵戰艦 (隻野要打佢兩個恐龍頭hp50000,仲有艦身)
仲要有無限既增援(每隻hp8000-20000)
隻無敵戰艦都痴線架,D火力勁到...(隻三一被佢秒殺左),勁灰
跟住我就熄機轉game,將隻sc封印

機戰SC其他勁灰既版:
第1x版:
任務目的:打爆阿布殺拉斯(hp40000)
點灰:a.隻阿布殺拉斯不停出必殺(map炮),打完就走,第一次打左30分鐘都搵唔到佢
b.敵人無限增援大魔(hp7000)

第1x版:
任務目的:打3隻【暴走中既EVA】要打到(hp1-2000)唔可以擊破
點灰:3隻野40000hp、有I.F.(但係自已用就冇)、仲要暴走

仲有好多好多............
搞到我都吾想玩...
舊 11-08-03, 09:06 AM   #58
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

我爆左機

總共有 22 版

睇黎唔少機友都覺得隻GAME難玩,
我都覺得唔易玩, 每版只可帶 5 個回HP既道具,
次次都用晒.

話你地知, 爆左機仲會追加 HARD MODE
你話死唔死

答下機友覺得難玩既版先 :

第 20 版打無敵戰艦:
我一開波就 4 部機都直接衝上畫面頂去戰艦度,
我搵 2 部超級系牽制住D卒仔,
有機會放超必打戰艦,
另外兩部出 MS, 或零波(支槍好好用)用射擊,
射戰艦首,
超級系用防禦拖住D卒仔,
冇HP幫佢地回, 或換機

阿布撒拉斯o個版:
哩版真係好麻煩,
玩追逐戰...仲無限卒...我都玩左好多次...
不過都可以好簡單咁過版,
就係一開波就4架機衝上去畫面頂,
用(移動優先),無視卒仔,
衝上去圍死佢,
兩MS射擊加兩超級系格鬥,
佢都未逃走過就死左...

打 3 隻EVA:
有最好出NU GUNDAM,
仲同佢改埋回復EN既速度,
改到可以出多幾次超必,
係咁用超必削佢咁上下HP,
一開波就儲超必,
其他機都可以儲,
被EVA追既機就一定要不停走,
因為一定唔夠打, EVA仲會死追爛追,
先集中搞掂一架比較易玩

打妖魔帝國o個版, 畀惡魔高達追就走...
慢慢都陰乾佢,
另一隻boss...仲易打...
全部機用射擊,
搵兩部"足止"...
搞掂......
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-03, 09:10 AM   #59
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

改機建議,
兩部萬能俠都改爆裝甲佢,
成隻GAME最硬係佢地,
做肉盾好好用,
其他機都建議至少都改爆回EN,
咁D機可以持續咁開火
舊 11-08-03, 09:17 AM   #60
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

哩隻 GAME D 機架架實力都差唔多,
唔會出現一架玩晒既情況, 一定要有其他機配合,
否則都好難發揮,
老虎都唔會比高達差,
所以我改爆愛娜,
射又得,格鬥又得,佢支機槍係咁掃都不知幾爽,
裝甲比其他MS高, 所以可以玩下格鬥~
舊 11-08-03, 09:55 AM   #61
lunar1984104

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDlunar104
我去到21版打THE.o和EVA點打(量產EVA超勁)

サイバスター--------亂舞之太刀
lunar1984104 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-03, 10:21 AM   #62
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

因為THE.O會走佬, 量產EVA卻會自己追玩家黎打,
THE.O一走就好麻煩,
所以我一開波就4架機衝上畫面頂,
4機格鬥大混戰圍摷THE.O, 咁就好簡單咁搞掂佢.

至於EVA, 搵一架高HP,防禦既機做肉盾, 用防禦黎拖,
其他機拉開距離用射擊, 有超必用超必,
搞掂一堆EVA就過版,
最理由就緊係改爆萬能俠既裝甲同防禦,
幾架EVA圍摷佢都可以捱好耐
舊 11-08-03, 11:35 AM   #63
marspeople
蒙面超人黑

XBox Live Gamertagmarspeople
[魔鬼]有冇金手指無限錢錢[/魔鬼]

隻鐵甲萬能好樣衰
有冇真三一嫁呢集

我買左未玩耶~

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-03, 12:34 PM   #64

22 版點打,大老超快,卒仔超多.

舊 11-08-03, 12:44 PM   #65
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
好有挑戰性......好想玩
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-03, 01:26 PM   #66
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

引用:
Originally posted by lunar1984104 :
22 版點打,大老超快,卒仔超多.
最後一版, 可以畀你出晒所有機, 當然要出晒佢,
D 卒仔唔會無限復活, 數量有限,
所以首要清理,
作戰一開始, 全TEAM人即刻儲超必,
炸死晒 D 卒仔,
至於 BOSS,
因為佢有瞬間移動,格鬥成日追唔到佢打,
所以全TEAM人用射擊,
萬一有一架被擊落, 就要即時撤退換機,
要保持全TEAM人都係 5 架機,
自己一路死人, 一路換......
順利的話...爆機...
舊 11-08-03, 01:36 PM   #67
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

玩第13版,打死左90部敵ms,5部機比卒磨死晒,阿布撒拉斯狂走,
last先出尼掃場....
舊 11-08-03, 01:39 PM   #68
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
得22版???
咁咪好快爆到??
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-03, 01:51 PM   #69
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

引用:
Originally posted by msz006 :
玩第13版,打死左90部敵ms,5部機比卒磨死晒,阿布撒拉斯狂走,
last先出尼掃場....
咁勁打到 9X 架?
打左 9X 架就唔會再出???

我打爆 5X 架我放棄, RESET,
改戰略 4 機肉搏死隻大龜算
舊 11-08-03, 01:54 PM   #70
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

引用:
Originally posted by 我係我 :
得22版???
咁咪好快爆到??
我煲 2 晚就爆,
但爆左有HARD MODE

一周目都唔易玩,
相信hard mode更有挑戰性...
舊 11-08-03, 01:56 PM   #71

我頭仙爆左.

舊 11-08-03, 02:15 PM   #72
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
Originally posted by 【麥斯】 :

咁勁打到 9X 架?
打左 9X 架就唔會再出???

我打爆 5X 架我放棄, RESET,
改戰略 4 機肉搏死隻大龜算
5部機比卒磨死晒<---打爆90,
之後會再出,
遑backup team都死灑,
之後game over ar........
舊 11-08-03, 03:47 PM   #73
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
第8話點過??:@_@":

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-03, 04:16 PM   #74
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
Originally posted by HONDA :
第8話點過??:@_@":
打乜ga先?