Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-23-20, 01:59 PM   #201
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
https://www.capcom.co.jp/mhb/mhrise-shindan/

鉄壁の守りを固め、的確な刺突で獲物を貫く豪槍……、それがランスである。忍耐強く、一切の妥協を許さないアナタはランスに向いている。
そして狩りのオトモには、ガルク2匹を連れて行くといいだろう。攻撃にもガンガン参加してくれるガルクは、勢いのある狩りを望むアナタの期待に応えてくれること間違いなし!

即係叫我防守等狗上去打
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-20, 09:41 PM   #202
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-20, 01:22 PM   #203
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

『モンスターハンターライズ』テレビCM ティザー篇(30秒)
https://youtu.be/vOwAp5mUqag

引用:

舊 12-30-20, 10:19 PM   #204
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
老實講,宣傳片喺咁出,反而開始有陣伏味傳緊出黎⋯⋯

希望最尾緊急怪有啲驚喜
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-20, 10:39 PM   #205
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: iu fu pig 查看文章

希望最尾緊急怪有啲驚喜
由手機版發出
總會有幾隻隱藏怪宣傳係唔會公佈既, 呢方面唔擔心
MH都唔會伏得去邊
不過我都係觀望中, 最主要呢14種武器真心已經好悶, 佢點加招都對我個人冇乜吸引力

舊 12-30-20, 10:54 PM   #206
野良猫
肥倫

睇佢繼續不斷更新調平衡搞到啲武器一時勁一時弱
舊 12-30-20, 11:17 PM   #207
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: iu fu pig 查看文章

希望最尾緊急怪有啲驚喜
由手機版發出
邊方面有伏味?

我自己愈睇愈期待,爆機任嘅古龍其實大部份都正,唔洗太擔心
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-20, 09:34 AM   #208
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
邊方面有伏味?

我自己愈睇愈期待,爆機任嘅古龍其實大部份都正,唔洗太擔心
新怪未夠驚喜,而且每代MH都會有新驚喜
暫時未見到有,伏味嘅原因喺game play好重覆咁

不過我都好期待,手提機玩MH感覺上喺爽快好多嘅
由手機版發出
舊 12-31-20, 10:21 AM   #209
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
首先不如整走返個數字先
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-20, 02:36 PM   #210
[X-MEN]

引用:
作者: qwe 查看文章
首先不如整走返個數字先
數字,噴血都可以揀on/off
舊 01-03-21, 06:12 PM   #211
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
應真的説.............除了用翔蟲代替飛翔爪同一堆狩技外

現時RISE 未見有太大突破

玩就一定玩, 但只計RISE 個内容一定磨唔到兩年時間

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-21, 06:20 PM   #212
野良猫
肥倫

個硬直動作真係好硬直
舊 01-04-21, 04:07 PM   #213
[X-MEN]

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
應真的説.............除了用翔蟲代替飛翔爪同一堆狩技外

現時RISE 未見有太大突破

玩就一定玩, 但只計RISE 個内容一定磨唔到兩年時間

莫講話隻game未出,連PV都未出晒,公佈咗嘅龍大部份都係低至中級,堆高級龍又未講,
裝備/護石/騎乘系統全部未介紹,而家諗可以玩到幾耐其實冇意思

再者就算最多內容嘅MHXX齋講內容都唔會兩年都玩唔晒,更何況好大機會唔洗兩年已經出咗Rise嘅G版
舊 01-04-21, 05:03 PM   #214
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
莫講話隻game未出,連PV都未出晒,公佈咗嘅龍大部份都係低至中級,堆高級龍又未講,
裝備/護石/騎乘系統全部未介紹,而家諗可以玩到幾耐其實冇意思

再者就算最多內容嘅MHXX齋講內容都唔會兩年都玩唔晒,更何況好大機會唔洗兩年已經出咗Rise嘅G版
為左係PS5出MH, 應該1年後出G,G一年半後出PS5?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-21, 05:25 PM   #215
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
之前黑客爆左任天堂出左6個月(好似?)先會公佈有PC版,但未見有ps ver
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-21, 05:28 PM   #216
[X-MEN]

引用:
之前黑客嘅資料話
MH NS G - 2022
Monster Hunter 6 - Q2 2023
當係參考,真定假到時先知,MH6照計都會係PC/PS/XBOX
舊 01-04-21, 05:36 PM   #217
野良猫
肥倫

5都未出就出6?
舊 01-04-21, 05:52 PM   #218
[X-MEN]

引用:
作者: 野良猫 查看文章
5都未出就出6?
W=5,製作人講過個名唔會再用數字,因為唔想未玩過MH嘅人覺得要玩咗頭4集先可以玩第5集,
同埋唔會再有正傳外傳之分
舊 01-04-21, 07:03 PM   #219
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
W=5,製作人講過個名唔會再用數字,因為唔想未玩過MH嘅人覺得要玩咗頭4集先可以玩第5集,
要玩左前作先。。capcom對player都幾大誤解

舊 01-04-21, 07:04 PM   #220
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
BTW demo幾時出?

舊 01-04-21, 08:51 PM   #221
野良猫
肥倫

引用:
嘥氣
根本只係响石川先生手上擔重任嘅W唔能夠衰一定要大賣先使用嘅小把戲
正常一個玩家初想玩MH都會問下人需唔需要玩番之前集數

再者未推出前啲宣傳做咁勁,你一個發佈會講一下啲人已經知W嘅定位
點會因為驚玩家走去玩番之前集數而唔用數字

FF夠係集集故事唔連住,SE唔去驚下

謎之音:「好多怪之前都有喎,唔連住咩?」
舊 01-05-21, 10:09 AM   #222
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

舊 01-05-21, 10:56 AM   #223
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
照MHX既經驗
應該係MHR都未會算好難玩
等一年後既MHRG就會難打到你哭

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-21, 11:36 AM   #224
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
照MHX既經驗
應該係MHR都未會算好難玩
等一年後既MHRG就會難打到你哭
MHXX制作組好似係Z/F果組人?
即係唔同R/W既制作組, 好難可以去番X/XX咁神既武器動作系統

舊 01-05-21, 12:46 PM   #225
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: STRIFE 查看文章
MHXX制作組好似係Z/F果組人?
即係唔同R/W既制作組, 好難可以去番X/XX咁神既武器動作系統
XX系列上感覺喺最成熟,玩開果斑最開心嘅一集
老實講W都好玩,不過就唔同感覺嘅

R感覺上似W咁想試新系統,咁所以預期內容唔會太豐富,好玩嘅出加強版都會買嘅
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 『モンスターハンター』×真島ヒロ先生 MONSTER HUNTER漫画化決定!4月4日連載開始 money 日本動漫畫討論版 32 07-12-18 10:24 PM
Monster Hunter 同人小說 - 狩人時代 Sam@Gaforum 學術文化綜合研討區 136 05-15-09 11:59 PM
[Wii] Monster Hunter G Wii [已售 | 附赠MH3 体験版] imgahou 電視遊戲討論版 866 04-28-09 01:37 PM
手痕畫--Monster Hunter小圖 sunmei Cosplay同人MIX討論區 3 11-30-08 04:30 PM
[CG]monster hunter 炎王龙装(全年齡健康的) 【子夜】 Cosplay同人MIX討論區 8 01-11-08 01:03 AM

現在的時間是 11:25 PM

手機版 | APP版