Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
電視遊戲討論版>SNK 40th Anniversary Collection
neo2046 12:41 AM 04-07-18
SNK 40th Anniversary Collection coming to Switch
https://www.resetera.com/threads/snk...-switch.34448/

SNK 40th Anniversary Collection is coming to Switch, SNK and NIS America announced during a panel at PAX East 2018 today.
Digital Eclipse (Street Fighter 30th Anniversary Collection) is working on the project.
SNK 40th Anniversary Collection launches this fall. A limited edition will be available, pictured below.

sugoteam 01:02 AM 04-07-18
考古級炒冷飯,俾得街機 ver. 又同時俾理個紅白機 ver. 都幾玩嘢,仲有Neogeo 前 SNK d 作品也不是太多代表作,最不明所以係竟然 skip 咗怒号層圏,真心唔明出嚟想點.....

Sent from my iPhone using Gaforum
comeonjames 09:03 AM 04-07-18
https://snkonlinestore.com/snk-40th-...intendo-switch
USD 64.99
由手機版發出
風間鈴木仁 09:45 AM 04-07-18
大家好 。
其實現在的 SNK :
轉貼 :

https://zh.m.wikipedia.org/zh-tw/SNK

SNK(株式会社SNK)是一家日本的遊戲公司,於1978年成立。SNK此簡稱緣起自日文新日本企画的羅馬拼音:Shin Nihon Kikaku的三個字首 ,英譯為New Japan Project。SNK Playmore製作發行過很多有名的格鬥遊戲,在2001年10月30日宣布破產,將所有智慧財產權轉入PLAYMORE公司之下,於2001年8月1日成立SNK Playmore作為公司名稱。2015年8月6日被中國蕪湖順榮三七互娛公司收買倂購。2016年4月25日宣布公司重新回歸為SNK作為公司名稱並會用這個名義去製作發行遊戲。2016年12月1日,SNK Playmore官方宣布將其公司更名為SNK。

母公司 順榮三七
2015年8月6日被中國蕪湖順榮三七互娛公司收買倂購。

2015年8月6日,中國大陸遊戲營運商順榮三七宣布在其子公司的主導下透過海外投資平台收購了SNK Playmore公司81.25%的股權,收購對價約為6350萬美元,並於當日完成收購交易。

@我係FANS都會支持支持。強國公司真的好強。

香港網站:

SNK HONG KONG(繁體中文)

https://www.snk-corp.co.jp/hk/

NEWS. 新聞發布. 最新資訊; RELEASE; TOPICS. 
1515 10:13 AM 04-07-18
作者: sugoteam:
考古級炒冷飯,俾得街機 ver. 又同時俾理個紅白機 ver. 都幾玩嘢,仲有Neogeo 前 SNK d 作品也不是太多代表作,最不明所以係竟然 skip 咗怒号層圏,真心唔明出嚟想點.....
Gaforum
見佢有Victory road ,即怒號層圈
越獄POW 都好玩

即管睇埋仲有咩games ,
以前SNK 都出過SNK ARCADE 特集。
HON HON 10:47 AM 04-07-18
由盛世沉迷玩佢既遊戲, 到依家搞成咁但都仲夠膽出幾多週年合集佢真係得既.
Terry仔 11:45 AM 04-07-18
佢根本就係遊戲界嘅ATV
風間鈴木仁 12:00 PM 04-07-18

Sent from my iPhone using Gaforum
真的不會出 PS4/XB/PC 版嗎 ?

可惜。
Garnet_Crow 12:28 PM 04-07-18
佢肯出返哂拳皇餓狼侍魂月華的家用版合集就好,連bgm都有得用返CD arrange version就更好。arcade achieve真係……
wing 12:51 PM 04-07-18
作者: 風間鈴木仁:
真的不會出 PS4/XB/PC 版嗎 ?

可惜。
我都想在ps4玩番怒第一集。
大情大性武大帝 01:07 PM 04-07-18
我買月x保盒好過…
wing 04:11 PM 04-07-18
作者: 大情大性武大帝:
我買月x保盒好過…
依家講怒系列。月光? 玩條毛咩?你識條鐵咩 仲未計月光係俾錢大陸老翻
sugoteam 04:59 PM 04-07-18
作者: wing:
依家講怒系列。月光? 玩條毛咩?你識條鐵咩 仲未計月光係俾錢大陸老翻

講起怒系列,當年支的個波係可轉八個方向射的,唔知今次出係咪改用右菇控制呢?

話時話越睇越似幾年前隻 SNK Arcade Classics 0 加番同作品紅白機移植作就算

wing 05:03 PM 04-07-18
講起怒系列,當年支的個波係可轉八個方向射的,唔知今次出係咪改用右菇控制呢?

話時話越睇越似幾年前隻 SNK Arcade Classics 0 加番同作品紅白機移植作就算

Helldiver都係咁控,呢個應該係冇轉轉桿之下的最好方法。
jyeung1 06:08 PM 04-07-18
有無game list(即係包咩野game)??
izumo 06:36 PM 04-07-18
作者: Terry仔:
佢根本就係遊戲界嘅ATV
高分少女復刊+動畫化之後....其他都冇所謂啦
不過唔係有大水喉? 唔會旨在掠果$65掛
由手機版發出
comeonjames 08:33 PM 04-07-18
作者: jyeung1:
有無game list(即係包咩野game)??
https://ninten-switch.com/snk-40th-anniversary-collection-announcement

●Alpha Mission (ASO) ※Arcade + Home versions
●Athena (アテナ) ※Arcade + Home versions
●Crystalis (ゴッド・スレイヤー はるか天空のソナタ)
●Ikari Warriors (怒) ※Arcade + Home versions
●Ikari III: The Rescue (怒III) ※Arcade + Home versions
●Guerrilla War (ゲバラ) ※Arcade + Home versions
●P.O.W. (脱獄 Prisoners of War) ※Arcade and Home vesions
●Prehistoric Isle in 1930 (原始島)
●サイコソルジャー
●Street Smart
●TNK III (T・A・N・K) ※Arcade and Home versions
●Vanguard (ヴァンガード)
●Victory Road (怒号層圏) ※Arcade and Home versions

*More games to be announced
由手機版發出
ELT 08:34 PM 04-07-18
很可悲的一間公司,90年代最頂尖技術既game廠,今日只識炒冷飯 連最基本hd化都唔做
wing 08:54 PM 04-07-18
作者: ELT:
很可悲的一間公司,90年代最頂尖技術既game廠,今日只識炒冷飯 連最基本hd化都唔做
其實只有mvs一塊基板屬同年代頂尖。後來的neo geo 64已經是笑話。事實上2 d game要hd化很花功夫,即是重製。3d 遊戲hd化才容易。

財技真的是頂尖。
Rance 08:55 PM 04-07-18
因為有人買啊
swatty 10:26 AM 04-09-18
更想出番 NEOGEO 的大制 FOR SWITCH 黎玩
wing 10:33 AM 04-09-18
作者: swatty:
更想出番 NEOGEO 的大制 FOR SWITCH 黎玩
呢堆game除左怒, 仲有其他game都用轉桿, 例如Guerrilla War....普通joystick唔啱用的.
mrk 02:31 PM 04-09-18
作者: Rance:
因為有人買啊
正確D講重有國內同胞會買囉!

PS:你睇下依家全世界最多人玩KOF既地區淨番國內同胞!
wing 02:45 PM 04-09-18
作者: mrk:
正確D講重有國內同胞會買囉!

PS:你睇下依家全世界最多人玩KOF既地區淨番國內同胞!
唔同, 呢幾隻冇kof出得咁濫. 而且怒要用轉桿, emu都玩得唔順, 要官方出, 然後整到個操控方便(用雙桿)先至玩得順, 所以有客路的. 至少我都想買...
八仙果 09:18 PM 04-10-18
作者: Garnet_Crow:
佢肯出返哂拳皇餓狼侍魂月華的家用版合集就好,連bgm都有得用返CD arrange version就更好。arcade achieve真係……
合集?等主機末期就會出。
依家當然係一隻一隻出,
睇吓邊隻好賣,邊隻唔好賣,
都炒埋一碟,出過 Vol.1... 2... 3... 4... 5...
1 2 

返回主題版面