Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-23-19, 12:42 AM   #176
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: GN00508771 查看文章
GGG用CUTIN來混淆視聽呢點倒是真既⋯

三一龍未拎唔評論
真三一龍個演出全部都好正,淨喺三人射線「吱」出黎果個動畫好扣分
明明V同X都唔興咁做
其實cut in 一兩下喺幾有氣勢,可惜佢出黎個感覺真係好怪

由手機版發出

此篇文章於 03-23-19 12:45 AM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 02:56 AM   #177
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
我也不喜歡勇者王大部份招式都用動畫cut in

飛拳簡單一些不就好了就是要搞這麼煩

同樣用動畫cut in鎗與劍真是好多了
Gun n Sword cut in 正係咪講緊法撒麗娜
Saudade 都整得唔錯
______

今集劇情幾好,起碼唔洗再次元震或者三個平行世界撈埋一齊
同埋作品之間cross over到
用作品原作劇情過後來發展原創劇情,有新意過下下跟原作劇情咁Run(當然唔係全部都原創哂)

數落有邊幾隻係原作後?G,裝甲騎兵,cross bone,勇者特急
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 08:16 AM   #178
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
演出冇乜所謂,唔係太差就得了,故事真係幾好,難度都好番D,真係唔錯
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 08:21 AM   #179
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
隱藏關1 好值得玩(雖然都好難入吾到)
提早加入果幾個大叔d對白真係好正!
同東方不敗打仲有專用對白

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 08:33 AM   #180
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
隱藏關1 好值得玩(雖然都好難入吾到)
提早加入果幾個大叔d對白真係好正!
同東方不敗打仲有專用對白
叫番佢本名戈句真係有d估唔到

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 08:39 AM   #181
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: GN00508771 查看文章
叫番佢本名戈句真係有d估唔到
我都諗左陣佢叫緊邊個
突然了解到係東方不敗的本名

自帶援防lv3
4人份精神(雖然第4位第一個精神)
在天國的外婆立繪靚
招式熱血
吐糟一流
絕對係主力
不過缺點係手短腳短

爆裂吧! 肝臟!!

此篇文章於 03-23-19 08:45 AM 被 魔靈娘 編輯。
舊 03-23-19, 09:45 AM   #182
iu fu pig
塵埃...

四隻艦放埋一齊原來唔必中都100%打卒,
我明白點解戰艦大力了
布拉度個ACE今集好好用
舊 03-23-19, 01:22 PM   #183
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
https://imgur.com/Rrs0Fph

請问最终話點打比較容易
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 01:44 PM   #184
nds

https://imgur.com/TRlJHxR

舊 03-23-19, 04:09 PM   #185
ShinDou

42話入到隱藏版

有BUG﹖

安瑪莉出絕招冇對白冇配音,得個人頭,出尾2果招佢張相變左黑色,變左AI既對白同配音﹖XD

正樹就正常

唔知下集會唔會出多幾隻魔裝同OG機亂入

兩版隱藏版最大作用好似係派BGM俾人換﹖XD

此篇文章於 03-23-19 04:12 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-23-19, 04:14 PM   #186
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: ShinDou 查看文章
42話入到隱藏版

有BUG﹖

安瑪莉出絕招冇對白冇配音,得個人頭,出尾2果招佢張相變左黑色,變左AI既對白同配音﹖XD

正樹就正常

唔知下集會唔會出多幾隻魔裝同OG機亂入

兩版隱藏版最大作用好似係派BGM俾人換﹖XD
如果以原創受歡迎程度黎睇
大熱應該是白河愁、響介夫婦、龍虎王同黑天使?

爆裂吧! 肝臟!!
舊 03-23-19, 04:18 PM   #187
ShinDou

積加應該都好大機會 XD

去到3線分支,哈曼,馬沙,獨立,睇個網話揀哈曼定馬沙另1個都會加入﹖揀馬沙好似仲送多D人同機﹖

此篇文章於 03-23-19 04:48 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-23-19, 04:47 PM   #188
nds

https://imgur.com/vEtJuQk

Last boss
舊 03-23-19, 04:58 PM   #189
nds

https://imgur.com/A4XoSN0

Last boss
舊 03-23-19, 07:52 PM   #190
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
新手mode?

咁應該更加無難度丫
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 08:00 PM   #191
nds

https://imgur.com/3NRIuDF

哈曼
舊 03-23-19, 08:45 PM   #192
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
終於爆機了(if路線), 真是很累。。。。。。。

雖然結尾真是有點問題,不過整體上還是滿意這一集

部份作品也留了一點伏線,感覺真是會有續篇也不出奇

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 09:43 PM   #193
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
原創線有點W影子不過有少少搞笑

高層人仕會否有共鳴

個人覺得今集套劇場版鐵甲完全唔夾

難得有語音槍與劍
加番SKL會更襯?(顏藝大絕)

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 03-23-19 09:52 PM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 11:40 PM   #194
ShinDou

揀左哈曼線,打完馬沙,得京密殺(波雷2世)同姬絲(ALPHA阿索龍)加入,冇基尼既﹖

近代D隱藏機好似冇咩邊部用得咁

師傻今集做左串王,見人就串,睇落似唔駛條件1定加入﹖
舊 03-24-19, 12:04 AM   #195
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: ShinDou 查看文章
揀左哈曼線,打完馬沙,得京密殺(波雷2世)同姬絲(ALPHA阿索龍)加入,冇基尼既﹖

近代D隱藏機好似冇咩邊部用得咁

師傻今集做左串王,見人就串,睇落似唔駛條件1定加入﹖
我選了獨link路線,喺咪即喺唔齊條件就會得個吉?
原來是但選一邊就會加入咁?
由手機版發出
舊 03-24-19, 12:53 AM   #196
nds

https://imgur.com/YAEPamt

馬沙
舊 03-24-19, 01:31 AM   #197
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
行獨自路線, 打完46話有隱藏關, 打完馬士文+哈曼+裘尼加入

哈曼仲自帶一個ハロ

內容
不過果關一開始打隻二動馬沙+後面馬沙加入打原創敵人
佢幾部機仔得4改打對面班7改機真係叫救命...

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-19, 03:13 AM   #198
知世公主
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: Fio 查看文章
請問通關金鑰要爆機先有?ns版跟佢instructions唔覺有suppprt information果頁
可能下集叫 VTX機戰呢,哈哈

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-19, 09:54 AM   #199
s3b21
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: nds 查看文章
https://imgur.com/Rrs0Fph

請问最终話點打比較容易
刀巴艦一隻清場我最後一話四十分鐘左右打完
s3b21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-19, 10:50 AM   #200
ShinDou

46入唔到隱藏版,但47哈曼加入 @@ 不過得佢1個冇馬士文同基尼,即係要另外兩個夠POINT先會46入隱藏版1齊加入﹖

打完47師傻同夜UN(馬沙)都加入,睇落好似唔駛條件咁﹖夜UN就可能要條件﹖師傻招石破好正喎,雖然唔P,但扣得60EN打成7800,用黎反擊都好

此篇文章於 03-24-19 12:50 PM 被 ShinDou 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] スーパーロボット大戦T | PS4 NS | 發售中 mario0606 電視遊戲討論版 1015 04-26-19 01:56 PM
[多機種] Trine 4 [NS,PS4,XB1,PC] 安安 電視遊戲討論版 3 04-11-19 08:25 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 05:14 PM

手機版 | APP版