Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-18-19, 11:09 AM   #76
ultimawk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
引用:
作者: ShinDou 查看文章
19話激勵哥線sr係幾難,得1turn要殺晒全場留隻艦最後殺,分左隊得半隊,都要用敵turn反擊先岩岩好拎到

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
19話有多機5改造唔難
反而20話要一擊殺13000唔full改又冇熱血有冇計?
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-19, 11:11 AM   #77
Fio
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: ShinDou 查看文章
應該因為驚分身太屈所以有幾部冇左,仲有果d就得番30%

對白有英文,heat end寫英文架

我未睇爆熱god finger, 不過見用其他招時有d類似"你的下場就是...過熱結束!"咁上下嘅對白
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-19, 11:17 AM   #78
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
我好早已經有武器十段改,所以打萬3唔難

分析,最大力果兩個打,裝地形s,4包圍都唔得咩? 唔記得拎左attacker未,有既話應該仲易好多

ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-19, 11:36 AM   #79
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
5改都唔難
因為我30幾話前都係5改多

舊 03-18-19, 11:44 AM   #80
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
我是打到29 話才搞清楚有5改

之前改得很散Lll

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-19, 11:54 AM   #81
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
19話計好射程全軍直線退後,有2 TURN清唔難

20話我用武器3改的真三一 + 主角援擊, 沒用粉碎, 有用分析減防

舊 03-18-19, 11:55 AM   #82
Sar8
The One

19應該冇2turn,第3turn敵方回合先至退哂落白線後

舊 03-18-19, 12:01 PM   #83
ultimawk
Senior Gamer

PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
引用:
作者: Sar8 查看文章
我玩都有2turn, 自軍機唔走盡落去可能會影響AI判斷
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-19, 12:14 PM   #84
Sar8
The One

引用:
作者: Fio 查看文章
其實隻game本身都唔係一個英文字都冇,有d招/對白用英文仲好啦(heat end...過熱結束-_-? )
係咪簡左香港
簡台灣有heat end

舊 03-18-19, 12:16 PM   #85
ShinDou

我知點解了,我上晒艦,淨係留主力係中間引,最角落果兩隻打斜追我所以要行多turn先踩線,有2turn既話就唔難既

舊 03-18-19, 12:29 PM   #86
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
係敵人6格射程外就好, 退得太後有D敵人會行斜線

舊 03-18-19, 12:35 PM   #87
Sar8
The One

引用:
作者: 零式 查看文章
係敵人6格射程外就好, 退得太後有D敵人會行斜線
我6格射程外
試過一開始allin退到最底都唔得
唯有用hit & run邊打邊走

舊 03-18-19, 01:48 PM   #88
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
果然人類嘅存在就係為上班而生,呢個男主角係VXT入面最正嘅主角
(雖然V嘅大叔都唔錯)
其實X無換機都岩嘅,魔法係個人意志,機體只係輔助,天地真命很帥就夠了
(機戰A都無後繼,ace哥同拉米亞一樣多人愛,好明顯係隻雀嘅問題)
T後繼主角機係近年難得覺得帥
黑科技呢?
不過只係武器開雙,佢個黑科技引擎未用盡喎
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-19, 02:10 PM   #89
鐵之侍

3 部曲來說t的主角的確最好,人設畫得好個性也不錯,男主這上班族的確討好

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 03-18-19, 02:12 PM   #90
Sar8
The One

果三條女都幾好,各有特色,又有D色氣
對方粉毛都唔錯

舊 03-18-19, 02:39 PM   #91
Sar8
The One

果幾部魔法騎士既定位係乜...

舊 03-18-19, 03:08 PM   #92
iu fu pig
塵埃...

引用:
果幾部魔法騎士既定位係乜...
講野無回音,唔喺超級系,
性能唔喺特別好,

反而樂園追放仲差過牛牛飛機仔我唔收貨
明明金毛單機無雙架⋯⋯
由手機版發出
舊 03-18-19, 03:24 PM   #93
鐵之侍

史派克明顯製作組偏心

釘宮還算不錯用啦,魔法騎士大慨定位算魔裝機神?有愛還可以用(雖然主力是用小光就是了)

舊 03-18-19, 03:27 PM   #94
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
史派克明顯製作組偏心

釘宮還算不錯用啦,魔法騎士大慨定位算魔裝機神?有愛還可以用(雖然主力是用小光就是了)

對cowboy bebop 好難唔偏心..

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-19, 03:34 PM   #95
Sar8
The One

引用:
史派克明顯製作組偏心

成set機又唔閃得又唔擋得又唔夠攻...
大家都5改感覺就係特別難用...

我都係帶風水
瘋狂祝福應援比主角map炮係咁掃

舊 03-18-19, 11:21 PM   #96
鐵之侍

東方不敗加入條件
內無條件
只要他登場的關卡都用多蒙触发對話和擊破,他作为我方参戰讓他擊破2個敵人左右 应该就可以了

轉a9vg, 這人兄說他走兩個路線也成功

百度有人登出隱藏要素,但應不是全部和正確

http://tieba.baidu.com/p/6071605850?...437560B27402ED

此篇文章於 03-18-19 11:46 PM 被 鐵之侍 編輯。
舊 03-19-19, 12:26 AM   #97
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
東方不敗加入條件
內無條件
只要他登場的關卡都用多蒙触发對話和擊破,他作为我方参戰讓他擊破2個敵人左右 应该就可以了

轉a9vg, 這人兄說他走兩個路線也成功

百度有人登出隱藏要素,但應不是全部和正確

http://tieba.baidu.com/p/6071605850?...437560B27402ED
蝦?

誰?

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-19, 07:19 AM   #98
ShinDou

Point制要咁多?好似有d怪,花擊墜馬士文?今集佢兩個應該唔識喎?

舊 03-19-19, 08:09 AM   #99
魔靈娘
Game Master
葵千尋

Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: LR猫 查看文章
蝦?

誰?

赤色慧色

他只是列出相遇到的場合再斷估,參考就好

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-19, 08:49 AM   #100
iu fu pig
塵埃...

喺唔知忍藏條件狀態下,都喺比對應角色擊墜
馬士文上次都喺捷度同加奶油打之後入,
東方師傅唔比杜門打爆唔夠熱血
原種留返比J打(記得BX加入條件都喺咁上下)
其他,無所謂啦⋯⋯
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] スーパーロボット大戦T | PS4 NS | 發售中 mario0606 電視遊戲討論版 1015 04-26-19 01:56 PM
[多機種] Trine 4 [NS,PS4,XB1,PC] 安安 電視遊戲討論版 3 04-11-19 08:25 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 06:08 PM

手機版 | APP版