Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-27-19, 11:10 AM   #276
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
引用:
作者: Tano 查看文章
原來係冇機人都可以入機戰(幾時加埋攻殼同雪風?)

我唔知邊次問卷開始次次都寫要加速世界
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 11:13 AM   #277
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
樂園追放本身就無尾架啦

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 12:35 PM   #278
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
樂園追放本身就無尾架啦
單機突入幫機械人上宇宙,呢個算喺end啦(果陣睇,覺得佢如果入機戰會同公務王幾襯)
個eng幾催淚⋯⋯
如果T有續集,要打遊星主啦⋯⋯
Zero/皇帝同真三一龍同場啦(雖然大力,不過今集無乜交
代真三一龍可以有幾勁)

由手機版發出

此篇文章於 03-27-19 12:41 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 01:27 PM   #279
怪盜小G
しゃろとも

我覆上面

舊 03-27-19, 03:38 PM   #280
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
如果講得火星後繼者 其實加埋a/z 落去就好夾
今次聖戰士ova 劇情算係甘叫交代左好多野
如果仲有續集 三一龍 唔該誰做三一皇帝(都出超合金唔係唔出叫丫)
不過唔該出左og3先唔該 當完og 系列都好

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 04:45 PM   #281
HM

註冊日期: May 2007
引用:
樂園追放本身就無尾架啦
機戰大把捏造劇情啦
好多仲要完美補完原作,又岩本身果一集既主題
UX既飛影,Z3既翠星都係咁
如果原作無尾所以機戰就無尾
即係佢加入本身就已經係一個錯誤
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 05:29 PM   #282
怪盜小G
しゃろとも

尾都自稱唔想係地球咁多物質享受,解放左得到自由返去過新生活你仲想加D乜尾俾釘宮

反攻DIVA??

此篇文章於 03-27-19 05:31 PM 被 怪盜小G 編輯。
舊 03-27-19, 05:45 PM   #283
HM

引用:
尾都自稱唔想係地球咁多物質享受,解放左得到自由返去過新生活你仲想加D乜尾俾釘宮

反攻DIVA??
其實咪講左DIVA想活捉奇力古,同埋講左DIVA同賢者私通勾結,係賢者身上得到好多關於奇力古既情報
但之後完全無解釋點解DIVA對奇力古咁大興趣,佢想得到奇力古黎做乜?點解捉唔到就要殺?
呢度已經好多野寫啦
裝甲騎兵X樂園追放個引子係唔錯,但無發揮落去,好可惜
原作無解到奇力古係咩存在,點解係天生異能者,好想機戰可以補完下

當年Z3翠星故事都係一下就完,但本身設定可以拉到TURN A黑歷史黎玩
個格局好大
舊 03-27-19, 06:21 PM   #284
怪盜小G
しゃろとも

可以收到賢者皮激勵哥係果個銀河最大威脅吧就當DIVA想要佢都唔奇

打完唯一果場賢者同激勵哥去哂太陽系DIVA應該係求之不得

有D SOSAD既ED佢俾人填補遺憾係唔錯

但本身好地地加太多料搞到又長又臭反而仲衰

舊 03-27-19, 06:47 PM   #285
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
其實好明顯整緊今集果陣已經諗住整續集講埋VTX,今集未講既野同伏線好大機會用黎下集講啦,不過真係諗唔到點樣可以串得埋晒VTX

爆機講到個VTX公司新社長

都唔知會唔會同舊果個差唔多,下集都唔知會唔會真係想侵略宇宙,又要打佢 XD
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 07:37 PM   #286
iu fu pig
塵埃...

其實我想做敵役好耐,馬反個故事悶?咪比我做堆呀古捷斯落地球果個囉
打李呀寶同林友德,再補多句:「林友德你好野」當場流哂口水啦
反正主角角色點都會加入⋯⋯只喺將個故事調一調啫

今集主角機硬喺覺得留咗一手,講到個引擎咁勁咁受歡迎,淨喺槍同跑得快過飛彈滿足唔到我口味(同V主角機一樣,咁鍾意跑贏啲飛彈嘅?)
所以有下集真喺要補補佢⋯⋯
至於X個故事喺咪好難入?我覺得魔法騎士個故事溶合得唔錯,事在人為啫
由手機版發出
舊 03-27-19, 09:52 PM   #287
怪盜小G
しゃろとも

加SD戰國傳每隻機戰攝套BB戰士入去就好

舊 03-28-19, 06:39 AM   #288
HM

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
其實我想做敵役好耐,馬反個故事悶?咪比我做堆呀古捷斯落地球果個囉
打李呀寶同林友德,再補多句:「林友德你好野」當場流哂口水啦
反正主角角色點都會加入⋯⋯只喺將個故事調一調啫

今集主角機硬喺覺得留咗一手,講到個引擎咁勁咁受歡迎,淨喺槍同跑得快過飛彈滿足唔到我口味(同V主角機一樣,咁鍾意跑贏啲飛彈嘅?)
所以有下集真喺要補補佢⋯⋯
至於X個故事喺咪好難入?我覺得魔法騎士個故事溶合得唔錯,事在人為啫
由手機版發出
原創呢幾集影薄都係因為有人反映過唔想原創太多戲份
變左唔太敢描寫原創,亦唔敢俾原創野既戰力級數太高
舊 03-29-19, 11:41 AM   #289
iu fu pig
塵埃...

今次二週目好多parts都想繼承
由手機版發出
舊 03-29-19, 11:59 AM   #290
ShinDou

2周我打0改唔食技,所以要左指揮官4備用,另外要多個氣力限凸30既part先夠龍馬同煩安1齊用,仲要左奇跡,殺敵回sp,行1格回1sp

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 04-01-19, 06:35 PM   #291
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
一周行IF線END

其實都冇咩問題者?好似 原創BOSS

但最尾3話好趕收工咁 塞得太多野

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-19, 07:40 PM   #292
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: GN00508771 查看文章
一周行IF線END

其實都冇咩問題者?好似 原創BOSS

但最尾3話好趕收工咁 塞得太多野
或者可以說最後boss的行為太中二白目,之前又沒有好好鋪排是boss 的跡象所以讓很多人覺得亂來

不過想來換一個角度看這深信自己是正義的笨蛋的特質不就是很多早期超機人主角的寫照嗎

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-19, 08:03 PM   #293
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
或者可以說最後boss的行為太中二白目,之前又沒有好好鋪排是boss 的跡象所以讓很多人覺得亂來

不過想來換一個角度看這深信自己是正義的笨蛋的特質不就是很多早期超機人主角的寫照嗎
戈兩位人兄仲要好陶醉呢下先笑死人

舊 04-01-19, 08:39 PM   #294
ShinDou

其實第1眼已經估到果兩個阿叔要打,但個理由實在太勉強,冇珠絲馬跡講佢地有呢個傾向,向外宇宙侵略呢個CONCEPT其實幾新鮮,下集係咪自己控制侵略人先﹖XD
舊 04-02-19, 09:31 AM   #295
yorkyork

註冊日期: May 2010
其實原創幾搞笑啊,
玩左男主角先成日話要業績,
比卡片人,好計較錢
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-19, 06:52 AM   #296
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

突然又諗到一樣野

硬係覺得佢對「黃昏的時代」描寫唔多夠咁
主要係冇乜版權角(例如:三輪防人)或原創角去表達出有幾腐敗有幾黃昏

舊 04-04-19, 08:14 AM   #297
HM

引用:
作者: GN00508771 查看文章
突然又諗到一樣野

硬係覺得佢對「黃昏的時代」描寫唔多夠咁
主要係冇乜版權角(例如:三輪防人)或原創角去表達出有幾腐敗有幾黃昏
其實好簡單
今次俾泰坦斯出場就已經解決到
馬沙哈曼互片,都唔差在斯洛哥啦
舊 04-07-19, 11:11 AM   #298
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
想問下送隱藏零件的冷奴大師是什麼來頭??

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 05:00 PM   #299
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
其實今次係幾有心,原創角色都有十幾個,當然呢d合集既野就係完美,劇情都唔錯,仲有發揮空間
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 05:20 PM   #300
HM

引用:
作者: Lamsze 查看文章
其實今次係幾有心,原創角色都有十幾個,當然呢d合集既野就係完美,劇情都唔錯,仲有發揮空間
原創角色有存在感,但原創劇情反而唔多吧?
尤其最後BOSS交代得太差
我覺得係而家唔敢係原創野度花太多筆墨
甚至連主角機都係咁易講兩句就算

因為有班人係唔鍾意睇,所以就盡量避

好懷念alpha1果個原創陣容

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] スーパーロボット大戦T | PS4 NS | 發售中 mario0606 電視遊戲討論版 1015 04-26-19 01:56 PM
[多機種] Trine 4 [NS,PS4,XB1,PC] 安安 電視遊戲討論版 3 04-11-19 08:25 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 03:19 PM

手機版 | APP版