Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  ... 最後
攻略及心得交流區>[多機種] スーパーロボット大戦T 攻略區 恭迎東方師父回歸
ShinDou 05:44 PM 03-25-19
今集唔係已經露多左咩?睇下法殺麗娜 @@ 之前好似都有好多集唔止冇搖,連露都冇咩露,好多布

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 05:47 PM 03-25-19
所以唔係d卒唔勁既,攻黎講算係差唔多啦,其實近代都係超級系愈來愈勁,係咁削真實系,可能唔想人改爆1隻放上去單機清場,所以加回避疲勞,但俾人打得多d甲又唔會減,正常1樣有損耗先係,今集連d本身有分身既好多都改走晒

koreating 06:49 PM 03-25-19
我用神高去掃場
雷火武 07:04 PM 03-25-19
有底力既機只會愈來愈高防
但好多真實系都無底力
變相推超級系上去打著數好多
不過現實中我係推主角機入敵陣
因為有鐵壁
ShinDou 07:11 PM 03-25-19
其實都多左真實系本身有底力,同埋真實系開左底力9都避得下既

40幾話開始太多卒我已經玩到主角單機無限MAP砲1TURN清場 XD 而家53總回合214,主角6百幾擊墜,第2既激勵哥得2百度 XD

其實今集敵LV係咪計自己最高果15隻既平均﹖明明40幾話果陣仲係50幾LV度,打到後面開始每次INTERMISSION都俾主力再升LV,而家主角90LV,有幾隻都80幾LV,敵人70幾80 LV @@
iu fu pig 11:08 PM 03-25-19
係四艦指揮之下,超級系都好閃得,0改兩隻鐵甲仲係100命中添
指揮個能力就係唔想你單機清場,不過你依然可以單機清場,今集咁多機有map,唔會好似X咁用死魔裝
相反真實系中一招就比卒扣大半,兩招就返屋企(點樣底力都唔會支持到兩招,咁真實係有底力都為攻擊力啫)
不過講大力,無分真實同超級系好耐啦

真三一龍+再攻擊基本上未用熱血都轟人3萬up血(五改情況下,我都未升爆神馬嘅技能)
雖然未打爆機,不過超級機械人大戰,超級係點都係好用啲嘅
ShinDou 11:12 PM 03-25-19
近代有分,而家d真實系講火力已經俾超級系拋離好多,龍馬熱血都打9萬幾,真實系打到兩3萬已經算多

真實系其實預左俾人打中兩野會死既,唔係點駛底力加咁多命回,激勵哥都仲屈到機

IF ROUTE打到最終話,開始FEEL到點解話劇本爛尾 XD 係咪個爆機仲爛﹖

結果都係第1TURN就俾主角清晒全場淨番最尾隻艦,主角已經8百幾擊墜

佢又唔郁,我得隻主角又應該唔夠秒佢又要等後面自己D機上晒艦飛過去,行左成3TURN佢先肯行埋黎打得,聽晚先爆埋佢了 XD
雷火武 03:44 AM 03-26-19
劇情感想
其實個劇情最後講埋打UND 零號艦隊就爆機仲好D,個紅面boss應該整架機比佢渣、就咁得隻艦真係好流
不過格局如果咁set,就唔可以整哥德文社長出來
因為第一周目玩未睇過劇情攻略都已經9成估佢係last boss

雷火武 03:50 AM 03-26-19
另外睇完GGG最大技個演出咁鬼偷工減料、唔怪得巴哈咁多人插
D演出經費明顯放重係樂園追放⋯
但全隻game 54關得一關有樂園追放敵人⋯仲要無專用BGM...
pet3 08:20 AM 03-26-19
作者: 雷火武:
但全隻game 54關得一關有樂園追放敵人⋯仲要無專用BGM...
剛玩到27
得這關有?
之後電腦人就關門沒再出?
TURN-A 09:10 AM 03-26-19
經費我覺得擺左係槍劍入面果部阿伯勇者度多過GGG
好大分別
風之將 09:12 AM 03-26-19
打到34,暫時黎講收貨,劇情上都叫有熱血情節(X真係完全無印象邊關有熱血過)
都係長用保羅霍特同牛仔上去削血,後面執雞
iu fu pig 10:59 AM 03-26-19
作者: 風之將:
打到34,暫時黎講收貨,劇情上都叫有熱血情節(X真係完全無印象邊關有熱血過)
X出最大技打魔法師果段都唔錯,喺連魔法師都出唔到嘅教條

勇者王喺全部招都偷哂雞
由手機版發出
ShinDou 11:03 AM 03-26-19
X淨係記得魔法機用拳打人好怪,揀安瑪莉做主角出拳仲怪,點睇佢都唔似識功夫

除左呢樣之外d野唔太記得了,不過我爆到機應該都仲接受到唔係太差

ko121314 11:21 AM 03-26-19
作者: ShinDou:
X淨係記得魔法機用拳打人好怪,揀安瑪莉做主角出拳仲怪,點睇佢都唔似識功夫

除左呢樣之外d野唔太記得了,不過我爆到機應該都仲接受到唔係太差

我X爆到機, BUDDY COMPLEX都算佔唔少功勞

我純係想睇BUDDY COMPLEX
同埋アマリ都算唔差gei
ShinDou 11:26 AM 03-26-19
諗番buddy個故事好似係寫得幾好 XD

風之將 11:29 AM 03-26-19
上面師兄提一提,X後期天使龍條痴漢出黎講解世界嗰關,巴打系列主角穿越時空過黎增援都叫有少少印象
問聖戰士劇情
無睇過原著OVA,game入面翔嗰部後繼機,OVA入面係咪轉世後的席翁用?

暗黑騎士 11:40 AM 03-26-19
作者: iu fu pig:
係四艦指揮之下,超級系都好閃得,0改兩隻鐵甲仲係100命中添
指揮個能力就係唔想你單機清場,不過你依然可以單機清場,今集咁多機有map,唔會好似X咁用死魔裝
相反真實系中一招就比卒扣大半,兩招就返屋企(點樣底力都唔會支持到兩招,咁真實係有底力都為攻擊力啫)
不過講大力,無分真實同超級系好耐啦

真三一龍+再攻擊基本上未用熱血都轟人3萬up血(五改情況下,我都未升爆神馬嘅技能)
雖然未打爆機,不過超級機械人大戰,超級係點都係好用啲嘅
打到十幾話, 鉄也好似必中必避咁, 反而真三一打卒都打唔中, 雖然都係超級系但落差好大
ZERO NEKO 12:03 PM 03-26-19
請問TCAP有冇方法刷
ShinDou 12:18 PM 03-26-19
裝氣場轉化器屈tp順便屈埋錢,map砲掃,寺田精神有40sp決心,38sp魂,我40幾話已經上場既武器全十改,d錢可以亂咁全改d機裝多件強化part,最好裝埋殺敵補十sp,同行1格補1sp,改爆武,基本上無限郁無限射

雷火武 12:21 PM 03-26-19
作者: 風之將:
牛仔應該做尾刀,1.5倍金錢
唔係削血
風之將 12:28 PM 03-26-19
牛仔應該做尾刀,1.5倍金錢
唔係削血
要俾其他人升ace都唔可以食哂,推佢上去敵方又鐘意打佢,無計
ShinDou 12:46 PM 03-26-19
牛仔我淨係開頭用過,好快已經因為佢太低攻唔出了,係開頭冇勁機用先用

ShinDou 12:54 PM 03-26-19
今集每版可以揀幾隻再加3擊墜,唔駛咁刻意留俾其他人殺升ace都得,我連d唔出既都就黎ace晒,40幾話開始基本上1隻主角掃晒全場,由2百幾擊墜殺到上8百幾擊墜,後面好多卒俾你殺,除左大佬會搵番同系列殺

怪盜小G 02:25 PM 03-26-19
有補給精神同回滿彈EN PARTS依家連補給機都無出場價值

以前既城市加防加回同HP EN地形已經消失哂

D機戰越黎越易打
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  ... 最後

返回主題版面