Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 球會討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-07-20, 09:54 PM   #301
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
曼聯新兵自白 加盟一刻阿媽喊咗出嚟

曼聯冬窗期間借入嘅尼日利亞射手恩哈路接受官方訪問,暢談入魔感受。恩哈路果然跑慣江湖,好識氹球迷,佢話加盟曼聯不惜減人工,仲話一家大細都係曼聯擁躉,加盟一刻阿媽仲喊咗出嚟添。

30歲嘅恩哈路喺2014至17年踢過屈福特,之後去咗中超效力長春亞泰同上海申花,佢話重返英超,仲要加盟曼聯就好似發夢一樣:「由於中英兩地時差,傾條件嗰陣我唔敢瞓覺,經理人問我去曼聯要減人工制唔制,我毫不猶豫答應,有得踢曼聯,減人工冇乜所謂。」

恩哈路稱,喺尼日利亞好多曼聯球迷,佢自己就係睇曼聯長大,一家大細都係曼聯擁躉,佢話:「當我打電話畀阿媽,話佢知我終於加盟曼聯,佢當堂喊咗出嚟,仲恭喜我『阿仔你夢想成真喇,阿媽戥你高興』。」

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 02-19-20 01:51 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-20, 09:56 PM   #302
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

大口氣!恩哈路稱有1優點勁過福仔馬迪爾

曼聯喺冬季轉會市場最後一刻向上海申花借用前鋒恩哈路,被嘲淪落到要靠中超兵救亡,但呢位30歲尼日利亞國腳聲稱自己有一個重要優勢,正係紅魔鬼鋒線現時所欠缺,自己可以成為最後一塊拼圖。

恩哈路話:「我速度非常快,有技術,身體亦好強壯,所以可以喺球場上任由我發揮,曼聯需要1位企喺最前嘅中鋒,安東尼馬迪爾鍾意踢邊路,拉舒福特都係,曼聯要有人喺中路控球、二傳、跑動,如果一切順利嘅話,我可以為球隊作出重大貢獻。」

恩哈路身高1米88,而且好大隻,的確好撞得,根據佢嘅講法,佢擁有嘅個人優點,屬於曼聯鋒線之一獨有,可能暗示希望蘇斯克查畀佢做正選。

此篇文章於 02-19-20 01:51 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 02-18-20, 11:55 AM   #303
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
今季三殺車仔

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-20, 03:42 PM   #304
digiharuka
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
睇完精華, M5 動作不這樣會傷, 紅牌? 不如說B23為何仲追到邊線 (笑下

2個入球都是頭, 咁似季初失波的情況?
對面Z15 那球就過harsh, 但銀河唯一那球就是VAR下的犧牲品了
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-20, 01:25 PM   #305
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

士砵亭高層恥笑曼聯係水魚

曼聯喺一月轉會窗關閉前,及時用高達6,780萬鎊從士砵亭買入葡萄牙中場波基斯費南迪斯,睇過「波費」首場演出,唔少人都認為佢哋入啱貨,難得今次冇做水魚。不過,士砵亭副會長辛夏近日受訪就踢爆,佢哋先係呢次轉會角力上嘅真正贏家,事關曼聯喺佢哋「膽博膽」互拋之下,最尾係被逼屈服畀高一截錢,慘成大水魚!

查實「紅魔鬼」由舊年暑假已經嘗試簽入「波費」,只係一直想壓價,直到一月班波唔掂,佢哋唔增兵唔得,到最後階段喺士砵亭拖字訣之下,唯有屈服畀高價,依家曼聯先要畀4,600萬鎊基本轉會費,然後附加條款更可令總轉會費去到6,780萬鎊。

辛夏表示:「我知道曼聯一直以為我哋最終會屈服放人,佢哋以為大約5,000萬歐元就可以成交,結果佢哋要畀超過6,500萬鎊。佢哋最後輸晒,要畀我哋嘅要求價碼,我哋足足較4個月傾好嘅數收多2,000萬鎊。」

舊 02-19-20, 01:27 PM   #306
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯將普巴大劈價!皇馬祖記仲嫌貴

英國傳媒指,曼聯願意今夏出售中場保羅普巴,而且肯大劈價,只要有球會出8300萬鎊轉會費,就有交易,但據悉兩大潛在買家皇馬同祖雲達斯仍然嫌呢個價錢太貴。

曼聯之前曾經將保羅普巴標價1.5億鎊,但冇球會承接,由於呢位法國國腳去意已決,紅魔鬼知道無法留人,惟有大減價。

根據英國《衞報》爆料,曼聯依家只要求不低於8300萬鎊就得,比4年前向祖雲達斯收購普巴嘅價錢,仲少600萬鎊,名副其實係蝕讓。

不過,皇馬同祖雲達斯認為仲有得壓價,因為普巴近年表現欠佳,今季更長期受傷,而且係佢主動要求離隊,曼聯根本冇議價能力。最關鍵係去到夏天,普巴就只剩下1年合約,紅魔鬼為免明年人財兩失,勢必再減價,務求盡快甩手。

普巴經理人拉奧拿日前表示,普巴唔介意重返祖雲達斯,以祖記「算死草」作風,肯定壓價壓到盡,曼聯注定要蝕大本。

舊 02-19-20, 01:28 PM   #307
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

蘇B露天機 普巴已踢曼聯最後1仗

曼聯周一(17號)深夜喺英超大戰車路士,法國中場保羅普巴繼續缺陣,呢位麻煩友自從做完足踝手術後,一直冇聲氣幾時復出,就連歇冬集訓都冇份參與。曼聯領隊蘇斯克查喺賽前記者講到保羅普巴,竟然唔小心洩露天機,暗示保羅普巴「有可能」已經唔會再為曼聯披甲!

被問到保羅普巴會唔會再上陣,蘇斯克查回應:「我都想,當佢回復健康,就有力為曼聯上陣,我肯定保羅普巴都好想再為曼聯披甲。」英國《每日郵報》指出,蘇斯克查嘅回應態度好唔肯定,「我都想」普巴再為曼聯上陣,即係唔Sure佢仲有冇機會再上陣。

另外,蘇斯克查被追問點解唔帶保羅普巴去集訓,蘇B亦只係耍太極話「唔需要解釋每一個決定」,似乎好隱晦喎!

舊 02-19-20, 01:31 PM   #308
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

蘇斯克查親證 恩哈路有機會長留曼聯

曼聯喺1月借用上海申花前鋒恩哈路,唔少球迷都覺得意外,尤其係佢哋錯過艾寧夏蘭特等頂級前鋒,更加令人覺得曼聯另有所圖,借用恩哈路半季只係「權宜之計」。不過,恩哈路周一(17號)作客車路士「地標戰」前,領隊蘇斯克查就大派定心丸,講明恩哈路有機會長留曼聯。

蘇斯克查表示:「雖然只係借用,但係當你入得曼聯呢個門口,只要有好表現,就有機會(長留曼聯)。無論係借將或者正式簽約球員,如果表現出對球會有貢獻,球會當然會用盡方法將佢長期留低。恩哈路想盡力爭取好表現,如果我哋都想佢繼續留低,一定會確保佢都想留隊。」

舊 02-19-20, 01:33 PM   #309
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

國米又簽曼聯球員!人工都傾掂咗

國際米蘭教練干地鍾情英超兵,尤其特別喜歡曼聯球員,根據意大利傳媒爆料,國米已經同曼聯20歲新星鍾塔西達成個人待遇條款,佢將於今夏以自由身加盟國際米蘭。

國米今季已經簽入盧卡古、阿歷斯山齊士、艾舒利楊格3位魔兵,今次又出手斟鍾塔西,據悉雙方將於今夏簽約5年,呢位荷蘭小國腳可以獲得3.5萬鎊周薪,如果佢可以拎晒所有獎金嘅話,平均周薪更可以達到5萬鎊,比曼聯開出嘅續約人工多一倍。

其實令鍾塔西最想離隊嘅原因,並非人工,而係由於現時缺乏上陣機會,佢今季於各項賽事,僅為曼聯上陣7次,而且主要都係踢盃賽,喺英超只有2次後備上陣,加埋只踢24分鐘,留隊實在睇唔到前景。

由於鍾塔西有華裔血統,去到由中資擁有嘅國際米蘭,點都有「人情分」加,而且教練干地又鍾情英超兵,鍾塔西去國米應該好過留喺曼聯。

舊 02-19-20, 01:36 PM   #310
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯3殺車路士 歐聯資格大混戰

周二(18日)凌晨作客2比0擊敗車路士,繼首循環聯賽及英聯盃16強後,今季第3度「拆車」,蘇斯克查3次食住林柏特,成為車仔剋星。曼聯贏波後亦令來季歐聯資格出現大混戰,由第4位車路士至第9位愛華頓,分數都在5分內,在曼城被禁賽令第5名都有得踢歐聯情況下,歐聯席位之爭將成各隊主要戰場。

比賽初段車路士表現較佳,20分鐘哈利馬古尼與巴舒亞伊爭波在邊線倒地,期間馬古尼施展「撩陰腿」撐中巴舒亞伊要害,翻看VAR後馬古尼竟然無事,曼聯亦於完半場前一次攻勢,雲比沙卡右路傳中,安東尼馬迪爾頭槌破網,上半場領先1比0。

下半場55分鐘,後備入替嘅葛特蘇馬為車路士勁射破網,翻睇VAR後證實艾斯派古達推人在先判為詐胡,車仔錯失扳平機會後再失多球,66分鐘哈利馬古尼接應波基斯費南迪斯角球傳中,頭槌勁頂破網成2比0,呢位全球最貴後衞上半場逃過紅牌,跟住仲要頂入今季首個聯賽入球,肯定係今場主角。

至於林柏特注定輸畀蘇斯克查,77分鐘後備上陣嘅基奧特飛身頭槌破網,翻看VAR發現佢入波前鞋尖越位,車路士食第2鋪詐胡,加上其後美臣蒙特罰球中柱,結果車路士主場淨吞曼聯2蛋,全失3分,仍以41分排第4,曼聯則以38分排第7。

舊 02-19-20, 01:39 PM   #311
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【東體爭議】VAR兩廢車仔入波 判得啱?

車仔主場吞曼聯2蛋,過程都有唔少爭議性,哈利馬古尼出「撩陰腿」,球證睇完VAR都唔出紅牌自然係天方夜譚,而車路士今場仲有2個入波都被VAR判詐胡,「藍戰士」球迷梗係嬲到震,到底呢兩個判決又啱唔啱呢?

第1個係下半場早段,葛特蘇馬喺角球攻勢入面射入追平,不過VAR認為艾斯派古達喺隊入球前先推跌班頓威廉斯,所以判入球無效。艾斯派古達賽後解釋佢先被費特推,冇得揀情況下先推跌班頓威廉斯。慢鏡顯示,費特曾用右手輕推班頓威廉斯背脊,但佢就「雙龍出海」推跌想頂波嘅班頓威廉斯。雖然有爭拗空間,但判詐胡亦唔算錯判。

第2球係77分鐘基奧特門前頂入追番1比2,但VAR重睇後發現基奧特右腳腳掌的而且確「突」咗出嚟,喺VAR連突條體毛都要吹嘅世代,呢次越位無疑係相當明顯,冇乜爭議。

舊 02-19-20, 01:40 PM   #312
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

神解釋!馬古尼撩陰腿其實係一番好意!

曼聯中堅哈利馬古尼喺贏車路士一仗成為關鍵人物,佢比賽早段場邊「撩陰腿」踢巴舒亞伊,球證離奇當冇事發生,如果呢位英格蘭國腳下半場仲入埋波,賽後自然受到各界炮轟。堅尼、加歷查、法比加斯等前英超球星,全部認同哈利馬古尼「應該食紅牌」,堅尼直指佢走甩紅牌係非常好運。

不過,哈利馬古尼賽後解釋呢次踢人事件,就真係聽到球迷O晒嘴。哈利馬古尼表示:「我係踩到佢,但我覺我佢當時就嚟失平衡壓喺我身上,我自然反應就係伸直隻腳『撐』住佢。喺電視睇落好似好肉酸,但我並唔係踢佢,球證判決係正確。」

舊 02-19-20, 01:42 PM   #313
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【阿King】超值波費!曼聯近9年最佳收購

自從費格遜退休之後,曼聯喺轉會市場成為水魚,買入唔少貴價水貨,但上月用6800萬鎊收購士砵亭中場波基斯費南迪斯後,紅魔鬼終於識戴眼買人。呢位葡萄牙國腳喺周二(18日)凌晨英超對車路士,表現堪稱完美,有1次助攻,仲有1次主射罰球中柱,威脅力極強,夠膽講句,「波費」可以話係自2011年簽入迪基亞之後,曼聯近9年最佳收購。

波基斯費南迪斯上場英超對狼隊,被安排踢防中,搞到佢難以適應,但該仗佢都有5次射門。領隊蘇斯克查今場終於醒覺,安排「波費」踢番佢最擅長嘅進攻中場位置,令佢可以專心發揮進攻才華。

波基斯費南迪斯今場無論個人突破、傳球、射門都發揮得淋漓盡致,包括個人盤扭令車仔守將魯迪格食牌,仲有1次妙傳畀安東尼馬迪爾,可惜後者失機。下半場「波費」開出精準角球畀哈利馬古尼頂入,呢位中堅以往效力李斯特城頂入唔少死球,但加盟曼聯後,冇死球專家幫手,令呢招高空轟炸絕技荒廢多時,依家有「波費」幫手,曼聯又多一瓣死球戰術。

除咗開角球,波基斯費南迪斯今場亦有1次射罰球中柱,成魔後未開齋的確可惜,但以佢全面進攻技術,相信之後要入波並唔難,連葡萄牙名宿費高都話曼聯今次買啱人。事實上,相比普巴8900萬鎊、哈利馬古尼8000萬鎊、盧卡古7500萬鎊轉會費,波基斯費南迪斯只係6800萬鎊,絕對抵到爛。

舊 02-19-20, 01:44 PM   #314
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

神劇本!馬古尼賽前已講明頂入角球

中堅哈利馬古尼喺英超對車路士,又入波又踢人搶晒鏡,咁都唔止,原來佢仲係1位「先知」,賽前同細佬私訊對話,講明自己會頂入角球,果然真係成為事實。

哈利馬古尼嘅細佬羅倫斯上載一張兩人用Facebook通訊嘅截圖,羅倫斯話:「每次死球都係你嘅入波機會。」哈利馬古尼回應:「無錯,我今晚(17日)就會入波,睇住呀,就係有角球嘅時候。」

結果事情真係跟足哈利馬古尼嘅劇本發展,波基斯費南迪斯開出角球,馬古尼一頂入網,講得出做得到。

舊 02-19-20, 01:46 PM   #315
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯非洲救星登場 唔係恩哈路喎

曼聯2比0擊敗車路士贏出歐聯爭逐關鍵一戰,呢場波成隊運作都相當討好,而且更有一位「非洲救星」驚喜登場!講緊嘅唔係補時階段首演嘅尼日利亞前鋒恩哈路,而係久休復出嘅科特迪瓦中堅艾歷拜利。

艾歷拜利上一次為曼聯上陣,已經係上年4月份嘅事,季前熱身重傷後今季一直缺陣,踢過幾場預備組賽事,今場域陀連迪路夫因病免役,艾歷拜利正選登場表現突出,其中上半場喺小禁區外,偷走巴舒亞伊腳下必入球,隨即一假身並360度轉身引球帶出重圍,連評述嘅加利尼維利都話:「艾歷拜利突然變做碧根鮑華!」睇到球迷拍爛手掌。

除咗哈利馬古尼係曼聯後防必然主力外,域陀連迪路夫嘅評價都係好壞參半,制空力不足係呢位瑞典國腳嘅弱點,如果艾歷拜利可以踢番出水準,絕對會令曼聯防守力提升,至少......球迷見到菲爾鍾斯落場嘅機會會減少好多。

舊 02-19-20, 01:50 PM   #316
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【東體爭議】曼聯今夏只有賤賣普巴

講普巴?又真係幾煩嘅!呢位曼聯中場由舊年夏天扭計離隊,但一直走唔到,然後到開季之後不斷受傷同養傷,搞吓搞吓,「紅魔鬼」早排先傳出肯將佢減價出售,不過根據英國傳媒最新消息,結合三大因素,家陣講緊曼聯將可能喺今夏焗住以「賤價」5,000萬鎊賣走,都咪話唔陰功呀!

上個星期,英媒先至話曼聯會將普巴由之前定價1.8億鎊,肯減到落1.5億鎊賣走,不過今日《每日郵報》指出,由於所有對普巴感興趣球隊都唔肯畀高價,家陣皇馬預計肯畀5,000萬鎊已經算係最高價位,仲表明唔會加碼,睇嚟曼聯今次隨時蝕大本。

究竟點解「紅魔鬼」要焗減價呢?《每日郵報》話有三大原因,首先係佢今季出場太少。唔係講笑,由於今季傷患不絕,普巴至今只為曼聯上陣8次,冇入過波,而由舊年9月底開始,普巴只為曼聯披甲71分鐘添!呢個情況,令外界對佢身體狀況出現疑惑,自然影響身價。

此外,普巴依家同曼聯嘅合約只剩一年半,如果今年夏天賣佢唔走,到出年夏天就可以免費轉會,曼聯為免到時人財兩空,今夏賣人似乎在所難免。事實上,曼聯喺2016年用成8,900萬鎊回購普巴,如果最終一蚊都拎唔番,真係點交代呀?

最後,只要睇吓普巴近排同經理人拉奧拿嘅新聞,其中「肥佬吸血鬼」多次放風將普巴同祖雲達斯拉埋一齊,又話普巴想返意大利同想踢歐聯。對於拉奧拿種種言論,普巴都冇公開否認過,似乎默許佢去「做嘢」。如此一來,曼聯想留人或續約都好難,到時唔將佢賤賣都唔得啦!

舊 02-19-20, 02:03 PM   #317
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

蘇B神助攻!前4之爭益晒摩連奴

曼聯喺英超作客擊敗車路士,依家只係落後第4位車仔3分,打入前4位參加下屆歐聯機會大增。不過,紅魔球迷唔好開心住,因為曼聯拆車,最大贏家其實係前紅魔鬼主帥摩連奴,因為車仔全失3分後,「寸王」領軍嘅熱刺現時只係落後車仔1分,只要下場英超作客擊敗車路士,就可以反超前車仔,升上第4位。

今季英超第4位,屬於車路士、熱刺、錫菲聯、曼聯之爭,車仔雖然領先緊,但球隊走勢弱,近4場英超只有2和2負。反觀,第5位熱刺取得3連勝,包括擊敗第2位曼城,士氣高昂。同埋摩連奴對前球會車仔,以及徒弟林柏特嘅底細,瞭若指掌,下輪英超重返史丹福橋,真係唔熟唔食。

因此,摩連奴今次真係要多謝番炒咗佢嘅曼聯,至於紅魔鬼又唔使太洩氣,因為如果曼城上訴失敗,真係冇得踢下屆歐聯,曼聯仲可以爭第5位,打入下屆歐聯。

舊 02-21-20, 02:50 PM   #318
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

激踩曼聯!「佢根本冇資格踢正選」

曼聯上輪英超作客戰勝車路士,取得重要3分,但阿仙奴名宿麥臣,就認為紅魔鬼根本不值贏波,而且有1名球員根本唔應該正選出場,佢就係翼鋒丹尼爾占士。麥臣覺得占士只有「速度」一招板斧,於英超難以生存,但依家嘅曼聯係慘到,唔出占士已經冇人代替。

曼聯2:0殺敗車路士,占士再度正選登場,蘇斯克查到80分鐘先用安達斯彭利拿入替呢名威爾斯小將。麥臣認為曼聯唔可以揠苗助長,因為占士實在係未夠料踢曼聯正選:「曼聯係全球其中一間最大球會,但依家竟然連個似樣嘅前鋒都冇,要搵占士打正前鋒。老實講,占士遲早會失去正選位,我戥佢可惜,但依家佢好迷惘,真係需要一個休息期。」

「占士落到場只有一招,就係速度,除此之外乜都冇,咁樣喺英超生存唔到。曼聯需要畀占士抖吓,但可憐嘅係紅魔依家冇人去頂佢個位。」麥臣仲認為,曼聯同車路士依家只係二流球隊,曼聯呢場贏波都唔見得踢得好,而哈利馬古尼一早應該被趕出場,之後佢攻入車路士大門,所以曼聯唔好因為全取3分而沾沾自喜。

舊 02-21-20, 02:52 PM   #319
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

前紅軍門將助攻 幾乎砌低曼聯

曼聯喺英超畀宿敵利物浦全面壓制,估唔到嚟到歐霸盃賽場,都見到紅軍球員身影。歐霸盃32強首回合布魯日主場迎戰曼聯,為布魯日攻破曼聯1球,正是由前利物浦門將米洛列特送出助攻,其後安東尼馬迪爾扳平,兩隊踢成1比1完場,下周次回合再決雌雄。

進入淘汰賽階段,曼聯派出較強陣容,哈利馬古尼、安東尼馬迪爾均正選上陣,不過收起迪基亞,改用羅美路把關就差啲出事。開賽15分鐘,布魯日門將米洛列特大腳開龍門球,艾曼紐丹尼斯前場接應,力壓曼聯小將班頓威廉斯,又見到羅美路棄關出迎,該尼日利亞射手挑射笠過羅美路入網,為主隊領先1比0。

同「膠龍」卡利奧斯唔同,比利時門將米洛列特於2013年加盟利物浦後,一直係紅軍1號門將,不過自從簽入艾利臣比加,31歲嘅米洛列特再無上陣機會,上季尾結束後離開紅軍轉投布魯日,今季在布魯日上陣20場。

落後1球嘅曼聯於36分鐘扳平,安東尼馬迪爾在中場把握對方掟界外球失誤,成功搶位並單刀埋門射入,為紅魔扳平1比1,取得寶貴嘅作客入球,曼聯次回合返主場只要唔失波即可晉級。

舊 02-21-20, 03:01 PM   #320
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

再揭曼聯走寶因由 簽唔到夏蘭特衰硬頸

艾寧夏蘭特成為全歐洲以至全球話題,英國傳媒此時翻舊帳,追查當日曼聯錯失簽入呢位挪威天才因由,其實夏蘭特一早心繫曼聯,加盟多蒙特亦並非為錢,咁點解唔去曼聯?一切原因係曼聯硬頸,唔肯同夏蘭特經理人,同時又係保羅普巴經理人拉奧拿(Mino Raiola)妥協,先至搞成咁。

英國傳媒《每日郵報》,夏蘭特由薩爾斯堡轉會多蒙特之前,其實想去曼聯,報道指蘇斯克查同夏蘭特相熟,早已達成共識,曼聯副主席伍德沃德更於去年12月中飛赴奧地利直接同薩爾斯堡商討,當時大家都以為,夏蘭特將會轉會曼聯。

不過曼聯同夏蘭特之間,其實仲有個經理人,佢就係拉奧拿,有指曼聯同呢位拉奧拿因為普巴轉會問題關係緊張,結果影響埋斟介夏蘭特,最後錯過簽入呢位天才射手,眼白白睇住佢去咗多蒙特,但損失無法估計。

舊 02-21-20, 03:02 PM   #321
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

拉舒福特提早收咧

曼聯前鋒拉舒福特今季狀態大勇,上月背脊受傷後話要休養6個星期,不過領隊蘇斯克查日前證實,呢位英格蘭前鋒嘅傷勢比預期更加嚴重,將要養傷「幾個月」,意味今季提早收咧,就連夏天嘅歐洲國家盃決賽周亦好大機會缺席。

蘇斯克查證實:「拉舒福特仲要抖多幾個月,肯定要。佢做咗檢查,骨折情況比原本預期更友複雜同嚴重,我都希望佢今季仍然可以上陣同埋踢歐國盃,我唔係醫生,我只能夠希望佢康復速度會比我哋想中嘅更快。」

喺拉舒福特長期缺陣下,曼聯想會倚靠安東尼馬迪爾、新星美臣格連活特同新加盟嘅恩哈路數胡。

舊 02-21-20, 03:06 PM   #322
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

唔要普巴!祖雲達斯轉斟拜仁大腦

一直有傳意甲豪門祖雲達斯打算今夏回購曼聯中場保羅普巴,但依家事情有變,意大利傳媒爆料,指祖記已經對呢位法國國腳失去興趣,改為計劃收購拜仁慕尼黑中場堤亞高艾簡達拿。

據悉,祖雲達斯管理層認為保羅普巴近年表現下滑,加上今季長期養傷,簽入佢會冒好大風險。反觀,堤亞高艾簡達拿今季狀態大勇,近5場比賽更加射入3球,而且佢踢法似祖記昔日名將派路,增添唔少印象分。

由於28歲嘅堤亞高艾簡達拿將於明年夏天約滿,至今仍然未打算續約,拜仁為免將來人財兩失,可能提早今夏平價賣走佢,啱晒一向精打細算嘅祖雲達斯。

舊 02-21-20, 03:07 PM   #323
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【賽後解碼】9分鐘證明 曼聯冇佢唔得

曼聯上場聯賽漂亮擊敗車路士,不過周五(21號)歐霸盃32強只能作客1比1打和布魯日,而且全隊表現乏善可陳,中場收起咗費特洛迪古斯同新加盟嘅波基斯費南迪斯,曼聯即時變返上半季死氣沉沉、毫無板斧嘅紅魔,「波費」喺81分鐘後備登場後,曼聯呢9分鐘就踢出全場最佳表現。

連格、尼曼查馬迪、安達斯彭利拿嘅中場線創造力極低,安東尼馬迪爾嘅入波都屬個人表演式,並唔係透過有效組織而創造。下半場中段曼聯先換入費特洛迪古斯,81分鐘再放埋波基斯費南迪斯落嚟,中場嘅交波速度、危險性同侵略性即刻大大提升,頭81分鐘曼聯有8次起腳,「波費」入場嘅9分鐘曼聯再錄得8次起腳,當中「波費」一個就佔4次。

蘇斯克查賽後都大讚「波費」9分鐘貢獻:「佢一落場就令比賽出現重大轉變,我哋要畀時間佢融入球隊,當時球隊需要控制賽事同爭取球,佢入場後製造唔少機會,再次證明佢嘅能力。」

舊 02-21-20, 03:09 PM   #324
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

摩連奴最愛曼聯人!出手搶簽史摩寧

基斯史摩寧今季被曼聯外借去羅馬之後,表現大勇,更被稱讚為意甲「首席中堅」,羅馬都有意今夏買斷呢位30歲英格蘭守將,但曼聯索價2000萬歐元轉會費,令羅馬卻步。不過,仲有大把買家,最新消息指熱刺領隊摩連奴出手,要簽入呢位昔日紅魔鬼舊部。

熱刺3位中堅維頓漢、艾達韋列特、艾歷迪亞都好可能今夏離隊,摩連奴急需要物色新中堅,佢同基斯史摩寧喺曼聯合作過,知道佢嘅實力。最重要係基斯史摩寧今季表現出色,為羅馬上陣24場,成為防線主力,仲入咗2球,更有「羅馬馬甸尼」之稱

據悉,摩連奴已經問過曼聯可否賣基斯史摩寧畀熱刺,熱刺方面亦有同基斯史摩寧嘅經理人接觸,表明可以向史摩寧開出10萬鎊以上周薪,條件非常吸引,史摩寧亦想重返英超,雙方可望一拍即合。

舊 02-23-20, 10:46 PM   #325
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

半場踢左40分鐘,無腳似樣...
終憑波費接應占士短傳單刀被科士打撲跌,
親自操刀12碼,先入到1:0領先

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
曼聯躉紅魔鬼地帶[VOL.94]~Closed~ Busconcamp 球會討論區 1001 10-24-19 11:56 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.85]~CLOSED~ Busconcamp 球會討論區 1020 04-10-14 09:28 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.83] ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1000 11-25-13 01:33 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.81 ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1001 07-12-13 03:15 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.73 ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1040 03-05-12 02:03 AM

現在的時間是 03:20 AM

手機版 | APP版