Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-19-18, 09:23 PM   #3051
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
頭七後自續30日
點先可外做一年?
日文唔太識睇
唔太記得~佢系咪唔會自動記住張信用咭?
試過買ZELDA DLC

日,美ACC D GAME一樣?

此篇文章於 09-19-18 09:33 PM 被 DC 97 編輯。
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 09:36 PM   #3052
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 「Nintendo Switch Online」服務9月開始營運

引用:
作者: DC 97 查看文章
頭七後自續30日
點先可外做一年?
日文唔太識睇

上eShop,左下角多左個Nintendo Switch online ,可選plan

從我的iPad使用Tapatalk 發送

此篇文章於 09-19-18 09:39 PM 被 AKIRA桑 編輯。
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 09:44 PM   #3053
沈賦權
Junior Member
Lazy Gamer

註冊日期: Jan 2015
Wii U IDshumfukuen
PSN  IDshumfukuen
引用:
作者: sugoteam 查看文章
Join 咗一年online, 想要訂一對紅白手制,但入之前接受過的Visa,依家唔俾,咁係咪得JCB可以?還是一定要日本國內credit card?

Sent from my iPhone using Gaforum
試過所有信用卡都唔得,包括Aeon JCB⋯⋯
沈賦權 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 09:44 PM   #3054
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
買咗一年,用PayPal JP(AEON JCB)。即刻backup晒可以backup嘅save,download埋Famicom。

不過部機玩得最多都只係孖車,其次係B姐2。

隻XENOBLADE2仲喺可控嘅第一個場景,哈哈哈!ZELDA都只係打咗幾隻怪。

舊 09-19-18, 10:39 PM   #3055
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
用香港VISA買咗一年日本online,隻紅白機 NS Online係鎖區玩唔到。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 10:41 PM   #3056
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
用香港VISA買咗一年日本online,隻紅白機 NS Online係鎖區玩唔到。
冇鎖香港區架喎a

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 10:43 PM   #3057
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: WAL1 查看文章
加入日本戶口先可以玩紅白機GAME?
Nintendo eShop話有地域限制唔俾download。
舊 09-19-18, 10:43 PM   #3058
AKIRA桑
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:

我玩到喎,記住係有linked果個account 先玩到

從我的iPad使用Tapatalk 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 10:50 PM   #3059
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
Nintendo eShop話有地域限制唔俾download。
香港ip應該唔係地域限制內
如果真係有地域限制就用vpn上任天堂網頁download
有record之後就可以任玩

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 10:51 PM   #3060
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
香港ip應該唔係地域限制內
如果真係有地域限制就用vpn上任天堂網頁download
有record之後就可以任玩
我知點解喇,因為我身在澳門,開VPN連返香港就可以download。

此篇文章於 09-19-18 10:59 PM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 09-19-18, 11:08 PM   #3061
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 沈賦權 查看文章
試過所有信用卡都唔得,包括Aeon JCB⋯⋯
試下reboot部機再入信用咭資料,
我都係reboot之後就ok,
信用卡一般VISA/MASTER卡都可以。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 11:11 PM   #3062
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
試下reboot部機再入信用咭資料,
我都係reboot之後就ok,
信用卡一般VISA/MASTER卡都可以。
佢應該講緊上官方網店買限定紅白手掣。
舊 09-19-18, 11:37 PM   #3063
天空
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: golan 查看文章
試過,以為壞左,拎左上港任,一插條原裝跟機hdmi就冇事
岩岩開機又冇事了
真奇怪

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-18, 11:53 PM   #3064
沈賦權
Junior Member
Lazy Gamer

註冊日期: Jan 2015
Wii U IDshumfukuen
PSN  IDshumfukuen
引用:
冇錯,唯有到時等炒家放⋯⋯
沈賦權 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 12:02 AM   #3065
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: DC 97 查看文章
頭七後自續30日
點先可外做一年?
日文唔太識睇

Eshop右上角用戶頭像>利用狀況>關閉自動續會
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 12:42 AM   #3066
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
噢~誤會左添
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 04:34 AM   #3067
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: leungky1 查看文章
Eshop右上角用戶頭像>利用狀況>關閉自動續會
由手機版發出

咁係咪試完7日先開始續

紅白機未係太多game..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 05:57 AM   #3068
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

正式開始前 Nintendo 有個重要 email,
係要 link 返喘個 eShop acc,之後冇得改,
可能咁上唔到,
台灣都有咁嘅 case,唔知關唔關事。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 08:25 AM   #3069
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
買咗官方尿袋
用3.0嘅牛叉,但叉咗成晚依然得一半電冇變動過

係咪隻牛唔夠力叉?定係條線?

此篇文章於 09-20-18 08:34 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 09:02 AM   #3070
AhTin

註冊日期: Sep 2012
引用:
作者: 野良猫 查看文章
買咗官方尿袋
用3.0嘅牛叉,但叉咗成晚依然得一半電冇變動過

係咪隻牛唔夠力叉?定係條線?
人家是PD,不是QC啊
AhTin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 09:07 AM   #3071
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: AhTin 查看文章
人家是PD,不是QC啊
即係我要買隻PD用嘅牛?線要唔要重新買?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 09:38 AM   #3072
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

做乜鬼細個成日玩嘅遊戲呢家覺得咁難玩架
Mario3我居然會死清光
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 09:39 AM   #3073
庵野迷
Game Master
無在原点

註冊日期: Nov 2002
Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
3DS Friend Code0662 3760 7609
PSN  IDmyhong
請問下各位入唔入到Nintendo store網頁?
https://store.nintendo.co.jp/

我已經好耐都入唔到, 係咪block海外IP?
庵野迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 10:22 AM   #3074
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 庵野迷 查看文章

無問題啊,好正常
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-18, 10:37 AM   #3075
seks

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDseks
引用:
作者: 庵野迷 查看文章

我用HKT入到,但HGC和手機用電訊數碼就入唔到
seks 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 03:57 PM

手機版 | APP版