Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 11-07-23, 07:57 PM   #76
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013

大製作 係幾吸引成個怪獸宇宙
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-23, 10:29 AM   #77
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Heaven 查看文章

大製作 係幾吸引成個怪獸宇宙

好有興趣..........演員都熟口面。

舊 11-09-23, 11:56 PM   #78
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
Masters of the Air 1 月 26

講二戰期間,駐英國嘅第八美陸軍航空軍 USAAF ,駕 B-17 對納粹德國進行轟炸嘅故事。好多星!又係 BoB 同 The Pacific 嘅行政監制,單係啲轟炸機群啲合照,靚過相。似乎會講埋由黑人組成嘅 P-51 中隊,佢哋出名在有佢護航,冇失過一架轟炸機。軍事歷史迷走唔甩。

死!又要畀訂費⋯⋯

此篇文章於 11-10-23 12:00 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-23, 03:19 AM   #79
肉羊哩咖
griffin611

套 Monarch 上咗兩話,第一話仲要係免費,不過咁,有評論睇咗頭 8 話,如果期待怪獸互片嘅話會好失望,唔係無怪獸出,只係呢度人先至係主角。

舊 11-22-23, 10:04 AM   #80
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
套 Monarch 上咗兩話,第一話仲要係免費,不過咁,有評論睇咗頭 8 話,如果期待怪獸互片嘅話會好失望,唔係無怪獸出,只係呢度人先至係主角。
睇左頭2話,怪獸出得少但其實幾好睇,啲人的劇情好過幾套電影好多,唔算太悶。雖然㗎仔搭上黑妹係比較難頂。好似edge runner咁整個美少女hacker唔得咩?

老豆一腳踏兩船唔知有冇咩特別意義。

舊 01-31-24, 06:45 AM   #81
肉羊哩咖
griffin611

Masters of the Air 睇咗頭二話,戰爭場面幾好但唔多,因為由機組人員視角去睇,臨場感一流,畀啲子彈炮打到兵兵呯呯聲,一係就一嘢成架機冚包散,畀你返到基地,成架機變咗做瑞士芝士咁,唔刺激都好驚。兩位上尉担晒正,但係 Austin Butler 據聞啱啱扮完貓王,把聲仲未轉得返,睇第一話好明顯。

舊 02-06-24, 05:45 AM   #82
肉羊哩咖
griffin611

Masters of the Air 第三話:大半嘅時間係講一個相當著名嘅長距離轟炸任務,繼續由機組人員視點出發,故仔唔再係緊張,直頭係恐怖片,因事關下一秒無先兆之下,隨機成架機冚包散。亦開始講到好彩被擊落唔死得嘅,個命運會係點。

舊 02-10-24, 03:47 AM   #83
肉羊哩咖
griffin611

Masters of Air E04: 今話大跌 watt,靜場唔緊要,但係好重要嘅戰鬥場面,居然以對白交得,希望下一回補返。

舊 02-22-24, 02:40 PM   #84
肉羊哩咖
griffin611

今話比上一話好好多!有靜嘅時刻,戰鬥場面恐怖到,有啲超現實。

過咗一半,暫時未及黃金標準嘅 Band of Brothers,人物係就投入度好夠,但係前者有起有伏,有令人振奮嘅時刻,有啲位又令人嘆息,呢套實在太黑太陰沉,因為題材係咁,無乜計。

舊 02-28-24, 05:21 PM   #85
肉羊哩咖
griffin611

第六話亦係靜嘅一話,唔係太差,講三條線入面各個角式嘅遭遇同成長。唯一不滿嘅係,第三話講開班友無咗尾嘅?!

睇埋今個月應該又咳得轉去滴住嚟。反正 ATV+ 真係好貴下,未有銀買 Apple 嘢免費睇。

舊 03-06-24, 05:49 PM   #86
肉羊哩咖
griffin611

Masters of the Air 第七話,除咗探討戰俘嘅生涯之外,仲有仍然有仲戰鬥緊嘅人心嘅感受。空戰場面短但係浩大,叫做有啲正面嘅嘢平衡吓;下一話會講多啲歷史著名嘅 P-51 戰隊,期待。

舊 03-17-24, 03:53 AM   #87
肉羊哩咖
griffin611

Masters of the Air 第九話:有好多感動位,主角們嘅遭遇都吸引,講好多近代戰爭片都無乜提到嘅方面,可惜上一話帶出嘅新人物,比較有趣嗰啲都好快路人化。

總括嚟講,如果對二戰呢歐洲戰略轟炸方面有興趣 嘅,會叫做可以,尤其係機員嘅生涯,但係視野太窄,想睇刺激動作冒險嘅,會極之失望,完全唔及前兩套嘅精彩,人物嘅刻劃又唔及,好可能大部份時間主角群都係在捱打嘅狀態~

史實拋書包隨後。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[主題公園] Apple iPhone/iPad/iPod + iTunes 討論區 XI Metal Gear NT 手機資訊/電腦軟硬討論 988 01-26-23 07:23 PM
[sell] 99% new Apple TV Gurren 買賣專區 2 06-08-15 03:57 PM
[誠徵] Apple TV 第三代 安東尼さん 買賣專區 2 06-22-14 04:26 PM
Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 X (請到XI繼續) Metal Gear NT 手機平板遊戲討論版 1059 11-19-12 03:20 PM
Apple TV 一問 布甸 Mac 討論區 5 01-21-11 03:29 PM

現在的時間是 02:27 PM

手機版 | APP版