Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 03-05-08, 12:58 AM   #1
EXAM's
Senior Gamer
疾風雷光丸

註冊日期: Aug 2004
XBox Live GamertagO EXAM O
狐狸大姊

"一尾"狐狸大姊~

開燈版:

=PIXIV=

...真係可以放棄喱度...

此篇文章於 03-07-08 12:08 AM 被 EXAM's 編輯。
EXAM's 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 01:40 AM   #2
yamadalei
Junior Member
愛與正義的死者

註冊日期: Jan 2006
圖片是否不能外連呢? 畫圖人行星那邊都看不到呢...好似要獨立看過圖才行.

代貼

"一尾"狐狸大姊~

開燈版:

舊 03-05-08, 02:49 AM   #3
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
我鍾意熜燈多d~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 09:52 AM   #4
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

註冊日期: May 2002
各有各好~ 好難取捨(天音:幾時到你揀!)
神情gj~

舊 03-05-08, 10:46 AM   #5
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我鍾意熜燈多d x2

不過右腳大肶似乎過長了

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-08, 07:21 PM   #6
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
圖好靚
我特別喜歡個background
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 12:07 AM   #7
EXAM's
疾風雷光丸

yamadalei:
唔該晒!!
以前冇問題架...

基路亞:
其實開燈版只係閂左一個layer~

炸彈馬騮:
原本打算用開燈版為完成品,不過應該背光所以加返陰影~

真!DC:
我都諗過會唔會長左,不過改短又好似搭唔倒上去...
下次我會再留意~

iamleoluk:
背景返而好快畫好,雖然我覺得未夠仔細...

=PIXIV=

舊 03-06-08, 01:48 AM   #8
fiddle
偽熊貓

註冊日期: Oct 2004
熄燈+1

>我都諗過會唔會長左,不過改短又好似搭唔倒上去...
砍少少右屁股肉~~??!!

此篇文章於 03-06-08 03:30 AM 被 fiddle 編輯。 原因: 左右不分 X W x)
fiddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 01:49 AM   #9
yrtekx
捱夜英熊

註冊日期: Mar 2006
熄燈版好很多~~
眼睛像發光似的,可以感到有種「妖氣」!
也能配合整幅畫的光源設定~
引用:
我都諗過會唔會長左,不過改短又好似搭唔倒上去...
其實不用改短,應該要把左邊個hip畫低一些來就整個人,效果會更好^^
yrtekx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-08, 02:01 AM   #10
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
熄燈正

不過點睇都係蘿莉 ,大姊...?

舊 03-06-08, 06:40 PM   #11
EXAM's
疾風雷光丸

fiddle:
可能砍少少會好D掛~

yrtekx:
其實左腳我係將佢畫到角度比較向住鏡頭,所以大腿透視上好似短左...
不過我表達得唔係咁好...

月牙火介:
對我黎講咁己經係大姊黎架啦~

=PIXIV=

舊 03-09-08, 05:03 AM   #12
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

註冊日期: Oct 2004
熄燈有氣氛些,更凸出眼睛的紅及妖的感覺
酒水做無重力可能比現在潑起好一點

舊 03-10-08, 01:23 AM   #13
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
下面那張好一點....
可能上面一張太陰沉了....

舊 03-10-08, 11:02 PM   #14
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
引用:
作者: M-eye 查看文章
下面那張好一點....
可能上面一張太陰沉了....
+1
屁屁不自然

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-08, 12:04 AM   #15
魚腩616

註冊日期: May 2007
衫畫得正...
好有質感, 花紋都畫得好正...

透露少少畫法得嗎?
魚腩616 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-08, 01:48 AM   #16
EXAM's
疾風雷光丸

企鵝大王:
酒方面一路都掛住做潑出狀態,所以冇諗過其他型態~

M-eye:
下面果幅打左燈黎影~

NEAR:
睇黎我要去觀察一下~

魚腩616:
我自己比較喜歡強調衫既縐摺位,所以會畫到D布起"骨",再做返D厚度~
花紋係用自己造既筆刷畫上去既,都試左好多次...

=PIXIV=

舊 03-11-08, 02:02 AM   #17
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

註冊日期: Oct 2003
我番而喜歡第一張多D,氣氛好feel d
加埋打光位用再藍調仲靚

打o左燈,曝光時間應該短o左,背景應該比上面o個張再暗D(我胡說的XD)
lange_why 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-08, 11:33 PM   #18
EXAM's
疾風雷光丸

lange_why:
我諗住背脊個月亮係白光,所以就用左白色就算~
下次試試先~

其實我都係隨口噏話打左燈~

=PIXIV=