Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
電影版>Spider-Man: Into the Spider-Verse ︱ 蜘蛛俠:跳入蜘蛛宇宙(2018年12月20日)
信長 09:29 PM 06-06-18
https://www.imdb.com/title/tt4633694/

比想像中吸引
肉羊哩咖 07:40 AM 06-07-18
嘩!

Ultimate 版?

初初十幾秒,動畫有啲窒,有少少担心,但去到動作就唔覺,條大叔係咪 Parker 嚟?唔係好熟出咗場嘅壞蛋

有Gwen 版,仲會唔會有 DP? Gwenpool?
wing 12:04 PM 06-07-18
作者: 肉羊哩咖:
嘩!

Ultimate 版?

初初十幾秒,動畫有啲窒,有少少担心,但去到動作就唔覺,條大叔係咪 Parker 嚟?唔係好熟出咗場嘅壞蛋

有Gwen 版,仲會唔會有 DP? Gwenpool?

有可能, 漫畫中另一個平行世界的Parker曾經遇過Miles,
不過我諗唔會有DP或者gwenpool了, 製作呢套野時, fox仲未俾米奇老鼠買起.
肉羊哩咖 01:57 PM 06-07-18
作者: wing:
有可能, 漫畫中另一個平行世界的Parker曾經遇過Miles,
不過我諗唔會有DP或者gwenpool了, 製作呢套野時, fox仲未俾米奇老鼠買起.

睇SJU 同其他資料都話條騎呢大叔係Peter Parker嚟,你啱;仲有畫風同動畫刻意模仿漫畫,所以窒窒地係正常嘅,而成套嘢大大話話整咗兩年咁長,條片啲美功靚爆,滴住嚟今次有對手

無論點,幾期待
wing 02:35 PM 06-07-18
睇SJU 同其他資料都話條騎呢大叔係Peter Parker嚟,你啱;仲有畫風同動畫刻意模仿漫畫,所以窒窒地係正常嘅,而成套嘢大大話話整咗兩年咁長,條片啲美功靚爆,滴住嚟今次有對手

無論點,幾期待
本來興趣不大, 知道有peter park同見畫面咁靚, 即係變得有興趣
王小虎 04:10 PM 06-07-18
漫畫版Spider-verse
Kingpin同Goblin似二打六,睇網上資料有人配Morlun音,如果係跟漫畫版Spider-verse,大boss就係Morlun。漫畫版Spider-verse出齊晒所有Spider系人物:Peter Parker, Miles Morales, Spider-Gwen, Spider-man 2099, Scarlet spider, Superior Spider-Man, Spider-Ham, Spider-Girl, Spider-Man Noir, Spider-Woman, Spider-Man UK,仲有好多好多,我相信動畫唔會出晒,因為太多了。而且故事要變成集中落Miles個度,反而有d似簡單版Spider-Verse加Spider-Men I兩個故事合成。

信長 04:32 PM 06-07-18
話時話, D 上色好有漫畫書的上色質感(近睇有各種顏色圓點), 同仿人手上色的筆觸
明顯有諗過... 好似會郁的漫畫咁
肉羊哩咖 05:16 PM 06-07-18
作者: 信長:
話時話, D 上色好有漫畫書的上色質感(近睇有各種顏色圓點), 同仿人手上色的筆觸
明顯有諗過... 好似會郁的漫畫咁

睇咗呢堆截圖,真係埋咗唔少漫畫化嘅畫面落去
https://twitter.com/labourgriffin/st...44309247844352
Kain 08:50 PM 06-07-18
與其話SPIDER-VERSE
比較似玩WEB WARRIORS,就咁TEAM-UP就算

無論點,幾期待
真係SPIDER-VERSE既話有幾千個PETER PARKER
唔代表D咩
其實差唔多個個世界都有個PETER,不過蜘蛛俠就未必係佢
反而蜘蛛俠就一定存在
好多世界都係EARTH-616既亞種
有D變左佢身邊既人做,PETER就死鬼左
所以GWEN又有,UNCLE BEN又有

仲有人發現616 PETER特別有代表性,覺得自己只係佢既其中一個分身
信長 11:45 AM 06-09-18

鈴蘭 05:08 PM 06-09-18
無由地獄而來既使者咁做咩SPIDER-VERSE
信長 12:52 AM 10-03-18

肉羊哩咖 07:20 PM 10-03-18
嘩,乜仲有咁多,其他嘅你哋熟啲,無謂講多獻醜

係咪會有兩個 Peter Parker? 睇嚟 MCU 嗰個無份出現。

最想要日本特攝版出場⋯⋯
鈴蘭 11:16 AM 10-13-18
只會問 點解無東映版
明明漫畫有
C.Ryo 03:20 PM 12-08-18
睇完,果然係Best Spidy movie,個人覺得亦係英雄片中前幾名好睇呢! 片尾有一段蛋呀
J+1 12:56 PM 12-09-18
睇完,唔錯,因為動畫先可以做到呢重速度感,呢d感覺先係失敗的人...真人永遠做唔到

另點解蜘蛛蘿咁少戲份

I know that feel:每隻蜘蛛人都要死一個重要的人so sad

Ed彩蛋wwwwww
由手機版發出
搖搖 08:28 PM 12-13-18
今日睇左, 見到Stan Lee果幕同片尾真係眼濕濕...
Kain 04:10 PM 12-16-18
睇完,好好睇
絕無冷場
12號四分衛 04:30 PM 12-16-18
Spiderman origin story來說呢套係我favourite
計埋sequel, overall 都係Raimi Spiderman 2 最正,呢套係我心目中number 2
肉羊哩咖 04:37 AM 12-17-18
好好睇,分鏡同美工一流,有啲位甚至要提自己睇緊動畫。作為一個 origin story + 群抽片,非常非常之成功,因為唔易做得好,(咳),所以特別出色。可惜,大部份奸角,同Noir同Penny 戲份太少,唔夠喉,Peter Porker 專責搞笑,反而少少啱啱好。其他好似 Miles 位室友同MJ,又可有可無

有少少透⋯⋯

最重要嘅奸角當然係佢阿叔,最估唔到係同 Miles 一個宇宙嘅 Parker 會領當,仲有 Doc Oct 出場,後者太搶戲,搞到 Wilson Fisk 失色。另一個不滿嘅係 Penny 個機人似乎太弱化。

Stan Lee 有出場,仲有個致敬位。留到最後有 post-credit scene,幾搞笑,係續集預告?
ComeLOLoh 12:11 AM 12-20-18
點解香港無3D版睇既?
Fio 10:58 PM 12-29-18
今日睇咗,應該係睇過最正嘅spiderman, sony今次好聰明,如果真人版的話可以只會俾人一種好普通又reboot嘅感覺,但用動畫加上唔同時空嘅spiderman都係一大突破,亦呼應咗戲入面提everyone is Spider-Man,有各種嘅可能性
比較可惜嘅係阿叔少d描述,我expect會講多少少佢嘅因由
Eking 03:59 PM 12-30-18
其實係佢拍唔到真人版....因為佢拍真人版又唔可以同MCU有任何關係又被人嘈架啦~XD
肉羊哩咖 03:56 PM 02-05-19
美帝嗰邊上個禮拜個票房仲留嚮頭五位,好想佢拎到小金人!

據報「家用版」4月5號有。iTunes 仲有4K,生平第一次想買 4K 片。
肉羊哩咖 01:29 PM 02-26-19
拎咗奧斯卡最佳長篇動畫!Yeah!

iTunes 版 (4K)星期三上架。
1 2 

返回主題版面