Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-26-04, 10:57 PM   #1
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
我想學玩warhammer

我係完全新手
有冇人可俾d意見我..
點玩, 用咩族等等
謝謝!

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-04, 04:45 PM   #2
evilsleeper
Junior Member

註冊日期: Jul 2004
去合和中心的warhammer專門店問啦~~
佢地d店員都有玩,可以教埋你!
evilsleeper 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-04, 04:47 PM   #3
蒲公英
God of Gamer
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
[我好out]咩黎架?[/我好out]

舊 10-27-04, 04:56 PM   #4
evilsleeper

桌上遊戲!戰棋來的!
舊 10-27-04, 05:21 PM   #5
singsingjai
Crazy Gamer

evilsleeper u have play ma?

i love toys
i love you!
舊 10-27-04, 05:46 PM   #6
pars
Senior Gamer
見習收買佬

註冊日期: Sep 2004
一隻棋都貴到飛起...
不過有錢人可能唔當一會事。
pars 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-04, 11:18 PM   #7
LiTtLe_PrInCeSs
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2003
pls visit here to know more~~

http://forum.paragon.com.hk/phpbb/
LiTtLe_PrInCeSs 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-04, 12:38 AM   #8
查無此人
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: pars
一隻棋都貴到飛起...
不過有錢人可能唔當一會事。
依套野我以前讀書果陣都有玩過下
到依家我都仲有幾十隻騎兵弓兵長矛兵係度
(我以前玩開"巴特尼亞"果個種族)
再加上果六本,每本約300頁既規則書 ........

不過我後來出o左黎做野就冇再玩
原因最大問題唔係D兵仔貴

最惡玩既係入面所有既兵仔
上至大佬飛龍怪物英雄
下至二打六行先死先做炮灰既卒仔

全部都要你親手續隻上色!!!!!
油之前直情係要當手辦咁打磨噴畢地打底

當年我剩係油果十幾隻王國/聖杯騎士
身上著果件甲和戰馬D馬甲上面D花紋都油到死死o下

一般人根本就冇時間咁樣玩法......................
(一場最細規模既對戰,都至少用上十幾隻兵仔 )

無論如何轉名稱,用新帳號,扮新人
每一個人始終都要對佢係討論版上,所曾經留下的一言一句負責....

此篇文章於 10-28-04 12:48 AM 被 查無此人 編輯。
查無此人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-04, 04:36 AM   #9
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
唔油~就唔可以用嗎~

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-04, 07:40 AM   #10
singsingjai
Crazy Gamer

有時油油都係一種樂趣呢.~
我油慣高達
所以油油對我無問題吧..

i love toys
i love you!
舊 10-28-04, 08:23 AM   #11
查無此人

引用:
作者: 凍檸茶
唔油~就唔可以用嗎~
依家D規矩有冇改到我唔知
以前我讀書果陣,係warhammer專門店係有不明文規定

係warhammer專門店玩對戰既雙方
"上場"既所有兵仔必需上油,先準出戰

每一個人始終都要對佢係討論版上,所曾經留下的一言一句負責....
舊 10-28-04, 08:26 AM   #12
查無此人

引用:
作者: singsingjai
有時油油都係一種樂趣呢.~
我油慣高達
所以油油對我無問題吧..
當你要連續油十幾二十隻一模一樣上色既兵仔既時候
睇o下你係咪仲覺得係一種樂趣 ....................

此篇文章於 10-28-04 08:30 AM 被 查無此人 編輯。
舊 10-28-04, 10:28 AM   #13
evilsleeper

引用:
作者: singsingjai
evilsleeper u have play ma?
我無玩,不過之前試過買黎油,原來好鬼難油,隻棋太細!
舊 10-28-04, 10:37 AM   #14
愚零鬥武多
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 蒲公英
[我好out]咩黎架?[/我好out]
我都問過友人
[友人好心回覆]
一樣"窮人勿近"的玩意...
比玩SIC高峰時一套(包限定)重貴的玩意.
[/友人好心回覆]
但係仍然唔知貴成點.

此篇文章於 10-28-04 10:55 AM 被 愚零鬥武多 編輯。
愚零鬥武多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-04, 10:44 AM   #15
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
del

此篇文章於 10-28-04 10:51 AM 被 Zaku 編輯。
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-04, 11:50 AM   #16
蒲公英
God of Gamer
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 愚零鬥武多
我都問過友人
[友人好心回覆]
[/友人好心回覆]
但係仍然唔知貴成點.
咁可怕~
睇樓上d post棋黎咋喎
果然一山還有一山高

舊 10-28-04, 11:51 AM   #17
Auxo
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
我都問過友人
[友人好心回覆]
[/友人好心回覆]
但係仍然唔知貴成點.
基本油一set + 1技筆 around 300..(唔記得係9 隻色定再少d + 幾隻人 ...我有買過d 油) 而
ink(?) 要@25 (一年前)
而一set 兵(夠攞出去玩 但可能無dragon...一條都要 幾百 不過隻game 計cost ...當然唔可以全部勁野 如果唔係有錢人就玩哂啦 ) around 2k
Dark elf 型 ..可惜無錢

p.s. 有錯唔好插我呀

此篇文章於 10-28-04 11:57 AM 被 Auxo 編輯。
Auxo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-04, 11:52 AM   #18
evilsleeper

用膠造的兵仔平d,一盒已經好似有晒隊長、旗手、鼓手、及士兵!油好已經可以玩得小型戰事。大幾$250。

最易油的骷髏兵~~20隻都油死人..........

如果金屬最平一隻都$150樓上,視隻棋的等級及種族而定!

此篇文章於 10-28-04 12:01 PM 被 evilsleeper 編輯。
舊 10-28-04, 12:00 PM   #19
Auxo
Crazy Gamer

引用:
作者: evilsleeper

用膠造的兵仔平d,一盒已經好似有晒隊長、旗手、鼓手、及士兵!油好已經可以玩得小型戰事。大幾$250。

金屬唔一定貴 4 隻high elf l兵仔 $120 到..返而我唔多見有膠造喎(可能盒裝果d 係膠啦)
膠造多數係d 馬

不過我都年幾無去 window shopping lu
舊 10-28-04, 12:04 PM   #20
evilsleeper

引用:
作者: Auxo
金屬唔一定貴 4 隻high elf l兵仔 $120 到..返而我唔多見有膠造喎(可能盒裝果d 係膠啦)
膠造多數係d 馬

不過我都年幾無去 window shopping lu
沒錯是盒裝的,好耐之前出左2set Chaos戰士 及 2set 骷髏士兵!
舊 10-28-04, 12:05 PM   #21
愚零鬥武多

引用:

如果買上面個set野如果要曬金屬,
係唔係
4x4 = 16隻 x $150 = $2400...
只係基本野,如果係d龍ar...戰車個d...咪旭下都成幾千,
重未計油...
舊 10-28-04, 12:07 PM   #22
evilsleeper

引用:
如果買上面個set野如果要曬金屬,
係唔係
4x4 = 16隻 x $150 = $2400...
只係基本野,如果係d龍ar...戰車個d...咪旭下都成幾千,
重未計油...
初學者玩下$300樓下的box set,好啦~~無人會淨係同你條龍打架~~
舊 10-28-04, 12:09 PM   #23
愚零鬥武多

引用:
初學者玩下$300樓下的box set,好啦~~無人會淨係同你條龍打架~~
...thx
都係個句...平有平玩,貴有貴玩.
都係禁好玩.
如果玩我估我會當模型玩.
舊 10-28-04, 12:12 PM   #24
evilsleeper

引用:
...thx
都係個句...平有平玩,貴有貴玩.
都係禁好玩.
如果玩我估我會當模型玩.
其實我都係當佢係模型咁玩同油,都無理佢個game rules!
不過聽說好煩的!
舊 10-28-04, 12:13 PM   #25
Auxo
Crazy Gamer

引用:
沒錯是盒裝的,好耐之前出左2set Chaos戰士 及 2set 骷髏士兵!
之前見到盒Chaos騎士 5隻(隻隻都有d 唔同 好鬼正) $250...我差d 買左

p.s. 我無玩的

論壇跳轉

現在的時間是 05:32 AM

手機版 | APP版