Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-06-20, 07:42 AM   #101
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Rance 查看文章
中文版個香爐係220v 3腳插?
日版110v係咪換左個燈膽就用得?
中文版冇香爐,變咗件t-shirt
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-20, 09:13 AM   #102
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Eking 查看文章
AUTO PLAY....?? 變手遊? XD
先旨聲明,在下係指過場對白既AUTO PLAY。
雖然真女3唔似近代PERSONA咁多對白…
放置升LEVEL呢隻就點唔啱駛,無啦啦中下破魔都GAME OVER咗,升LEVEL又要揀能力。

個香爐有冇辦法改佢做USB?

舊 11-06-20, 11:10 AM   #103
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
先旨聲明,在下係指過場對白既AUTO PLAY。
雖然真女3唔似近代PERSONA咁多對白…
放置升LEVEL呢隻就點唔啱駛,無啦啦中下破魔都GAME OVER咗,升LEVEL又要揀能力。

個香爐有冇辦法改佢做USB?
而家玩番真係會覺得成個UI都好舊 反應好慢

但其實真係特別難玩
我玩normal唔係下水道燒尤魚升lv既話都要比マタドール炒
然後當過左マタドール見好似好輕鬆想轉hard既瞬間 就又比雷道教點做惡魔

好彩幾年前睇過RTA 知道邊D招要盡快學
先無打得咁辛苦
無フォッグブレス同龍卷真係唔知點打機

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-20, 12:48 PM   #104
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
而家玩番真係會覺得成個UI都好舊 反應好慢

但其實真係特別難玩
我玩normal唔係下水道燒尤魚升lv既話都要比マタドール炒
然後當過左マタドール見好似好輕鬆想轉hard既瞬間 就又比雷道教點做惡魔

好彩幾年前睇過RTA 知道邊D招要盡快學
先無打得咁辛苦
無フォッグブレス同龍卷真係唔知點打機
咁以前係興個個關卡都升下LV先打既,本身真女升LV已經比一般GAME多野搞好多。
斗篷骨係咪MANIA先加,好似冇咩印象…
結果第一次打LV12,咩都做唔到咁俾佢屈死咗,同時記得返舊時BUFF既偉大

家陣煩既係合體繼承,最後一次要係咁撳同一組合體好似已經係10年前既事
仲有合體果陣成日唔記得SKILL效果要返出去睇

此篇文章於 11-06-20 01:02 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-20, 01:20 PM   #105
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
咁以前係興個個關卡都升下LV先打既,本身真女升LV已經比一般GAME多野搞好多。
斗篷骨係咪MANIA先加,好似冇咩印象…
結果第一次打LV12,咩都做唔到咁俾佢屈死咗,同時記得返舊時BUFF既偉大

家陣煩既係合體繼承,最後一次要係咁撳同一組合體好似已經係10年前既事
仲有合體果陣成日唔記得SKILL效果要返出去睇
骷髏劍士係Mania先加呀

除左呢樣最唔方便咪D仲魔咩lv同弱點、上debuff上左幾多層要自己記囉
實在比真女4、SJ養到頹晒

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 11-10-20, 12:45 PM   #106
神人ではない!新人だ

…淺草個倉庫番真係望住攻略都唔想玩…

舊 11-11-20, 07:51 AM   #107
jason 仔
Crazy Gamer

而家玩到神殿,果然係經典作,即使到今日仍然覺得好好玩

惡魔數量豐富,迷宮有一定難度,流暢度都高,未有悶既時間

比起persona個人更喜歡呢隻,起碼唔駛因為啲日常對答而睇攻略
舊 11-11-20, 10:16 AM   #108
神人ではない!新人だ

引用:
作者: jason 仔 查看文章
而家玩到神殿,果然係經典作,即使到今日仍然覺得好好玩

惡魔數量豐富,迷宮有一定難度,流暢度都高,未有悶既時間

比起persona個人更喜歡呢隻,起碼唔駛因為啲日常對答而睇攻略
其實PERSONA唔睇一樣爆到機。
當然,唔睇都全COMMU爆就真係有難度…

舊 11-11-20, 05:28 PM   #109
jason 仔
Crazy Gamer

引用:
其實PERSONA唔睇一樣爆到機。
當然,唔睇都全COMMU爆就真係有難度…
唔係日常對話其他我都唔睇攻略,只係唔想每次答錯又要sl 啫
舊 11-14-20, 01:58 PM   #110
cat8642
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
借少少位問問 C hing們, 主角喺咪最多可以收8隻後備+3隻(同主角一齊)仲魔就滿晒位?因為我試過幾次收魔都話我無位 .... ! 感謝!
cat8642 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-20, 03:37 PM   #111
神人ではない!新人だ

引用:
作者: cat8642 查看文章
借少少位問問 C hing們, 主角喺咪最多可以收8隻後備+3隻(同主角一齊)仲魔就滿晒位?因為我試過幾次收魔都話我無位 .... ! 感謝!
初期係8隻,召喚與否唔影響,召喚緊一樣食你位。
雖然MENU個樣初期已經點睇都似係12,不過其實係得8。

隨故事進行會有兩次(一次係池袋,另一次唔記得)加位,每次加兩個,最終有12個位。

此篇文章於 11-14-20 03:39 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-20, 10:22 AM   #112
cat8642

引用:
初期係8隻,召喚與否唔影響,召喚緊一樣食你位。
雖然MENU個樣初期已經點睇都似係12,不過其實係得8。

隨故事進行會有兩次(一次係池袋,另一次唔記得)加位,每次加兩個,最終有12個位。

明白,thx C-hing, 即喺要睇餸食飯!唔該晒!
舊 11-30-20, 01:07 PM   #113
Eddie Lau

註冊日期: Jul 2010
SEGA Asiacs HK
【葛葉雷道,於渦漩界參上!】
繁體中文版『真・女神轉生Ⅲ NOCTURNE HD REMASTER』
決定發布追加DLC「CHRONICLE PACK」!
詳細的發布日期將於日後公開。為了能盡早為玩家們提供本DLC,目前開發團隊正在努力開發中,敬請稍加等候。
#PS4 #nintendoswitch #真女神轉生 #真女神轉生3HD #葛葉雷道 #業斗

https://www.facebook.com/sega.asiacs...69823569976300

M+ 故事: 電玩中的多樣香港
Eddie Lau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-20, 01:20 PM   #114
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Eddie Lau 查看文章
繁體中文版『真・女神轉生Ⅲ NOCTURNE HD REMASTER』
詳細的發布日期將於日後公開。為了能盡早為玩家們提供本DLC,目前開發團隊正在努力開發中,敬請稍加等候。
#PS4 #nintendoswitch #真女神轉生 #真女神轉生3HD #葛葉雷道 #業斗

https://www.facebook.com/sega.asiacs...69823569976300
和育碧一樣不罵不行

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-20, 02:05 PM   #115
cat8642

引用:

吓,咁洗唔洗又要重頭打過 .....
舊 11-30-20, 02:07 PM   #116
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
吓,咁洗唔洗又要重頭打過 .....
我個反應同你一樣
不過我只係玩左小小
去到好似鬥牛勇士果隻惡魔
打唔過佢,諗住刷吓LV先
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-20, 02:13 PM   #117
cat8642

引用:
作者: rinxlun 查看文章
我個反應同你一樣
不過我只係玩左小小
去到好似鬥牛勇士果隻惡魔
打唔過佢,諗住刷吓LV先
好彩我都係龜速,我就剛剛打贏鬥牛勇士 .. 但之前未down第一個DLC玩到出咗醫院,down咗DLC就玩到而家,再down DLC要重打都幾灰三顧醫院 ....

此篇文章於 11-30-20 02:15 PM 被 cat8642 編輯。
舊 11-30-20, 02:18 PM   #118
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
好彩我都係龜速,我就剛剛打贏鬥牛勇士 .. 但之前未down第一個DLC玩到出咗醫院,down咗DLC就玩到而家,再down DLC要重打都幾灰三顧醫院 ....
黎緊個DLC又唔知要收幾多
都唔知仲有無心機再打
因為到時又會有其他新野玩…
舊 11-30-20, 02:24 PM   #119
cat8642

引用:
黎緊個DLC又唔知要收幾多
都唔知仲有無心機再打
因為到時又會有其他新野玩…
佢公佈得唔湯唔水咁,幾多錢,可唔可以繼承 ... 咁我而家仲好唔好玩落去
舊 11-30-20, 02:26 PM   #120
神人ではない!新人だ

引用:

踢出黎又加入去

舊 11-30-20, 02:38 PM   #121
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
佢公佈得唔湯唔水咁,幾多錢,可唔可以繼承 ... 咁我而家仲好唔好玩落去
我就會停一停先
其實我覺得多數都要開新Save先得…
舊 11-30-20, 03:17 PM   #122
cat8642

引用:
我就會停一停先
其實我覺得多數都要開新Save先得…
我都停停先,會玩 .. 不思議迷宮5
舊 12-01-20, 12:14 AM   #123
武泰利
Macross 魂

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDHK_Terry_73
XBox Live GamertagHK Terry
引用:

唔知又要幾多錢……
武泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-20, 12:31 AM   #124
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

其實一定係叫你開新save
因為事實上就係兩隻唔同既game黎

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-07-20, 11:47 AM   #125
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實一定係叫你開新save
因為事實上就係兩隻唔同既game黎
想問下同旦丁個 DLC係唔係共存?
即係玩一次可以玩晒2個劇情?
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
sell 全新 ps3 FFX/X-2 HD Remaster 中文 mission2007miss 買賣專區 3 10-29-15 09:40 PM
[收]FFX/X-2 HD Remaster PS4 superworm12 買賣專區 0 10-26-15 09:15 PM
放 ps4 the last of us remaster $180 shukei 買賣專區 0 11-05-14 07:39 PM
[PS2]真‧女神轉生III NOCTURNE マニアクス討論區 Orphan 攻略及心得交流區 89 06-18-06 10:09 AM
PS2]美版真・女神轉生3 Nocturne(日版加強版),預定04年發售 neo2046 電視遊戲討論版 53 04-04-04 09:52 AM

現在的時間是 12:27 AM

手機版 | APP版