Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-31-16, 10:17 PM   #201
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
睇今集結尾大和派使者去トウスクール、皇帝係咪要同令人類滅亡(及將佢妻兒變成啫喱)既始作俑者白皇/Iceman所建立既國家算賬?
唔係,帝跟本唔知係Iceman變人類成啫喱
照game的話下一兩集帝會話比白知佢想係トウスクール要d乜
另外做乜cut左去新發現既遺跡呢段
係cut都cut上隻跳裸舞啦

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-16, 04:47 PM   #202
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
中田さんに素敵なBDBOX上巻イラストを描いていただきましたよ~。
3/30発売です!特典映像はちびキャラたちによる新作エピソードムービーを収録です。お楽しみに!
引用:

【店舗特典解禁】

アニメイトさんでの上巻購入特典はB2タペストリーです!
引用:
ゲーマーズさんでの上巻購入特典は等身大タペストリーです!
引用:
とらのあなさんでの上巻購入特典はB1タペストリーです!
引用:
sofmapさんでの上巻購入特典はB2タペストリーです!
引用:
セブンネットショッピングさんでの上巻購入特典はビッグもふもふタオルです!
引用:

ちなみにBDBOXには甘露さん描き下ろしのビジュアルカードが封入されておりますよ~。
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-16, 10:52 AM   #203
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
對動畫版咁改好不滿

潛入變明入,而且我覺得無必要改...
破解宗千佳個防罩又係,感覺動畫版偏向強化大和個邊(定係用動畫難表達破解手段...)
而且照佢咁設定,就算武賴黎都唔驚啦,一樣用唔到面具能力(就算月到,呢邊都有外掛衛星炮)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-16, 04:32 PM   #204
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
個編劇完全無了解過原作
白爺變左另一個人
劇情重點、伏線位全cut, 偏偏走去浪費成集BL裸舞
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-16, 04:40 PM   #205
HM

註冊日期: May 2007
最接受唔到都係...
ハク無錯係個懶散怕麻煩既人
但唔會好似動畫咁連呢d重要場合都走黎出包同耍白痴囉
同埋遺跡果段太重要,無可能cut的(然後果集係開party)
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-16, 05:58 PM   #206
stcdavidhk

引用:
作者: HM 查看文章
最接受唔到都係...
ハク無錯係個懶散怕麻煩既人
但唔會好似動畫咁連呢d重要場合都走黎出包同耍白痴囉
同埋遺跡果段太重要,無可能cut的(然後果集係開party)
而且動畫版咁快透左久遠的主角威能,記得game版係去到尾段至show少少實力出黎

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
舊 02-21-16, 06:44 PM   #207
HM

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
而且動畫版咁快透左久遠的主角威能,記得game版係去到尾段至show少少實力出黎
本身係アトゥイ、ヤクトワルト、ノスリ三打一,動畫唔知點解ノスリ失左蹤...
舊 02-21-16, 08:43 PM   #208
ikari28
Crazy Gamer

引用:
依家動畫既講法, 好似講到佢可以有意識地出主角威能tim
game無話佢已經可以控制自己既力量

舊 02-21-16, 08:53 PM   #209
stcdavidhk

引用:
作者: ikari28 查看文章
依家動畫既講法, 好似講到佢可以有意識地出主角威能tim
game無話佢已經可以控制自己既力量
我覺得
其實應該係做到ge,game最後久遠秒完人後一見到家人就立即收到火,如果控制唔到照理應該暴走一陣至回復正常

舊 02-22-16, 10:07 AM   #210
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
我覺得
其實應該係做到ge,game最後久遠秒完人後一見到家人就立即收到火,如果控制唔到照理應該暴走一陣至回復正常
收到火,不過老豆一身燒肉味之嘛

舊 02-22-16, 05:29 PM   #211
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
唔係好明
明明話想停止戰爭,但就去燒人糧倉
究竟佢想點停?

舊 02-22-16, 06:08 PM   #212
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
咁製作側的確係訪問講過無玩過原作
近年葉原作動畫化都遇人不淑
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 07:47 PM   #213
stcdavidhk

引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
我覺得WA2整得唔錯

舊 02-22-16, 08:00 PM   #214
HM

引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
動畫同game應該係同期整(game 9月尾出,動畫第一集10月頭播),所以動畫staff只能拎住份劇本原案整唔出奇
不過元永監督果句真係幾集火
舊 02-22-16, 09:32 PM   #215
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
cut咗留守番回,真係有說服力接個結局?
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 09:37 PM   #216
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
引用:
我覺得WA2整得唔錯
無2期...
かずさ

舊 02-22-16, 10:53 PM   #217
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
唔係好明
明明話想停止戰爭,但就去燒人糧倉
究竟佢想點停?
我冇睇動
GAME唔係話佢地陽動等早見可以撤退咩??
返到黎得返早見係個陣度等佢地呀嘛

舊 02-23-16, 11:53 AM   #218
HM

引用:
作者: 忍者 查看文章
我冇睇動
GAME唔係話佢地陽動等早見可以撤退咩??
返到黎得返早見係個陣度等佢地呀嘛
記錯
係ムネチカ陽動等主角班人潛入去要塞搶番ヤマト俾人搶走既軍糧

然後ムネチカ撤退係因為收到帝駕崩既消息
ベナヴィ早過ヤマト遠征軍知所以一直只係拖延時間,等遠征軍自己撤退
舊 02-23-16, 03:55 PM   #219
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
動畫同game應該係同期整(game 9月尾出,動畫第一集10月頭播),所以動畫staff只能拎住份劇本原案整唔出奇
不過元永監督果句真係幾集火
正常無game 玩
把遊戲劇本當小說看完都唔會做到咁啦

遊戲又沒有選項
遊戲的部分就只是機戰那裡

實際上對白和劇本早就有係道

我睇到白扮唔開心果集後就沒有再看
等9月的遊戲3好過

佢根本可能只是看過大約大剛就算

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 02-23-16 04:00 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-16, 09:27 AM   #220
stcdavidhk

今集繼續又cut又改

舊 02-28-16, 02:15 PM   #221
HM

大方向無咩變到
不過堆事件改晒
唔知對下一部有咩影響。。。
由手機版發出
舊 02-28-16, 09:54 PM   #222
ikari28
Crazy Gamer

引用:
大方向無咩變到
不過堆事件改晒
唔知對下一部有咩影響。。。
由手機版發出
1) Honoka 無失蹤
2) 面具係隻豬到
3) 米澤円無再出場

Honoka無失蹤到,
可以影響到game....

此篇文章於 02-28-16 09:57 PM 被 ikari28 編輯。
舊 02-28-16, 09:59 PM   #223
stcdavidhk

坐船回國前冇被圍,少左個伏線...

舊 03-01-16, 02:09 PM   #224
HM

引用:
坐船回國前冇被圍,少左個伏線...
呢個伏線都只係多一個暗示指出基佬有問題(基佬點樣擺平班暗殺部隊都cut埋)
唔落亦都唔係太大問題

反而見到クロウ追人追咁狠好怪
舊 03-01-16, 02:29 PM   #225
stcdavidhk

引用:
呢個伏線都只係多一個暗示指出基佬有問題(基佬點樣擺平班暗殺部隊都cut埋)
唔落亦都唔係太大問題

反而見到クロウ追人追咁狠好怪
愈來愈多野改左,搞到玩完原作的睇到r晒頭(我係咪應該開始當新作睇算)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Aquaplus想搞咩? 強化人間ですの~★ 電視遊戲討論版 6 01-28-23 06:49 AM
[多機種] うたわれるもの -偽りの仮面- 武藤遊戲 電視遊戲討論版 337 11-22-18 06:56 PM
[PSV] NEXT AQUAPLUS GAME for PS Vita money 手提遊戲機討論版 10 09-09-15 07:11 PM
ToHeart2 DX PLUS(AQUAPLUS/ADV)[已售、通常版 8,379円 限定版 12,075円] 草薙さん 電視遊戲討論版 52 04-01-14 01:48 PM

現在的時間是 09:54 AM

手機版 | APP版