Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-31-13, 07:01 PM   #926
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Kain 查看文章
新吉完全唔知做緊咩
新渣一線實力
http://www.battle-operation.com/inde...BB%95%E6%A7%98

初期試作型ビーム・ライフル
LV1 5000 1発
オーバーヒート復帰:47.0秒

浪漫炮

不過老實說OH改成20秒都足夠了吧...
47秒的話總火力比炮機差太多了...

此篇文章於 01-31-13 07:25 PM 被 knight-philip 編輯。
knight-philip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-13, 07:31 PM   #927
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: knight-philip 查看文章
http://www.battle-operation.com/inde...BB%95%E6%A7%98

初期試作型ビーム・ライフル
LV1 5000 1発
オーバーヒート復帰:47.0秒

浪漫炮

不過老實說OH改成20秒都足夠了吧...
47秒的話總火力比炮機差太多了...
留意RNG只係得100。如果有埋自爆會實用好多。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-13, 08:06 PM   #928
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
留意RNG只係得100。如果有埋自爆會實用好多。
無錯,我見到時都諗我寧願佢俾個自爆掣我算,起碼唔會MISS
新渣有吉改以上的能力,完全收貨(有高性能BALANCER已經滿足到我,仲加緊急回避)
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-13, 08:53 PM   #929
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
無錯,我見到時都諗我寧願佢俾個自爆掣我算,起碼唔會MISS
新渣有吉改以上的能力,完全收貨(有高性能BALANCER已經滿足到我,仲加緊急回避)
究竟一發之後嗰47s可以做啲咩呢?
等對方復活再射過?(如果之前射得中,隊友又補到刀嘅話)

裝到補助ジェネレーターLV1,可以慳到成5s,一場可以開多一槍咁多。

此篇文章於 02-01-13 12:36 AM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 02-01-13, 12:42 AM   #930
高級嘍囉
Crazy Gamer

今後のアップデート予定を少しだけお伝えします!2月の新たなアップデートファイルの配信に向けて現在開発が進行中です。ハンガーの実装、称賛方法の変更(戦闘後のリザルト画面で1試合に1回称賛可能に)に加え、『新MAP』も追加予定です!続報はもうしばらくお待ちください。
舊 02-01-13, 01:01 AM   #931
Kain

引用:
究竟一發之後嗰47s可以做啲咩呢?
等對方復活再射過?(如果之前射得中,隊友又補到刀嘅話)

裝到補助ジェネレーターLV1,可以慳到成5s,一場可以開多一槍咁多。
裝晒LV1,LV2快30%,慳14秒

見到人講,當頭棒喝
拠点破壊専用

此篇文章於 02-01-13 01:07 AM 被 Kain 編輯。
舊 02-01-13, 01:17 AM   #932
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
裝晒LV1,LV2快30%,慳14秒

見到人講,當頭棒喝
拠点破壊専用
唔夠位裝LV2。
拠点補正係幾多?
炮吉4s一炮DMG已經1350,效率高好多。

此篇文章於 02-01-13 01:20 AM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 02-01-13, 02:07 AM   #933
高級嘍囉
Crazy Gamer

ハイパー・バズーカ爆発半径減到得13m,比ロケット・ランチャー只係多1m。
GM同GM改都好難搵食。
舊 02-01-13, 12:41 PM   #934
s051008
Junior Member

註冊日期: Jan 2013
引用:
新吉可以用陸高武器,有連格,冇平衡器。仲有一支RNG 100, DMG 5000,1槍OH, CT 47s嘅初期試作型ビーム・ライフル。

新渣有榴彈砲,冇連格,有平衡器,有緊急迴避。

兩部都係射擊向。

機動戦士ガンダムバトルオペレーション 連邦の新機体について: http://youtu.be/qKi5VPCIeDM
新吉應該是偽格鬥機向……
s051008 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-13, 04:44 PM   #935
Kain

引用:
唔夠位裝LV2。
拠点補正係幾多?
炮吉4s一炮DMG已經1350,效率高好多。
唔知,總要俾個優點佢架
6部一齊殺入敵陣,一秒打爆人基地

6部羅曼炮對6部舊渣應該好好玩
舊 02-03-13, 01:38 AM   #936
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
玩到依家都仲係雷射大炮最好用
炮完轉BR即射 套餐, 開心曬

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-13, 01:07 PM   #937
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
PS3「機動戦士ガンダム ガンダム バトル バトルオペレーション」に中文版登場!
http://game.watch.impress.co.jp/docs...03_586237.html

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-13, 04:29 PM   #938
高級嘍囉
Crazy Gamer

啲一二等兵,我知你LV低戰力弱,喱點我明白,但係真係冇預你會用部炮吉去做runner,都已經唔係第一次遇到,以後唔同你哋玩喇。
舊 02-04-13, 01:05 AM   #939
Kain

一場2張3星圖
2張都係羅曼炮
頂,晒我D位
舊 02-08-13, 12:30 AM   #940
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
求大師解答隻白吉是如何值200cost的

作為一部200cost,血量和LV5格吉是同一個檔次,但輸出人家強你N倍
有兩段格但cost低你成條街既吉改有平衡器你冇
有大筒火箭炮但血多過你既陸吉有緊急迴避

雖則呢舖輸既原因係3條友射到對面有部機殘血,
睇住對面條友棄機去放炸彈都冇人肯理佢,
我叫晒支援去拆炸彈都仲係冇人肯理佢,
不說什麼了

頂你,淨返1min輸緊200 d人響c point打緊你同我響基地復活

副acc連續4舖輸200分down...........................................................
反正禮拜一就斷埋港服既登入記錄所以想我cut game先兆@@?

此篇文章於 02-08-13 08:50 AM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 05:35 AM   #941
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
啱啱玩晒d Enegy ... 我認真覺得呢隻野係糞game... (我第一次玩 TPS 會覺得成個design係累贅)
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 07:11 AM   #942
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: chow263 查看文章
求大師解答隻白吉是如何值200cost的

作為一部200cost,血量和LV5格吉是同一個檔次,但輸出人家強你N倍
有兩段格但cost低你成條街既吉改有平衡器你冇
有大筒火箭炮但血多過你既陸吉有緊急迴避

雖則呢舖輸既原因係3條友射到對面有部機殘血,
睇住對面條友棄機去放炸彈都冇人肯理佢,
我叫晒支援去拆炸彈都仲係冇人肯理佢,
不說什麼了

頂你,淨返1min輸緊200 d人響c point打緊你同我響基地復活

貴在有天上天下一擊必殺炮玩。
舊 02-08-13, 08:59 AM   #943
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
4打5都俾人炒,5連敗中

引用:
貴在有天上天下一擊必殺炮玩。
以呢隻game既dalay程度再加埋我part親d人10有7個冇射線概念呢樣野真係算把啦

天滅,點解下下咁對我但我離脫率仲係0%?

此篇文章於 02-08-13 09:22 AM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 11:08 AM   #944
高級嘍囉
Crazy Gamer

一擊必殺炮運用試驗:

http://www.nicovideo.jp/watch/sm19981306

此篇文章於 02-08-13 05:04 PM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 02-08-13, 11:10 PM   #945
HI_Ricky
深山人士

@gundambattleope: 【開発ブログ】開発ブログを更新いたしました。『ちょっとだけ新MAPを公開』 #バトオペ http://t.co/6lygKuus

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
舊 02-09-13, 08:17 AM   #946
Kain

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
@gundambattleope: 【開発ブログ】開発ブログを更新いたしました。『ちょっとだけ新MAPを公開』 #バトオペ http://t.co/6lygKuus
先唔講實際,個feel好正
舊 02-09-13, 11:01 AM   #947
HI_Ricky
深山人士

引用:
先唔講實際,個feel好正
如果1開場大家係人仔去搶飛車,再沖去搶MS 個feel會好玩好多...
當然依家末有住....

舊 02-09-13, 04:06 PM   #948
高級嘍囉
Crazy Gamer

用長炮嘅FS渣?

舊 02-11-13, 12:29 AM   #949
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
用左兩日上左一等兵 Lv 4...
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-13, 02:44 PM   #950
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
新MAP重未有....
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM
[PS3] 機動戰士 gundam operation 約戰及討論區 martinyau1979 攻略及心得交流區 1018 07-10-12 10:22 AM
Gundam Ultimate Operation 2 死肥鬼 收藏品討論版 260 12-09-06 09:50 PM
Gundam network operation 2 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 6 01-28-04 02:20 AM
Gundam Ultimate Operation Metal Gear NT 收藏品討論版 6 06-04-03 11:00 AM

現在的時間是 01:29 PM

手機版 | APP版