Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-10-13, 12:18 AM   #851
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
頂,玩咁耐貌似第1次遇到用主acc quick play打完出返去換副 acc quick play又抽返同一個場

點解我會認到?
因為兩場對面都係全支援完全唔攻龜晒基地等我軍送上門
最慘係兩場都係有人沉唔住氣硬上得黎俾人秒左

然後睇返兩場戰績,對面5件有4件係一樣名既

舊 01-10-13, 01:55 PM   #852
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004

真係

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 01:57 PM   #853
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008
量產強人
Slush 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 02:08 PM   #854
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
有強人, 之後後出重裝Gundam 先好玩ma

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 02:24 PM   #855
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
如果係vs果隻劍擊刺刺動作,N格應該難中到爆炸
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 02:45 PM   #856
steve

註冊日期: Aug 2002
強人把劍 lv 1 攻擊力 2700?
會唔會太誇...
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 02:50 PM   #857
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: steve 查看文章
強人把劍 lv 1 攻擊力 2700?
會唔會太誇...

Lv1 格闘 92

換来係300 COST…

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 03:18 PM   #858
Kain

個盾係假既
舊 01-10-13, 03:50 PM   #859
NoxHY
Game Master
SKE48推し♥

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDinmhrka0830
XBox Live Gamertag等人施捨...
補圖

260速 好堅強

好想知行路咩樣
NoxHY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 04:16 PM   #860
Kain

個盾假都算仲增加被彈面積,希望佢唔會擺住盾擋姿勢行路
舊 01-10-13, 05:35 PM   #861
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Kain 查看文章
個盾假都算仲增加被彈面積,希望佢唔會擺住盾擋姿勢行路
但是以格機來算厚血+厚甲+高速了
還有2700攻的劍
300cost就算是格魯古古的體型都有賺

雖然我想問自護什麼時候才會加上位炮機....
明明有格魯古古炮擊型可以重用舊模都不出?

舊 01-10-13, 05:44 PM   #862
Kain

引用:
作者: knight-philip 查看文章
但是以格機來算厚血+厚甲+高速了
還有2700攻的劍
300cost就算是格魯古古的體型都有賺

雖然我想問自護什麼時候才會加上位炮機....
明明有格魯古古炮擊型可以重用舊模都不出?
用開狙機就知體型好重要
佢仲要整個圓盾好似靶心咁
平時最易miss係射去左右兩邊同細龍門,佢個盾圓形隊出黎照計易中好多
不過佢好彩有260速同本身model身型

◦シールドは飾り。このゲームではニードル・ミサイルとハイドボンブの発射装置なだけ。
構えてても普通に当たってダメージを喰らう。
◦スリムだがかなりの長身で縦はドム以上に大きい。
◦格闘モーションが独特でN横後全て突きしかない。そのためブーストで横抜けに引っ掛けて戦うのは出来ない。
フェンシングモーションらしくラインの中でまっすぐ突き合うという男らしい機体。
•格闘機にしては旋回性能が悪く、格闘モーションは独特。スラスターも低い。

所以格都係突刺,橫格都打唔到橫,再加差劣回旋性能&低推進力,高手向

此篇文章於 01-10-13 05:56 PM 被 Kain 編輯。
舊 01-10-13, 08:27 PM   #863
siuterry
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
登入唔到PSN JP,
被強制登出,
有無人同樣情況

舊 01-10-13, 08:41 PM   #864
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
今日經常亂出三角同換武器,係我個手掣壞定係有bug?
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-13, 10:19 PM   #865
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

今日のここまでまとめ

14:30 ギャンキタ━(°∀°)━!!
15:00 コスト&能力高すぎw連邦オワタw
16:00 完成した奴いねーのかよ?まだか?
16:30 完成したぞバカヤロー!キタ━(°∀°)━!!
17:00 格闘当たらねーw
17:30 ハイドボンブも使いずれー
18:00 まだLV1だしこれからじゃね?
18:30 素ズゴ安定だな←今ココ

呢個故事教訓我地:
水,永遠係等完左場先至抽既

舊 01-10-13, 10:37 PM   #866
Kain

計下數
92格修正大約修正+39%,基本章+8%
第一擊N格:2700X100%X100%X139%X108%=4053
第二擊橫格:2700X80%X80%X139%X108%=2594
第三擊N格:2700X100%X64%X139%X108%=2594
共9241
對支援機9241X137%=11290
對汎用機9241X63%=5192

實際點乘唔知有無錯,未計防
舊 01-11-13, 08:01 PM   #867
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
其實最近是不是有cheat了?
遇過有LA的格鬥冷卻只有1秒左右
當時我還要用坦克....中一劍之後就動也不能動就直接吃下2set格鬥即死...

還有遇過我用量產GC打大魔,我一炮扣他才1/6左右,但他一下BZ可以扣我3000多...
同場打狙渣可以一炮扣他1/3左右,但打大魔竟然只扣1/6...
是改造屬性的bug?
(要知道裝甲類每加50都只會隔去10%傷害

舊 01-12-13, 02:38 AM   #868
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: knight-philip 查看文章
其實最近是不是有cheat了?
遇過有LA的格鬥冷卻只有1秒左右
當時我還要用坦克....中一劍之後就動也不能動就直接吃下2set格鬥即死...

還有遇過我用量產GC打大魔,我一炮扣他才1/6左右,但他一下BZ可以扣我3000多...
同場打狙渣可以一炮扣他1/3左右,但打大魔竟然只扣1/6...
是改造屬性的bug?
(要知道裝甲類每加50都只會隔去10%傷害
唔知乜野bug,
裝完超級防彈防laser ,
激死~~~

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-13, 03:09 PM   #869
Kain

強人,BD2,BD3,EF改
全部都開左圖但一部都未完成
舊 01-12-13, 09:26 PM   #870
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

點解對面成日贏少少都識得龜埋一齊

我就下下抽埋d贏成千分都仲掛住死衝既白痴......

舊 01-13-13, 12:13 AM   #871
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: chow263 查看文章
點解對面成日贏少少都識得龜埋一齊

我就下下抽埋d贏成千分都仲掛住死衝既白痴......
就係嬴成千分個個諗住死一次都唔怕,點知係成隊齊齊死一次。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-13, 01:18 AM   #872
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
就係嬴成千分個個諗住死一次都唔怕,點知係成隊齊齊死一次。
好多時就係阿A衝>有人見到就癮起跟住上>淨返既人見到咁既環境局住上埋>
行先死先既阿A慘死>第2梯隊寡不敵眾死埋> 阿A落返黎果陣淨返既人唔死都半殘>
到第2梯隊復活果陣又有人香左等復活關係所以繼續寡不敵眾>最尾上果班上返黎果陣阿A又差唔多收皮> loop到完場

好多時候明明贏緊變被炒既公式

此篇文章於 01-13-13 01:20 AM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-13, 11:45 PM   #873
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

值得記念的一天

舊 01-14-13, 01:07 AM   #874
Kain

用汎用見到強人堅開心
不出所料舉到個盾鬼咁高
真係有盾既機反而唔會咁做
不過唔敢用GUN TANK
舊 01-14-13, 10:20 PM   #875
Kain

山岳5汎用我用格
全員0損,除左我,我負責突擊死左一次

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM
[PS3] 機動戰士 gundam operation 約戰及討論區 martinyau1979 攻略及心得交流區 1018 07-10-12 10:22 AM
Gundam Ultimate Operation 2 死肥鬼 收藏品討論版 260 12-09-06 09:50 PM
Gundam network operation 2 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 6 01-28-04 02:20 AM
Gundam Ultimate Operation Metal Gear NT 收藏品討論版 6 06-04-03 11:00 AM

現在的時間是 11:35 AM

手機版 | APP版