Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-14-13, 11:42 PM   #1001
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: gsw 查看文章
入STORE咩都冇睇就按買.
之後完全搵唔番送咩,DLLIST到又唔見麻.
呢個係 Service 黎, 唔算DLC

你大可以去 Option > Play log, 佢會寫你有兩張手配書

此篇文章於 02-14-13 11:50 PM 被 TCS_disable 編輯。
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-13, 11:53 PM   #1002
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
我都好耐未拎過第一
用開GM改,支野無力,加攻擊力果少少不如加防禦力
E+覺得防格都無用,不如唔好俾人格到
結果又裝到150推進器
加埋中佐個章就完美,E+都係俾人追到
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 12:06 AM   #1003
TCS_disable
我有車車~

拉距離打又唔夠射程,打近距離又俾人凌遲
舊 02-15-13, 12:17 AM   #1004
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: Kain 查看文章
我都好耐未拎過第一
用開GM改,支野無力,加攻擊力果少少不如加防禦力
E+覺得防格都無用,不如唔好俾人格到
結果又裝到150推進器
加埋中佐個章就完美,E+都係俾人追到
我用GM頭,反而放棄左轉快啲改成加防格,因為多左人用大魔,就算我主要係打中後衛都好難避免埋身格鬥,次次都俾大魔兜頭斬落黎。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 01:27 AM   #1005
TCS_disable
我有車車~

伍長連行出去都唔肯...咩事
舊 02-15-13, 02:26 AM   #1006
Kain

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
我用GM頭,反而放棄左轉快啲改成加防格,因為多左人用大魔,就算我主要係打中後衛都好難避免埋身格鬥,次次都俾大魔兜頭斬落黎。
LV6素大魔2連擊(橫>N)

GM頭LV5唔裝防格我計到扣3500(假設對方裝2個章+8%攻)
裝+74防格扣3000
講真真係無咩用,而且唔係成日中格,彈就成日中,一飛減幾百已經救我好多
所以我都廢事裝

大魔好多低能仔,老練咁遠渣住把刀衝過黎,俾我拉開緊仲唔轉炮係都要衝
你無炮響手我仲洗驚你?

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
拉距離打又唔夠射程,打近距離又俾人凌遲
用住支援響後面抽水練下命中率先啦

最後一秒我同隊友一人一部絕殺成功
今日第一次第一,加埋貢獻第一同輸出第一,大家都說讚
我讚左絕殺果位

此篇文章於 02-15-13 02:47 AM 被 Kain 編輯。
舊 02-15-13, 02:47 AM   #1007
高級嘍囉
Crazy Gamer

成日俾大魔打到瞓低,如果遇埋老虎就冇機會起身。大魔就算被打中都會"滑"多一段距離,好難控制距離,仲有佢嘅閃光好陰濕。

我依經常喺非繁忙時間入Draw Room練combo。

此篇文章於 02-15-13 02:55 AM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 02-15-13, 02:59 AM   #1008
TCS_disable
我有車車~

啱啱 4打4 無人都市 險勝
舊 02-15-13, 04:52 AM   #1009
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
啱啱 4打4 無人都市 險勝
最近嘅代表作係沙漠玩10人PG vs 舊渣,最後5秒用部出煙嘅PG成功搶到B點反勝。
舊 02-15-13, 07:56 AM   #1010
scania
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
最近試過一場個分極緊湊,去到最後十秒突然比人圍,臨爆機前成功跳機逃生,最後就係贏人仔冇死到個50分
scania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 04:28 PM   #1011
NoxHY
Game Master
SKE48推し♥

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDinmhrka0830
XBox Live Gamertag等人施捨...
引用:
問題個位太細... 同埋會俾部 MS 個 搭乘 動作 Override 左
近一個禮拜前,我第一次去到敵Base,轉左幾次位, Set 極都 Set 唔到粒炸彈, 幾咁絕望

而家當然無問題啦
佔據點最好旗桿前留返半至一個機位落機
裝/拆彈 對著支管禁定O就得 因為佢有1秒delay(設定問題)先會出command制
所以一定要自己就
NoxHY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-13, 05:23 PM   #1012
Kain

最低分但係3粒星都係我既代表D咩
好彩有2個讚我
舊 02-15-13, 05:58 PM   #1013
高級嘍囉
Crazy Gamer

基地係連邦練BR嘅好地方,多位掩護儲氣,地面平坦又多數係半腰高屋仔,可以睇得通好遠,又可以係轉角位等對手埋嚟放冷槍,對家又多大魔好好射,試過全部汎機一齊用BR都頂得住,好玩。

此篇文章於 02-15-13 06:08 PM 被 高級嘍囉 編輯。
舊 02-15-13, 06:20 PM   #1014
Kain

HANGER LV2 100%完成,不過係無用的遠SLOT
舊 02-15-13, 06:23 PM   #1015
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
最低分但係3粒星都係我既代表D咩
好彩有2個讚我
試過有"總damage"星但擊破1only+無assist
隊友放生太多

始終系統好似如果被人維修了的話就會沒有了assist

舊 02-15-13, 06:41 PM   #1016
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
試新場做抽濕机, 感覺狙机難發見敵机,放完炸彈都未交戰到,冷巷窄, 得返d高傲地敢企係倉庫頂既狙吉可以苗下
4vs4 個場好似冇人咁, 可能厘埋曬, 個個都等伏人

舊 02-15-13, 08:12 PM   #1017
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Thumbs up

頭先玩左幾場基地格鬥部屋,好玩噢。

舊 02-15-13, 09:56 PM   #1018
Kain

永遠都做唔到第一果個,次次都係俾第一條友讚
舊 02-15-13, 11:55 PM   #1019
Kain

狙機玩法:
1.跳上屋頂係好方法,真係好煩
2.直路真係有用,先搵到亂戰地點,走到果度直路盡頭趴低任射,好難比人發現
舊 02-16-13, 07:57 PM   #1020
scania

引用:
狙機玩法:
1.跳上屋頂係好方法,真係好煩
2.直路真係有用,先搵到亂戰地點,走到果度直路盡頭趴低任射,好難比人發現
就算睇到,如果唔係狙擊都打你唔到
舊 02-16-13, 10:54 PM   #1021
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett

狙一狙,世界更美妙
什麼坦克or重裝備係呢個場果然係被狙槍黑出翔的存在

話說狙槍不愧是呢隻game最值得課金既武器

舊 02-20-13, 01:05 AM   #1022
TCS_disable
我有車車~

我炸完人地Base,人地就set Bomb,
班友居然大破左仲去戀戰,唔返Base Respawn 拆彈

咁就俾人追返700 分就輸左
舊 02-20-13, 07:40 AM   #1023
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
我炸完人地Base,人地就set Bomb,
班友居然大破左仲去戀戰,唔返Base Respawn 拆彈

咁就俾人追返700 分就輸左
俾人set左彈先返去好難拆到,失敗嘅話輸多個人同MS仲唔抵。
舊 02-20-13, 07:52 AM   #1024
scania

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
俾人set左彈先返去好難拆到,失敗嘅話輸多個人同MS仲唔抵。
當你已經領先緊既時候,應該係拉大隊返去,唔係衝上去受靶

要好似當年中國打懲越戰爭同中印戰爭咁,打贏就好走,唔係就好似中日戰爭咁樣,話知你一開始贏幾多,最後都係輸返凸,長時間在外作戰冇著數

p.s.點解佢唔出攻防戰?

此篇文章於 02-20-13 07:59 AM 被 scania 編輯。
舊 02-20-13, 08:20 AM   #1025
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: scania 查看文章
當你已經領先緊既時候,應該係拉大隊返去,唔係衝上去受靶

要好似當年中國打懲越戰爭同中印戰爭咁,打贏就好走,唔係就好似中日戰爭咁樣,話知你一開始贏幾多,最後都係輸返凸,長時間在外作戰冇著數

p.s.點解佢唔出攻防戰?
同意,當剩低兩分鐘左右時,贏唔夠1500分嘅話,安全嘅做法係趁對方重生時集結退守,如果有條友唔跟大隊嘅話,我會由得佢死。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM
[PS3] 機動戰士 gundam operation 約戰及討論區 martinyau1979 攻略及心得交流區 1018 07-10-12 10:22 AM
Gundam Ultimate Operation 2 死肥鬼 收藏品討論版 260 12-09-06 09:50 PM
Gundam network operation 2 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 6 01-28-04 02:20 AM
Gundam Ultimate Operation Metal Gear NT 收藏品討論版 6 06-04-03 11:00 AM

現在的時間是 03:53 PM

手機版 | APP版